«Ο Ιπποτης του Φθινοπωρου» του Αυγουστου Κορτω στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνης

19 με 21 Απριλίου

Το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής παρουσιάζει το έργο του Αύγουστου Κορτώ «Ο Ιππότης του Φθινοπώρου» από την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 έως την Κυριακή 21 Απριλίου 2019  στις 9 το βράδυ. 

Η υπόθεση της παράστασης 

Μια γυναίκα μόνη. Κλεισμένη στον δικό της φανταστικό κόσμο. Εγκλωβισμένη σ’ έναν μαύρο φαύλο κύκλο που επαναλαμβάνεται μέρα με την μέρα.
 
 Ζητά απεγνωσμένα την επαφή, την αγάπη, τον έρωτα σ’ έναν κόσμο που συνεχώς της τα αρνείται, της τα αναιρεί, τα διαψεύδει ή απλώς τα περιγελάει. Ακροβατεί πολλές φορές επικίνδυνα, γίνεται σκληρή με τον εαυτό της,  χρησιμοποιεί την φαντασία ως έξοδο κινδύνου ψάχνοντας απεγνωσμένα μια λύτρωση.
 
Ένας μονόλογος, που αφορά όχι μόνο την  προσωπική εμπειρία μιας γυναίκας που δεν μπορεί να βρει τη θέση της στον κόσμο, αλλά έχει επέκταση σε γενικότερο επίπεδο. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε τη σκιαγράφηση της εμπειρίας του θηλυκού σ’ έναν αρσενικό κόσμο όπου οι πραγματικές ανάγκες και η αυθεντική έκφρασή του διαστρεβλώνονται, υποτιμούνται, καταπιέζονται, και μένουν ανεκπλήρωτες, αφήνοντας ένα κενό στις ζωές. 

Οι συντελεστές της παράστασης 

Σκηνοθεσία- ερμηνεία: Άννα Μαχαιροπούλου
Σκηνικά – κοστούμια: Ιωάννης Ν. Καραγκιουλμέζης
Μουσική: Γιώργος Κελεσίδης
Φωτισμοί: Γιάννης Τζατζανάς
 
Info
Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 25310-37770
Κανονικό εισιτήριο: 10 ευρώ, Μειωμένο εισιτήριο: 5 ευρώ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.