Τα τμηματα ενταξης σε σχολικες μοναδες της Κομοτηνης για το 2019-2020

Σε 2 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και 7 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Την ίδρυση Τμημάτων Ένταξης σε 2 σχολικές μονάδες Α/θμιας και 7 σχολικές μονάδες Δ/θμιας Εκπ/σηςτου Δήμου Κομοτηνής για το σχολικό έτος 2019-2020 εισηγήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το Συμβούλιο ακολούθησε την εισήγηση των διευθύνσεων εκπαίδευσης, καθώς και του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Ροδόπης, καθώς και το γεγονός ότι υπάρχει, ή θα υπάρξει μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς, κατάλληλος χώρος για τα τμήματα αυτά.
 
Ειδικότερα για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η Διεύθυνση εισηγήθηκε την ίδρυση τμημάτων ένταξης, όσον αφορά την λειτουργία των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς της, στο 1ο Δημοτικό σχολείο Κομοτηνής, όπου υπάρχουν 3 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο 3ο Μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής, όπου υπάρχουν 2 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, και 2 μαθητές στο όμορο 2ο μειονοτικό σχολείο.
 
Όσο για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η Διεύθυνση εισηγήθηκε την ίδρυση τμημάτων ένταξης στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής όπου υπάρχουν 15 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο Μουσικό Γυμνάσιο – Λύκειο όπου υπάρχουν 9 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο 1ο Γενικό Λύκειο όπου υπάρχουν 6 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο 2ο Γενικό Λύκειο όπου υπάρχουν 4 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο 3ο Γενικό Λύκειο όπου υπάρχουν 10 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ, στο 1ο ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν 8 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ και στο 2ο ΕΠΑΛ όπου υπάρχουν 40 μαθητές με γνωμάτευση ΚΕΣΥ.
 
Τη σχετική δαπάνη λειτουργικών εξόδων των προτεινόμενων προς ίδρυση τμημάτων ένταξης θα αναλάβουν οι σχολικές επιτροπές του Δήμου Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.