«Στο δρομο προς τις καλπες»

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τις εκλογές. Ανακοινώνονται συνεχώς υποψήφιοι και υποψήφιες. Όλες οι παρατάξεις, οι εκλογικοί συνδυασμοί, υποστηρίζουμε ότι θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή των δημοτών, σε αυτόν εδώ τον τόπο.
 
Εμείς η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», υποστηρίζουμε ότι είμαστε οι πιο αξιόπιστοι, όχι γιατί είμαστε οι πιο έξυπνοι , ούτε οι πιο ικανοί, ούτε γιατί φέρνουμε τρομερά καινοτόμες ιδέες που θα αλλάξουν  ριζικά τη ζωή μας σε  μια μέρα, ούτε επειδή εμείς είμαστε οι «καλοί» και οι άλλοι οι «κακοί». Είμαστε πιο αξιόπιστοι γιατί χτυπάμε τις αιτίες που χειροτερεύουν τη ζωή μας μέρα τη μέρα, χρόνο το χρόνο και όχι μόνο το σύμπτωμα. Π.χ  η αποψίλωση του Δήμου από προσωπικό κυρίως στην τεχνική υπηρεσία που είναι η καρδιά ενός Δήμου, είναι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι οι μνημονιακοί νόμοι, που αποδέχονται  όλοι οι άλλοι, ενώ εμείς αγωνιζόμαστε ενάντιά τους. Η ανυπαρξία σοβαρής αντιπλημμυρικής η αντισεισμικής προστασίας στο Δήμο και ευρύτερα, είναι το σύμπτωμα. Η αιτία είναι ότι η Ε.Ε, που όλοι οι άλλοι τη θεωρούν μονόδρομο,  δεν θεωρεί επιλέξιμα τέτοια έργα για να τα χρηματοδοτήσει. Είμαστε πιο αξιόπιστοι γιατί  εμείς προτείνουμε μια άλλη πολιτική, μια πολιτική που την εξουσία έχει ο λαός και όχι οι κεφαλαιούχοι. Και αυτή η πολιτική μας θέση και αντίληψη αντανακλάται και στην τοπική διοίκηση. Αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παραπέμπουμε στο μέλλον όπως με δόλιο τρόπο μας κατηγορούνε. Σήμερα υπάρχουν τα παραδείγματα των πέντε κομμουνιστών δημάρχων, που δεν υπήρχαν ούτε το 2010 ούτε το 2014. Τι κατάφεραν σε αυτούς τους δήμους;
 
 Να μειωθούν τα δημοτικά τέλη. Να γίνονται έργα με το προσωπικό των δήμων, εξοικονομώντας έτσι πόρους, αλλά και υλοποιώντας έργα που δεν είναι «επιλέξιμα» από το ΕΣΠΑ. Μετατράπηκαν δημόσιοι χώροι, που για κάποιο λόγο δεν ανήκαν στον δήμο, σε πάρκα και χώρους αναψυχής και άθλησης και για αυτό το λόγο οι δήμαρχοι σύρονται διαρκώς στα δικαστήρια. Πλήθυναν οι δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και οι δομές πολιτισμού, παιδείας και αθλητισμού. Η δημοτική αρχή στάθηκε δίπλα, μαζί με τους εργαζόμενους του δήμου και όχι μόνο, στις δίκαιες διεκδικήσεις τους.
 
Ξέρουμε τον τόπο και την καθημερινότητά του. Ξέρουμε κάθε γωνιά σχεδόν του δήμου μας, γιατί ζούμε με την ίδια καθημερινότητα και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Γνωρίζουμε καλά τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας. Σκοπός μας είναι ο Δήμος Κομοτηνής και ο λαός του να απολαμβάνουν, όσα δικαιούνται σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες. Ξέρουμε για τις ελλείψεις προσωπικού, γνωρίζουμε τα οξυμένα προβλήματα στις γειτονιές και τους οικισμούς, γνωρίζουμε για τις ελλείψεις σημαντικών δομών πολιτισμού, άθλησης και παιδείας, κατανοούμε την ανάγκη για ενδυνάμωση των κοινωνικών υπηρεσιών, γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα γειτονιών της πόλης μας. Και εκεί πάνω θα επικεντρωθούμε.  Η πραγματική ανάπτυξη μιας περιοχής βασίζεται στην αληθινή ευημερία των ίδιων των κατοίκων της και όχι στη δημιουργία μιας όμορφης «βιτρίνας» που δεν απευθύνεται στους ντόπιους. Στεκόμαστε απέναντι σε όσους εντός και εκτός Ελλάδος, παρεμβαίνουν στην περιοχή για να διχάσουν το λαό στη βάση της διαφορετικότητας. Αυτός εδώ ο τόπος ανήκει σε όλους τους κατοίκους του ανεξάρτητα από καταγωγή, γλώσσα και θρησκεία και όλοι δικαιούνται να απολαμβάνουν τα  ίδια σύμφωνα με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Ενωμένοι όλοι στη βάση των κοινών ταξικών και κοινωνικών προβλημάτων.
 
Να γιατί η  «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» παρουσιάζει στο λαό της Κομοτηνής μια διαφορετική πολιτική πρόταση από όλους τους άλλους υποψήφιους.
 
Μείωση τελών ή απαλλαγή τελών για τους οικονομικά ασθενέστερους και τις ευπαθείς ομάδες, με στόχο την κατάργηση των δημοτικών φόρων. Ενιαίος κρατικός φορέας διαχείρισης απορριμμάτων με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση.
 
Διεκδίκηση προσλήψεων για τον Δήμο Κομοτηνής προκειμένου να παρέχονται ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους συνδημότες μας.
 
Διεκδίκηση πόρων από την κεντρική κυβέρνηση με βάση τις λαϊκές ανάγκες για έργα υποδομής, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας.
 
Επέκταση των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών σε όσους το έχουν ανάγκη και όχι απλά υλοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων «συντήρησης» της φτώχειας.
 
Ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού για όλους, στην Κομοτηνή και  τους οικισμούς της.
 
Δημιουργία δωρεάν υποδομών στην παραλιακή ζώνη του Δήμου μας προκειμένου όλοι οι συμπολίτες μας να απολαμβάνουν χωρίς κόστος την καλοκαιρινή περίοδο.
 
Δημιουργία πάρκων, χώρων άθλησης και αναψυχής στην Κομοτηνή και τους οικισμούς
 
Ενίσχυση των υποδομών στους οικισμούς του Δήμου μας.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κομοτηνής διεκδικεί να δυναμώσει τη φωνή σου και να συμπορευτεί μαζί σου, για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς τους συμβιβασμούς που μας έχουν επιβάλλει και  χωρίς εκπτώσεις.
 

*Ο Γιάννης Λεβέντης είναι υποψήφιος δήμαρχος Κομοτηνής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.