Οφειλουμε να το αναγνωρισουμε

Της έκδοσης

Άσχετα από το αποτέλεσμα και την κατάληξη που θα έχει το θέμα της 4ης Νομικής, νομίζουμε πως είναι άξια μνείας η στάση που κράτησε η κ. Λαφτσή. Η ίδια, παρότι προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, δεν δίστασε να εκφράσει την αντίθεσή της σε μια υπουργική εξαγγελία και βέβαια να υπερασπιστεί αυτή τη θέση της. Χρησιμοποίησε δε ό,τι μέσο διέθετε προκειμένου να αποτρέψει μια τέτοια αρνητική εξέλιξη για το πανεπιστήμιο και την περιοχή μας. Οφείλουμε να το αναγνωρίζουμε, διότι δυστυχώς, η αλήθεια είναι ότι η «κομματική πειθαρχία» σε όλες τις κλίμακες της πολιτικής αποτελεί τον κανόνα και ουδόλως έχουμε συνηθίσει τέτοιου είδους «αντιθέσεις», που για να είμαστε ειλικρινείς πιστεύουμε πως μόνο υπέρ της εμπέδωσης τόσο εσωκομματικά όσο και πολιτειακά ενός δημοκρατικότερου κλίματος συντελούν.
 
Και για να προλάβουμε ενδεχόμενα σχόλια, περί ψηφοθηρίας ενόψει εκλογών, να θυμίσουμε ότι η κ. Λαφτσή υπήρξε συνεπής στην εν λόγω θέση της ήδη από όταν ανέκυψε το θέμα σε μη «προεκλογικό χρόνο».
 
Τώρα για το ποια θα είναι η τύχη της επιστολής της κ. Λαφτσή στον πρωθυπουργό και κατά πόσο θα ευοδωθεί η προσπάθεια για να είμαστε ρεαλιστές μάλλον δεν μπορούμε να αισιοδοξούμε, κυρίως γιατί ο υπουργός Παιδείας δεν έχει δώσει και τα καλύτερα δείγματα συναίνεσης και συναινετικών διαδικασιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.