Συναντηση με τον πρωθυπουργο για την 4η Νομικη

Θα επιδιώξει ο Δήμος Κομοτηνής σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τα μέλη της επιτροπής της Νομικής Κομοτηνής

Να επιδιώξουν αντιπροσωπευτικά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, προσπερνώντας την αδιαλλαξία του Υπουργού Παιδείας, για το θέμα της ίδρυσης της 4ης Νομικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 10 Απριλίου.
 
Η συνάντηση αυτή θα γίνει σε συνεννόηση με άλλους φορείς της περιοχής, και τους βουλευτές Ροδόπης, αλλά και με τη συμμετοχή της επιτροπής που έχει συσταθεί από τη Νομική Κομοτηνής για τη διαχείριση του ζητήματος της 4ης Νομικής Σχολής, μέλη της οποίας παρέστησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής και ζήτησαν δυναμική αντίδραση τόσο από το Δήμο όσο και από όλη την κοινωνία.
 
Η κίνηση αυτή προκρίθηκε ως η καταλληλότερη, μιας και θεωρείται πως οι κινητοποιήσεις στην Κομοτηνή για το θέμα, είναι εύκολο να αγνοηθούν, ενώ μια συντονισμένη προσπάθεια, στα κέντρα αποφάσεων, μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα.
 
Να σημειωθεί πως με την κίνηση αυτή διαφώνησε η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, σημειώνοντας πως πρέπει να ζητηθεί η συνολική απόσυρση του αντεκπαιδευτικού νομοσχεδίου, που πέρα της 4ης Νομικής περιέχει και μια σειρά από μέτρα εναντίον της δευτεροβάθμιας αλλά και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.