Σεμιναριο με θεμα την οργανωση χρονου και διαχειριση αγχους απο τη Δομη Συμβουλευτικης και Προσβασιμοτητας του Δ.Π.Θ.

Άννα Μακρίδου και Άννα Παπά ανέλυσαν τεχνικές οργάνωσης χρόνου και τη σημασία που έχει η σωστή διαχείριση του χρόνου στην καθημερινότητα

Η Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας (ΔοΣυΠ) του Δ.Π.Θ. οργάνωσε στην Κομοτηνή σεμινάριο με θέμα «οργάνωση χρόνου και διαχείριση άγχους» με στόχο να προσφέρει στους συμμετέχοντες εργαλεία διαχείρισης χρόνου και άγχους, καθώς και κατευθυντήριες όσον αφορά στην αποτελεσματική ανταπόκριση στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, όταν ο χρόνος γίνεται αντίπαλος. 
 
Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο τρίωρες συναντήσεις. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου ενώ η επόμενη θα πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου στις 12:00 στο κτήριο της Ιστορίας & Εθνολογίας.
 
Ομιλήτριες στο σεμινάριο ήταν δύο ψυχολόγοι στη Δομή Συμβουλευτικής και Προσβασιμότητας του ΔΠΘ, η κ. Άννα Μακρίδου και η κ. Άννα Παπά που μίλησαν για τη σημασία που έχει στη ζωή μας η σωστή διαχείριση του χρόνου. 

Άννα Μακρίδου «Η σωστή διαχείριση του χρόνου μπορεί να φέρει θετικές επιδράσεις στη ψυχική υγεία του ανθρώπου» 

Η κ. Μακρίδου, ψυχολόγος της Δομής, στάθηκε στη σημασία της σωστής ενημέρωσης των φοιτητών, ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια που θα τους χρησιμέψουν στη ζωή τους για την καλή διαχείριση του χρόνου. «Έχουμε διαπιστώσει πως εξαιτίας των ρυθμών της μοντέρνας ζωής, ειδικά σε αυτήν την μεταβατική περίοδο της φοιτητικής ζωής, παρατηρούνται συχνά προβλήματα στη διαχείριση του χρόνου και θεωρήσαμε χρήσιμο να ασχοληθούμε με αυτήν την θεματική» ανέφερε αρχικά η κ. Μακρίδου, αποκαλύπτοντας τους θεματικούς άξονες που θα αναλυθούν στο σεμινάριο, όπως είναι το προσωπικό στυλ διαχείρισης χρόνου, οι αλλαγές που μπορούν να γίνουν ώστε να οργανωθεί η ζωή των νέων πιο αποτελεσματικά και ο καλύτερος προγραμματισμός έτσι ώστε  να συνειδητοποιήσουν τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη μίας καλής διαχείρισης χρόνου. Για να γίνουν όλα αυτά σύμφωνα με την κ. Μακρίδου θα χρησιμοποιηθούν εργαλεία και μέθοδοι που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα ζωή τους και στο εργασιακό πλαίσιο. Η ψυχολόγος της Δομής στάθηκε στη σημασία που έχει στη ψυχική υγεία του ατόμου η σωστή διαχείριση του χρόνου, καθώς αυτός πιέζει και οφείλει ο άνθρωπος να καταφέρει να φέρει σε αρμονία τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες που έχει η ζωή με τις δικές του δυνατότητες, τα αποθέματα και τις προσωπικές ανάγκες. 

Άννα Παπά «Η ανταπόκριση των φοιτητών στις δράσεις μας δίνει ώθηση να τις συνεχίσουμε και να τις επεκτείνουμε» 

Η δεύτερη ομιλήτρια του σεμιναρίου και ψυχολόγος της Δομής κ. Παπά, ανέφερε από την πλευρά της πως  στόχος του σεμιναρίου, που έχει βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα, είναι να πραγματευτεί το θέμα του χρόνου και του άγχους. «Βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε τους φοιτητές να κατανοήσουν την έννοια και σημασία του χρόνου» τόνισε αρχικά και εξήγησε πως θα αναπτύξει, μέσα από την ομιλία της, βασικές έννοιες, όπως ο χρόνος και πώς αυτός επηρεάζει τη ζωή μας, τα εμπόδια που μπορεί να συναντούν στη διαχείριση του χρόνου και πώς μπορεί να επιτευχθεί η βελτίωση του διαχείρισης του χρόνου. Επιπλέον μέσα από την ημερίδα θα αναλυθούν τα οφέλη από αυτήν την αλλαγή και οι αλλαγές που μπορεί να έρθουν.  Παράλληλα η κ. Παπά με χαρά συμπέρανε πως η ανταπόκριση των φοιτητών είναι αρκετά μεγάλη, λέγοντας πως πρόκειται για νέους ανθρώπους που τους ενδιαφέρει το κομμάτι της προσωπικής τους ανάδειξης και εξέλιξης, κάτι που δίνει και στους ίδιους δύναμη για να συνεχίσουν προς αυτήν την κατεύθυνση και να επεκτείνουν τις δράσεις τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.