Πρεμιερα για την θεατρικη παρασταση «Ενα αδειο πιατο στο Μπιστρο, “Το Μεγαλο Βοδι”»

Συνεχίζονται οι παραστάσεις μέχρι τις 31 Μαρτίου κάθε βράδυ στις 21:00 στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Το  έργο του Michael Hollinger «Ένα άδειο πιάτο στο Μπιστρό, “Το Μεγάλο Βόδι”» είναι η νέα θεατρική παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Η πρεμιέρα της παράστασης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Μαρτίου ενώ θα ακολουθήσουν άλλες 5 παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 31 Μαρτίου κάθε βράδυ στις 21:00.
 
Η παράσταση σκηνοθετήθηκε από την Μυρσίνη Λαντζουράκη και την μουσική επιμέλεια είχε ο Μαρίνος Τόκας. Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Καραγκιουλμέζης ενώ στο φωτισμό ήταν ο Γιάννης Τζατζανάς.
 
Στην παράσταση παίζουν οι Πολυξένη Καρακατσάνη, Δημήτρης Κοντός, Βασίλης Λειβαδίτης, Βούλα Παναγιωτίδου, Ασπασία Πιτιλάκη και Μυρσίνη Λαντζουράκη.
 
Από την πρώτη κιόλας παράσταση φάνηκε πως το κοινό της Κομοτηνής αγαπά το θέατρο και στηρίζει τα θεατρικά έργα του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο, τόσο την πρόεδρο του κ. Σοφία Μενεσελίδου για τις επιλογές της όσο και τους ηθοποιούς της παράστασης για το άρτιο αποτέλεσμα.

Η υπόθεση της παράστασης 

Παρίσι, 1961. Ένας εκατομμυριούχος Αμερικάνος, πρώην ιδιοκτήτης εφημερίδας, καταφθάνει στο ιδιωτικό του μπιστρό στο Παρίσι, μετά το τελευταίο του ταξίδι στη Μαδρίτη- ένα ταξίδι προσκύνημα στη μνήμη του Χέμινγουεϊ. Το μπιστρό «Le grand beuf» ή «Το μεγάλο βόδι», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, αποτελεί το σημείο εκκίνησης των υπαρξιακών αναζητήσεων έξι ανθρώπων.

Μέσα από την αλληγορία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του καθήκοντος, τα βιώματα τους γίνονται ιστορίες, η λογοτεχνία μπερδεύεται με τη ζωή και το παράδοξο καταλήγει να μοιάζει ως μια απόλυτα ρεαλιστική εκδοχή.

Σ’ ένα τραπέζι, απομονωμένο μέσα στις κλειστές πόρτες του μπιστρό, θα σερβιριστούν εφτά άδεια πιάτα. Μια γαστριμαργική πανδαισία από επίθετα κι επιρρήματα. Ένα μείγμα υπαρξιακής φάρσας, με φίνο γαρνίρισμα Πιντερικής «κωμωδίας της απειλής». Άραγε οι πεινασμένοι είναι καταδικασμένοι να μείνουν πεινασμένοι; Την απάντηση θα την βρείτε στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.