Δημητρης Παπαδημουλης, Παναγιωτης Κουρουμπλης και Ουφουκ Μουσταφα μιλησαν στην Κομοτηνη για την κρισιμοτητα των επερχομενων Ευρωεκλογων

Στη σημασία προώθησης μίας κοινωνικής ατζέντας στάθηκαν οι 3 ομιλητές - Απαιτείται διαμόρφωση ισχυρού μετώπου απέναντι στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά οπισθοδρόμηση

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης, ήταν ομιλητής στην Κομοτηνή το πρωί της Κυριακής με θέμα την προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη ενόψει των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Στην ομιλία συμμετείχαν επίσης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ουφούκ Μουσταφά και κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.
 
Κοινή συνισταμένη και των τριών ομιλητών ήταν η ανάγκη επικράτησης στις επερχόμενες Ευρωεκλογές των προοδευτικών δυνάμεων που θα αναχαιτίσουν τη σύμπραξη νεοφιλελευθέρων-ακροδεξιών και την υποψηφιότητα για την προεδρία της Κομισιόν του Γερμανού με τις ανθελληνικές θέσεις, Μάνφρεντ Βέμπερ. 

Δημήτρης Παπαδημούλης «Έχω την πεποίθηση πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο υψηλά από αυτά που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις» 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «αυτά τα χρόνια καταφέραμε πολλά, βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κάναμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, σταθεροποιήσαμε την οικονομία, στηρίξαμε την κοινωνική πλειοψηφία», προσθέτοντας πως «σε ΕΕ και Ευρωκοινοβούλιο δημιουργήσαμε προοδευτικές συμμαχίες και μέτωπο κατά της ακροδεξιάς, θέσαμε το ζήτημα του ευρωπαϊκού δημοσίου χρέους, αξιοποιήσαμε στο μέγιστο βαθμό τους κοινοτικούς πόρους, που αφήνουν ισχυρό αναπτυξιακό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες».
 
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσθεσε ακόμα πως «οι επόμενες Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη» υπενθυμίζοντας πως γίνονται 4 χρόνια μετά τις τελευταίες πολιτικές κάλπες που στήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2015. «Η εικόνα της Ελλάδος και η κατάσταση της χώρας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι την παραλάβαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά και αυτό οφείλεται σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη  στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της κυβέρνησης. «Η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, η οικονομία έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη, η ανεργία έχει μειωθεί 9% ακόμα και το ΔΝΤ προβλέπει για την Ελλάδα ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από τους Μ.Ο. της Ευρωζώνης» τόνισε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας σαν προτεραιότητα να νικηθεί η συνεργασία νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών στην Ευρώπη που συμβολίζει η υποψηφιότητα Βέμπερ. «Έχω την πεποίθηση πως τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πιο υψηλά από αυτά που προβλέπουν οι δημοσκοπήσεις» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του. 

Παναγιώτης Κουρουμπλής «Επιβάλλεται η συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου που να προβάλλει νέο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αφήγημα» 

Στην αναγκαιότητα της συνέχισης της πολιτικής που έχει ξεκινήσει από το 2015, προκειμένου να μην επανέλθει το καθεστώς οικογενειοκρατίας στάθηκε ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλής. «Η Ευρώπη μετά από την αφύπνιση του Σοβιονισμού και του Εθνικισμού, επιβάλλεται να συγκροτήσει ένα ευρύτερο μέτωπο και να  προβάλλει ένα νέο κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό αφήγημα προκειμένου να πειστούν οι Ευρωπαίοι πολίτες πως υπάρχει άλλος δρόμος» τόνισε αρχικά ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος σε μία αναμέτρηση για να διατηρηθεί η προσπάθεια και να κρατηθεί η κοινωνία στα πόδια της και η ανάπτυξη που θα έρθει στον τόπο να αφορά τους πολίτες. Σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με τον Υποψήφιο Ευρωβουλευτή, θα επανέλθει η διαχείριση της χώρας σε εκείνους που μέχρι χτες κυβερνούσαν και θα επανέλθει το καθεστώς οικογενειοκρατίας, που είναι η αιτία του κακού που συμβαίνει στην Ελλάδα. 

Ουφούκ Μουσταφά «Επιτακτική η οικοδόμηση ενός μετώπου με κοινό πολιτικό πρόγραμμα» 

«Οι ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες, οι πιο ιστορικές εκλογές που θα αντιμετωπίσουμε από τη Μεταπολίτευση και μετά.  Σ' αυτές τις εκλογές διακυβεύεται το μέλλον κάθε Ευρωπαίου πολίτη, κάθε Ελληνίδας και Έλληνα και ουσιαστικά το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης».  Με αυτά τα λόγια θέλησε η κ. Μουσταφά να τονίσει την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, ζητώντας τη στήριξη ενός προοδευτικού μετασχηματισμού, όπου μπορούν να συμβάλλουν καίρια και ευρύτερες δυνάμεις, που δε συμφωνούν υποχρεωτικά σε όλα με την Αριστερά. «Είναι πιο επιτακτική από ποτέ η οικοδόμηση ενός μετώπου με κοινό πολιτικό πρόγραμμα, με συγκεκριμένους στόχους, όπως είναι η εξάλειψη των κοινωνικών και φυλετικών ανισοτήτων, η διεύρυνση της Δημοκρατίας, η υπεράσπιση της εργασίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η προστασία του περιβάλλοντος και η προάσπιση της ισότητας των φύλων» επισήμανε η  υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ουφούκ Μουσταφά στην ομιλία της.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.