Ακομη και στην Πελοποννησο εναντιωνονται στην 4η Νομικη

Της έκδοσης

Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι φορείς που εναντιώνονται στην ίδρυση 4ης νομικής. Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα μάλιστα αποφάσισαν την αποχή των δικηγόρων ως μέτρο αντίδρασης στην εν λόγω απόφαση. Δεν θα καταγράψουμε αναλυτικά τους Συλλόγους που υιοθέτησαν το εν λόγω αντίδρασης, θα αναφερθούμε ωστόσο σε έναν από αυτούς για να καταδείξουμε ακριβώς πως τα επιχειρήματα που εκφράστηκαν κατά της ίδρυσης ανταποκρίνονται στην αλήθεια και δεν αντικατοπτρίζουν απλά έναν αντίλογο στην υπουργική βούληση. Ο λόγος για την απόφαση που έλαβε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας για αποχή των μελών του. Κι αν δεν γνωρίζετε κατά πού πέφτει η Κυπαρισσία να σας πληροφορήσουμε πως πέφτει στην Πελοπόννησο, στον νομό Μεσσηνίας.
 
Σαφώς και η ίδρυση 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών θα μπορούσε να εκπληρώσει, λόγω εγγύτητας, καλύτερα τις ανάγκες, φερ’ ειπείν, επιμόρφωσης των μελών του εν λόγω Δικηγορικού Συλλόγου, ωστόσο όπως καταγράφεται και στην απόφαση που εξέδωσαν, εναντιώνονται στην ίδρυση ακόμη μιας νομικής σχολής και δηλώνουν την αλληλεγγύη τους στους φορείς της Θράκης που εξέφρασαν την αντίθεσή τους.
 
Για την ιστορία παραθέτουμε την ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας
 
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας εκφράζει την αντίδρασή του ενάντια στην κατάθεση νομοσχεδίου στο οποίο περιλαμβάνεται η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής, σε αντίθεση με απόφαση της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Με δεδομένο ότι η ίδρυση 4ης Νομικής Σχολής θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα τη Νομική Σχολή Θράκης, με την απόφασή μας για αποχή τασσόμεθα αλληλέγγυοι στην απόφαση της γενικής συνέλευσης της Νομικής Σχολής Θράκης περί αναστολής του διδακτικού της έργου, στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αλλά και σε εκείνες του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης».
 
Τα συμπεράσματα δικά σας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.