Μπασκετικη πανδαισια στο κλειστο γυμναστηριο του 2ου Λυκειου με αφορμη το 1ο School Basketball Festival

Στόχος των διοργανωτών να γίνει θεσμός και να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση τα επόμενα χρόνια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο School Basketball Festival, το οποίο αποτέλεσε πόλο έλξης για τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού όλων των σχολείων της πόλης μας και πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής με την υποστήριξη των 4 συλλόγων μπάσκετ της πόλης μας και συγκεκριμένα του ΓΑΣ «Κομοτηνή», της Α.Ε. Κομοτηνής, του Αίαντα Κομοτηνής και του Δημοκριτείου.
 
Μία ιδέα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Πολυτσάκη, που βρήκε συμμάχους τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κωνσταντινίδη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής κ.Ταπατζά αλλά και τους γυμναστές των σχολείων και συγκεκριμένα τους Θόδωρο Πίτατζη, Νίκο Παπαδόπουλο και Δήμητρα Δόλωμα.
 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν σε τεστ δεξιοτήτων γύρω από το άθλημα του μπάσκετ και κυρίως να απολαύσουν ένα πρωινό μέσα στο γήπεδο. Όλα τα παιδιά πήραν αναμνηστικά διπλώματα, μετάλλια και οι νικητές τρόπαια, αλλά κυρίως έμαθαν για το πόσο σημαντικό είναι για τη ζωή τους η ενασχόληση με τον αθλητισμό.
 
Ευχή όλων είναι να εξελιχθεί το φεστιβάλ σε θεσμό και κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερο, αποτελώντας γιορτή για τον σχολικό αθλητισμό και να προσελκύσει ακόμα περισσότερα παιδιά. 

Μαρίνος Κωνσταντινίδης «Ο αθλητισμός έχει πολλά οφέλη στη διάπλαση ενός παιδιού» 

Ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης κ. Κωνσταντινίδης στάθηκε στη σημασία που έχει ο αθλητισμός στη ζωή των μαθητών και στην ψυχοσωματική τους διάπλαση. «Ο αθλητισμός παίζει σημαίνοντα ρόλο στη διάπλαση του χαρακτήρα αλλά και του σώματος των μαθητών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινίδης και για τον λόγο αυτό η Διεύθυνση προσπαθεί να οργανώσει διάφορες εκδηλώσεις, έτσι ώστε να συμβάλει στον τομέα αυτό. «Μία από αυτές είναι το φεστιβάλ καλαθοσφαίρισης, κατόπιν  αιτημάτων  από εκπαιδευτικούς της φυσικής Αγωγής, τους οποίους και πρέπει να ευχαριστήσω» επισήμανε ο κ. Κωνσταντινίδης και στη συνέχεια απαρίθμησε τα οφέλη της ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό. «Είναι σημαντικό  τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τον αθλητισμό γιατί παίζει τεράστιο ρόλο στην ψυχοσωματική ανάπτυξη του μαθητή και με χαρά διαπιστώνουμε πως τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο της μεγαλύτερης ενασχόλησης των παιδιών με τον αθλητισμό σε πάρα πολλά αθλήματα». 

Μανώλης Ταπατζάς «Μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνουν όλοι καλύτεροι άνθρωποι» 

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κομοτηνής, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για το άρτιο αποτέλεσμα, που παρουσίασαν, στάθηκε στη σημασία που έχει ο αθλητισμός στη ζωή των παιδιών. «Στόχος της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των παιδιών με το άθλημα του μπάσκετ, έτσι ώστε να τα παρακινήσουμε για να συμμετέχουν στον αθλητισμό μέσα από αυτό» ανέφερε αρχικά ο κ. Ταπατζάς και συμπλήρωσε πως μέσα από τον αθλητισμό δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνουν όλοι καλύτεροι άνθρωποι αφού ο αθλητισμός προάγει το ήθος. «Σκοπός είναι μέσω του αθλητισμού η δημιουργία καλύτερων προϋποθέσεων για την κοινωνία μας» είπε ο κ. Ταπατζάς ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του. 

Μιχάλης Πολυτσάκης «Απαιτούνται συνεργασίες για την ανάπτυξη του αθλητισμού στην Κομοτηνή» 

Αποτέλεσε έναν εκ τους εμπνευστές του φεστιβάλ και σίγουρα το αποτέλεσμα τον δικαίωσε. Ο λόγος για τον Μιχάλη Πολυτσάκη, ο οποίος ένιωσε δικαιωμένος από το αποτέλεσμα για το χρόνο που διέθεσε για να έρθουν τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό. «Παρά την αντιξοότητα του καιρού στο φεστιβάλ συμμετείχαν περισσότερα από 100 παιδιά, τα οποία απόλαυσαν τη γιορτή του αθλητισμού, διασκεδάζοντας, παίζοντας και γνωρίζοντας καλύτερα το άθλημα του μπάσκετ στο “παλατάκι” του 2ου Λυκείου» ανέφερε αρχικά ο κ. Πολιτσάκης. Παράλληλα ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής επισήμανε το πόσο σημαντικό είναι το γεγονός πως οι 4 σύλλογοι μπάσκετ της πόλης ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον σκοπό και ευχαρίστησε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και τη Σχολική Επιτροπή Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κομοτηνής, ευχόμενος να υπάρξει συνέχεια όχι μόνο στις συνεργασίες αλλά και στην ανάπτυξη του αθλητισμού της πόλης μας, καθώς τα παιδιά της περιοχής «διψούν» για αντίστοιχες διοργανώσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.