Ολοκληρωθηκε με σημαντικες επιτυχιες για αθλητες και αθλητριες του Ηροδικου το 3ο Πανελληνιο Πρωταθλημα Para-Badminton

Η Κομοτηνή απέδειξε για ακόμα μία φορά πως είναι μία πόλη που μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις για άτομα με αναπηρία

Με ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής  το 3ο πανελλήνιο πρωτάθλημα  Para-Badminton που συνδιοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες και ο Δήμος Κομοτηνής.

Στο πρωτάθλημα συμμετείχαν 14 αθλητές και αθλήτριες από τους συλλόγους «Μέγας Αλέξανδρος», «Αετοί Θεσσαλονίκης», «Εν Σώματι Υγιεί», «ΠΑΣΚΑ», «Κότινος» και «Ηρόδικος» .
 
Για ακόμα μία φορά οι αθλητές και οι αθλήτριες του Ηρόδικου κατάφεραν να έχουν μεγάλες επιτυχίες ενώ όλοι οι συμμετέχοντες απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου, που τους αντάμειψε με αυτόν τον τρόπο για την υπερπροσπάθεια τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Para-badminton θα κάνει στο Τόκιο 2020, την παρθενική του εμφάνιση στο πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος πρώτευσε στο Ατομικό WH1 ανδρών, στο ΜΑΧ 3POINTS Διπλό μεικτό (με τη Σεμιχά Ριζάογλου) και στο ΜΑΧ 3POINTS Διπλό ανδρών (με τον Χρήστο Μπαλόγλου).

Τρία μετάλλια και συγκεκριμένα δύο χρυσά και ένα ασημένιο, πήρε ο Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί) αφού ήταν πρώτος στο SL3 Ατομικό ανδρών αλλά και στο  SL3/SL5 Διπλό μεικτό (με τη Σωτηρία Χαριτίδου). Επιπλέον ήταν δεύτερος στο SU5 Διπλό ανδρών με συμπαίκτη τον Παναγιώτη Καραμανλίδη.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία: 

Ατομικό WH1 ανδρών
1. Γεώργιος Παπαδόπουλος (Ηρόδικος), 2. Αθανάσιος Πολυχρονιάδης (Ηρόδικος), 3. Χρήστος Μπαλόγλου (Ηρόδικος)

SU5 Ατομικό ανδρών
1. Ευστράτιος Πετρόπουλος (ΠΑΣΚΑ), 2. Παναγιώτης Καραμανλίδης (Κότινος), 3. Κωνσταντίνος Κάπας (Αετοί Θεσσαλονίκης)

SL3 Ατομικό ανδρών
1. Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί), 2. Φώτιος Ντεφίδης (Κότινος)

SU5 Ατομικό γυναικών
1. Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος), 2. Μαρία Ποτουρίδου (Κότινος)

WH1 Ατομικό γυναικών
1. Δήμητρα Κοροκίδα (ΠΑΣΚΑ), 2. Σεμιχά Ριζάογλου (Ηρόδικος)

SU5 Διπλό ανδρών
1. Παναγιώτης Καραμανλίδης/Φώτιος Ντεφίδης (Κότινος), 2. Κωνσταντίνος Κάπας (Αετοί Θεσσαλονίκης)/Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί)

ΜΑΧ 3POINTS Διπλό μεικτό
1. Γεώργιος Παπαδόπουλος/Σεμιχά Ριζάογλου (Ηρόδικος), 2. Δήμητρα Κοροκίδα (ΠΑΣΚΑ)/Αθανάσιος Πολυχρονιάδης (Ηρόδικος)

ΜΑΧ 3POINTS Διπλό ανδρών
1. Γεώργιος Παπαδόπουλος/Χρήστος Μπαλόγλου (Ηρόδικος), 2. Κώστας Καραγιάννης (Μ. Αλέξανδρος)/Αθανάσιος Πολυχρονιάδης (Ηρόδικος)

SL3/SL5 Διπλό μεικτό
1. Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος)/Θωμάς Αριστοτέλης Καραγιάννης (Εν Σώματι Υγιεί), 2. Μαρία Ποτουρίδου/Φώτιος Ντεφίδης (Κότινος) 

Μιχάλης Ραγκούσης «Η Κομοτηνή έχει τις απαραίτητες υποδομές για να διοργανώνει σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις για άτομα με αναπηρία» 

Ο πρόεδρος του Ηρόδικου κ. Μιχάλης Ραγκούσης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως για 2η συνεχόμενη χρονιά η Κομοτηνή φιλοξενεί  το πανελλήνιο πρωτάθλημα Para-Badminton, τονίζοντας πως μέσα από συντονισμένες προσπάθειες χρόνων  η πόλη μας έχει αποκτήσει τις υποδομές που απαιτούνται για τη διεξαγωγή σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων. «Η Κομοτηνή για δεύτερη φορά φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Para-Badminton στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας προς την επαρχία έτσι ώστε να εξαπλωθεί το Παραολυμπιακό κίνημα σε επαρχιακές πόλεις» επισήμανε αρχικά ο κ. Ραγκούσης τονίζοντας πως πολλές φορές υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση στην επαρχία. «Με χαρά διαπιστώνω πως η Ομοσπονδία και ο Δήμος Κομοτηνής μπορούν να διοργανώσουν και να εξελίξουν ένα θεσμό, όπως αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και είμαι πεπεισμένος πως κάθε χρόνο θα εμπλουτίζεται» ανέφερε ο πρόεδρος του Ηρόδικου συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό να έρχονται στην πόλη της Κομοτηνής αθλητές από όλη την Ελλάδα, γνωρίζοντας την πόλη και την ιστορία της. 

«Κάθε πόλη της Περιφέρειας να αγκαλιάσει ένα Παραολυμπιακό αγώνισμα» 

Ο κ. Ραγκούσης δεν έκρυψε τις φιλοδοξίες που έχει για το Παραολυμπιακό κίνημα, θέλοντας να δώσει σε κάθε πόλη της Περιφέρειας ξεχωριστό στίγμα. «Είναι πολιτική μας τα τελευταία 3 χρόνια, ξεκινώντας από την φιλοξενία της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο της χώρας μας στην Κομοτηνή και τη διεξαγωγή του Διεθνούς Τουρνουά κάθε καλοκαίρι, να αποδείξουμε πως μπορούμε να διοργανώσουμε σοβαρές αθλητικές διοργανώσεις για άτομα με αναπηρία σε γήπεδα προσβάσιμα και σε χώρους προσβάσιμους, δημιουργώντας μία πόλη φιλική για τα άτομα με αναπηρία» επισήμανε ο κ. Ραγκούσης και αποκάλυψε πως στόχευση και στοίχημα του Ηρόδικου είναι να καταφέρει να αναπτύξει σχεδόν σε κάθε μία πόλη της Περιφέρειας μας ένα Παραολυμπιακό αγώνισμα. «Επιθυμία μας είναι κάθε πόλη να αγκαλιάζει ανάλογα με τα πλεονεκτήματα της ένα Παραολυμπιακό Άθλημα και να φροντίζει για την ανάπτυξη του» τόνισε ο κ. Ραγκούσης. 

«Η συμβολή της ΣΕΦΑΑ είναι καταλυτική  στην προσπάθεια που καταβάλουμε» 

Ο Μιχάλης Ραγκούσης στάθηκε και στη σημασία που έχει για την Κομοτηνή η παρουσία φοιτητών και φοιτητριών από τη ΣΕΦΑΑ του Δ.Π.Θ., μίας σχολής η οποία ήταν η πρώτη που δίδαξε το Μπάντμιντον ενώ πολύ σημαντικό είναι το γεγονός πως οι νέοι γυμναστές  συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες τους, βοηθώντας στην προώθηση του αθλήματος. 

Χαράλαμπος Ιορδάνου «Ο μεγαλύτερος όγκος των αθλητών  της Εθνικής Ομάδας του Para-Badminton βρίσκεται στην περιοχή μας» 

Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Μπάντμιντον κ. Χαράλαμπος Ιορδάνου εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός πως παρατηρείται μεγάλο ενδιαφέρον από τους αθλητές για το αγώνισμα του Para-Badminton, το οποίο αναπτύσσεται στην Κομοτηνή σε μεγάλο βαθμό. « Έχουμε τη χαρά να εδρεύει  ουσιαστικά στην Κομοτηνή η Εθνική Ομάδα που έχει νεοσυσταθεί στο άθλημα και ο μεγάλος όγκος των αθλητών είναι εδώ στην περιοχή μας» ανέφερε αρχικά ο κ. Ιορδάνου τονίζοντας πως το αποτέλεσμα φαίνεται σήμερα, καθώς σημειώθηκε αύξηση συμμετοχών σε σχέση με το προηγούμενο πρωτάθλημα. Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής στάθηκε και στη σημασία που έχει για την ανάπτυξη του αθλήματος το γεγονός πως μεγάλοι αθλητικοί σύλλογοι ξεκινούν τμήματα για το Para-Badminton, αισιοδοξώντας πως οι αριθμοί θα είναι πολύ μεγαλύτεροι σε βαθμό που θα απαιτούνται δύο μέρες για τη διεξαγωγή του τουρνουά.  Παράλληλα ο κ. Ιορδάνου αποκάλυψε πως η  στόχευση όλων των αθλητών είναι το εξωτερικό, καθώς δεν υπάρχει ικανοποιητικός βαθμός διοργανώσεων εντός Ελλάδος. «Αυτό που ωφελεί τους αθλητές είναι η επαφή με υψηλού επιπέδου αθλητές και αυτό μπορεί να γίνει ταξιδεύοντας» επισήμανε ο κ. Ιορδάνου, ζητώντας τη συνέχιση στήριξης της Πολιτείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.