Κομοτηναιοι Ορειβατες υψωσαν την ελληνικη σημαια στην ψηλοτερα κορυφη της Βορειας Αφρικης

Απαρατήρητα

Ξεπερνώντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό,  Κομοτηναίοι ορειβάτες που στελεχώνουν  τον Ορειβατικό Σύλλογο Ε.Ο.Σ. Κομοτηνής ταξίδεψαν στο Μαρόκο προκειμένου να «κατακτήσουν» την υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, την Τουμπκάλ, η οποία βρίσκεται στα 4.167 μ.
 

Agnė Stočkutė‎ , Afrodite Lydia Παναγιωτοπούλου και ο Jorge Pescador κατάφεραν και ύψωσαν την Ελληνική Σημαία στην Τουμπκαλ.
 
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1982 και μετρά λοιπόν 37 χρόνια δράσης: όταν πριν από 37 χρόνια μια παρέα φίλοι του βουνού αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα σύλλογο για τη διάδοση της ορειβασίας δεν μπορούσαν να φανταστούν πόσο ψηλά θα έφτανε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής.
 

Ο σύλλογος διαθέτει καταφύγιο δυναμικότητας 50 ατόμων, στο ύψωμα «Φύλακας» της οροσειράς της Ροδόπης, σε υψόμετρο 1.050 μ. και σε κοντινή απόσταση από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Περιβάλλεται από πανέμορφο δάσος οξιάς. Στη θέση του υπήρχε ένα παλαιό ερειπωμένο στρατιωτικό φυλάκιο, το οποίο παραχωρήθηκε στο σύλλογο το 1995.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.