Ο Παπας Φραγκισκος στηριζει Αλεξη Τσιπρα για Νομπελ Ειρηνης

Απαρατήρητα

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία» φαίνεται πως «κέρδισε» τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξή του με αφορμή το μεταναστευτικό και τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, τάχθηκε υπέρ του Έλληνα πρωθυπουργού για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα σχετικό ρεπορτάζ στο πρακτορείο ειδήσεων του Βατικανού ο Πάπας κληθείς να σχολιάσει το πώς θα αντιμετωπιστεί η κρίση, το πώς κρίνει την πολιτική Τραμπ για το τείχος στο Μεξικό, αλλά και τα τείχη που υπάρχουν εντός Ευρώπης, ο ίδιος τόνισε πως «οι χτίστες των τειχών, όπως κι αν οικοδομούνται αυτά, από τούβλα ή μαχαίρια, θα γίνουν φυλακισμένοι των φυλακών που οι ίδιοι χτίζουν. Η ιστορία αυτό αποδεικνύει».

Μίλησε για την συνάντησή του με τον βραβευμένο Ισπανό δημοσιογράφο Jordi Evole και τον φράχτη με τα μαχαίρια, σχολιάζοντας πως «το να βλέπει κανείς κόσμο να πνίγεται στη Μεσόγειο, το να μπλοκάρεις τα λιμάνια, δεν είναι λύση. Καταλαβαίνω πως είναι “καυτή πατάτα” το πρόβλημα για μια κυβέρνηση, αλλά δεν λύνεται έτσι» ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξή του δήλωσε πως «μίλησα με έναν πολιτικό, έναν άνθρωπο που σέβομαι και θα πω το όνομά του. Αλέξης Τσίπρας. Μου εξήγησε τα προβλήματα και στο τέλος μίλησε στην καρδιά μου λέγοντας: “Τα ανθρώπινα δικαιώματα πρέπει να είναι πάνω από κάθε συμφωνία. Αυτή η φράση του, αξίζει το Νόμπελ (Ειρήνης)».

Με την δήλωσή του αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός αποκτά έναν ακόμα υποστηρικτή και μάλιστα ιδιαίτερα βαρύνουσας σημασίας, σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητά του για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, για το οποίο ήδη έχει προταθεί για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.