La Casa del ….ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Της έκδοσης

“There is no such thing as bad publicity”, ελληνιστί δεν υπάρχει κακή –αρνητική δημοσιότητα λέει ο σοφός λαός, μότο που αν κρίνουμε από το τελευταίο επικοινωνιακό τέχνασμά τους, έχει εμπεδωθεί στα μυαλά των μελών της Δημοτικής Παράταξης «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ».
 
Και ενώ, όπως έχουμε γράψει στο παρελθόν, μας έχουν προσφέρει αρκετές στιγμές θυμηδίας,  στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο  δεν φαίνεται να πτοούνται, αποδεικνύοντας ότι τουλάχιστον χιούμορ διαθέτουν, γεγονός για το οποίο θερμά τους ευχαριστούμε. Κι αυτό, διότι δεν είναι λίγοι οι «συνάδελφοί» τους πολιτικοί ή εν δυνάμει πολιτικοί που «δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους» αν ο όποιος σχολιασμός τους αφορά δεν είναι τουλάχιστον διθυραμβικός.
 
Σε κάθε περίπτωση πάντως με την τελευταία τους ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της παράταξης στο fb απέδειξαν ότι όχι μόνο διαθέτουν χιούμορ αλλά είναι και «σινεφίλ», δανειζόμενοι φωτογραφικό στιγμιότυπο της πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς του Netflix “La casa del papel” (Η τέλεια ληστεία) που αποτέλεσε και το «χιτ» της μικρής οθόνης σε παγκόσμιο επίπεδο για τα δύο προηγούμενα έτη, ενώ αναμένεται τον προσεχή Ιούνιο και η πρεμιέρα του τρίτου κύκλου.
 
Όπως μπορεί κανείς να κρίνει και από το «στιγμιότυπο» ο επικεφαλής του «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» Κώστας Καραΐσκος «φιγουράρει» έμπροσθεν των υπολοίπων μασκοφόρων (με μάσκα του Νταλί) συντρόφων του, σε ρόλο άλλου «Μπερλίν», και όχι “Professor”  που είναι το μυαλό πίσω από τη σχεδιαζόμενη τέλεια ληστεία.
 
Και για να εξηγούμαστε για όσους ενδεχομένως δεν έχουν ήδη «γνωρίσει» τη σειρά, η ιστορία εστιάζει στο πρόσωπο του «καθηγητή», ο οποίος προσλαμβάνει έξι άντρες και δύο γυναίκες, με βεβαρημένο ποινικό μητρώο ο καθένας, και τους εκπαιδεύει για μήνες ώστε να κάνουν την «τέλεια ληστεία». Όπου «τέλεια ληστεία» στο σενάριο της σειράς σημαίνει την «κατάληψη» του Νομισματοκοπείου της Ισπανίας,  κρατώντας ομήρους το προσωπικό και κάποιους μαθητές-επισκέπτες, για  να τυπώσουν 2,4 δισ. ευρώ, τα οποία φυσικά θα πάρουν αργότερα και θα εξαφανιστούν.
 
Το αν οι πρωταγωνιστές της σειράς το κατόρθωσαν δεν θα το πούμε για να αποφύγουμε τα spoils για όσους ενδεχομένους δεν έχουν δει ολοκληρωμένα  τη σειρά και δεν γνωρίζουν την εξέλιξη της ιστορίας. Να επισημάνουμε όμως πρωτίστως τη λανθασμένη επιλογή προσώπου από πλευράς του κ. Καραΐσκου καθότι ο «Μπερλίν» στη σειρά, όχι μόνο δεν ήταν το «μυαλό» πίσω από τη ληστεία αλλά λειτουργούσε και ως εκτελεστικό όργανο του «Καθηγητή», όπως επίσης δεν είχε και το «τέλος» που θα ανέμενε η πλειοψηφία των φανατικών της σειράς.
 
Θα πούμε ωστόσο πως παρά την έξυπνη, λόγω δημοφιλίας, επιλογή σειράς από πλευράς «ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ» με μία απλή προσπάθεια «μεταφοράς» του κόνσεπτ στην υφιστάμενη πολιτική κατάσταση του Δήμου, ή ακόμα ακόμα και αυτήν την οποία οραματίζεται ο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», επιλέγοντας σημειώνουμε ότι εμείς τη χαρακτηρίζουμε  ω ατυχή.  Κι αυτό διότι ακόμα και ο τίτλος που επέλεξε η παράταξη να δώσει στη σχετική ανάρτηση «Το μεγάλο κόλπο στο Δημαρχείο», δεν μας προϊδεάζει θετικά για τα όσα επιθυμεί να διαμειφθούν στον Δήμο επί πιθανής δημαρχίας του.  Πόσω δε μάλλον αν σκεφτεί κανείς τον βασικό στόχο των επί της σειράς πρωταγωνιστών, ήτοι τη «λεία» των 2,4 δις Ευρώ…
 
Αν μη τι άλλο από «κόλπα» χορτάσαμε!
 
Και πέραν αυτού εμείς προσωπικά κρίνουμε ως ατυχές γεγονός την επιλογή κάποιου να απευθύνεται στον κόσμο, σε μία προεκλογική περίοδο  ─κρίσιμη αν μη τι άλλο για τη μη περαιτέρω υποβάθμιση του Δήμου Κομοτηνής σε κάθε επίπεδο─  με  επικοινωνιακά «τρικ»,  καθόλου μάλιστα υγιή, αφού εξισώνει την άσκηση πολιτικής στην τοπική αυτοδιοίκηση  αποκλειστικά με το ταμείο, και πιο μαύρη, μαύρη, κατάμαυρη προοπτική   απ’ αυτήν για πολιτικούς και πολίτες, ειλικρινά θεωρούμε ότι δεν θα μπορούσε σήμερα να σκιαγραφεί, δυστυχώς για τον «ΣΠΑΡΤΑΚΟ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.