50 εργα παρουσιαζονται στην εκθεση φωτογραφιας του «Αθηνιωνα»

10 μέλη του τμήματος εκθέτουν τα έργα τους στο Café-Bar «Οχτώ»

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής τα εγκαίνια της έκθεσης του Φωτογραφικού Εργαστηρίου του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ν. Ροδόπης «Αθηνίων», η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Απριλίου και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει τα έργα των μαθητών του φωτογραφικού εργαστηρίου του στο Café-Bar «ΟΧΤΩ».
 
Στόχος της έκθεσης είναι η γνωριμία του κοινού με τους νέους δημιουργούς της φωτογραφικής ομάδας του «Αθηνίωνα». Μία συλλογική προσπάθεια από 10 μέλη του τμήματος φωτογραφίας που παρουσιάσουν 50 έργα με έμφαση στο κίνημα του συμβολισμού. 

Άρης Ασσαριωτάκης «Η τέχνη της φωτογραφίας έχει πάρει τη θέση της στο πάνθεον των εικαστικών» 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «Αθηνίων» κ. Άρης Ασσαριωτάκης, αφού τόνισε τη σημασία που έχει η τέχνη της φωτογραφίας σε όλες τις πτυχές της τέχνης, συνεχάρη την υπεύθυνη της Φωτογραφικής Ομάδας του Συλλόγου κ.Τάνια Πούλκου για το έργο της. «Θα ήθελα αρχικά να πω πως η τέχνη της φωτογραφίας έχει καταξιωθεί στο πέρασμα του χρόνου, έχει πάρει τη θέση της στο πάνθεον των εικαστικών καθώς δεν μπορεί να γυριστεί κινηματογραφική ταινία και δεν μπορεί να γίνει διαφήμιση και ρεπορτάζ χωρίς την τέχνη της φωτογραφίας» επισήμανε αρχικά ο κ. Ασσαριωτάκης εξηγώντας πως αυτός ήταν ο κύριος λόγος ενσωμάτωσης της φωτογραφικής ομάδας στα εργαστήρια του Συλλόγου. «Εδώ και 4 χρόνια η κ. Τάνια Πούλκου έχει αναλάβει αυτό το τμήμα και έχει φτάσει σε ένα εξαιρετικό σημείο και αρκετά προχωρημένο, όπου έχουμε τοποθετήσει δεκάδες μαθητές, οι οποίοι κατέχουν την τέχνη της φωτογραφίας και πορεύονται, έχοντας δοκιμάσει αυτήν την εξαιρετική εμπειρία στο εργαστήριο μας» ανέφερε ο κ. Ασσαριωτάκης συγχαίροντας την κ. Πούλκου και τα μέλη της φωτογραφικής ομάδας για το αποτέλεσμα. 

Τάνια Πούλκου «Η φωτογραφία είναι τέχνη και δεν είναι αυτό που βλέπουμε στα Social Media» 

Η υπεύθυνη του Φωτογραφικού Τμήματος του «Αθηνίωνα» κ. Πούλκου δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα. «Μέσα από την έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες από 10 καλλιτέχνες με ποικίλα θέματα σε θεματικές που έχουμε δώσει στην ομάδα» επισήμανε αρχικά η κ. Πούλκου συμπληρώνοντας πως είναι η πρώτη φορά που δεν τοποθετήθηκαν τίτλοι στις φωτογραφίες, προκειμένου να αφήσουν στους θεατές να ανακαλύψουν από μόνοι τους το συμβολικό χαρακτήρα που θέλουν να μεταφέρουν. «Η φωτογραφία είναι τέχνη και δεν είναι μόνο αυτό που βλέπουμε στα Social Media» επισήμανε η κ. Πούλκου και αποκάλυψε πως οι φωτογραφίες είναι από διάφορα μέρη ανάλογα με τα ταξίδια που έχουν κάνει οι μαθητευόμενοι. Τι είναι αυτό όμως που ξεχωρίζει έναν καλλιτέχνη; Την απάντηση έδωσε η κ. Πούλκου, η οποία τόνισε πως αυτά που ξεχωρίζουν τον καλλιτέχνη είναι η δημιουργικότητα και η ματιά στην τέχνη της φωτογραφίας. «Η ικανότητα να εξελίξει τη δημιουργικότητα και τη ματιά του είναι τα συστατικά μπορούν να ξεχωρίσουν έναν καλλιτέχνη» ανέφερε η κ. Πούλκου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.