Ευκολη προσβασιμοτητα σε ολες τις σχολικες Μοναδες για τα Ατομα με αναπηρια επιθυμει το Σωματειο ΑμεΑ Ροδοπης

Απαρατήρητα

Συνεχίζει δυναμικά την προσπάθεια που καταβάλει το Σωματείο ΑμεΑ ΠΕ Ροδόπης για την καθολική προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους. Προς αυτήν την κατεύθυνση, στο παρελθόν είχε προβεί σε αποστολή εγγράφου προς το Δήμο Κομοτηνής και τον πρόεδρο Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής κ. Μανώλη Ταπατζά σχετικά με την πρόσβαση των ΑμεΑ στις σχολικές μονάδες. Σε συνέχεια αυτής της επιστολής, ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Καρούντζος μαζί με τον κ. Ταπατζά επισκέφτηκαν σχολικές μονάδες για να διαπιστώσουν από κοντά σε τι κατάσταση προσβασιμότητας βρίσκονται.
 

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης δεν άφησε ικανοποιημένους τους υπευθύνους του Σωματείου, καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «οι εικόνες δεν συμβαδίζουν με τον γενικό οικοδομικό κανονισμό του 2012, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η πρόσβαση των ΑμεΑ αλλά και των εργαζομένων στις δομές αυτές».
 
Για τον λόγο αυτό ο κ. Καρούντζος μαζί με τον κ. Ταπατζά επισκέφτηκαν τα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης περιφερειακής ενότητας Ροδόπης και συνομίλησαν με τον Προϊστάμενο Διευθυντή κ. Μαρίνο Κωνσταντινίδη,  στον οποίο εξέφρασαν  τα προβλήματα που διαπίστωσαν με την πεποίθηση πως θα διορθωθούν όλες οι αδυναμίες, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως  «ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» Β.Σ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.