Στηριξη στο ΔΠΘ απο το ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση με τον πρύτανη του ΔΠΘ είχε κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την ίδρυση 4ης Νομικής

Με τον Πρύτανη του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 16 Απριλίου κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ, αποτελούμενο από τον κ. Μιχάλη Τζελέπη, βουλευτή Σερρών, τον Ιλχάν Αχμέτ, βουλευτή Ροδόπης, τον Γιώργο Μανανά, υποψήφιο Βουλευτή Ροδόπης και τον Κωνσταντίνο Μουρτοπάλλα.
 
Αφορμή για τη συνάντηση, που έγινε στο πλαίσιο της παρουσίας του κ. Τζελέπη στην Κομοτηνή, ήταν εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης με θέμα τις ευρωεκλογές.
 
Όμως παράλληλα θέλησαν να έρθουν σε επαφή με τους φορείς και τις αρχές της περιοχής, και βρέθηκαν στο ΔΠΘ για να συζητήσουν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου.
 
Έτσι έμαθαν για την πορεία της Νομικής Κομοτηνής, τα ζητήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια τόσο λόγω της γενικότερης υποχρηματοδότησης όσο και λόγω της υστέρησης στην πλήρωση του διδακτικού προσωπικού.
 
«Γνωρίζουμε το πρόβλημα που υπάρχει με την πρόθεση του υπουργείου να κάνει χάρισμα την δημιουργία 4ης Νομικής στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, και τα προβλήματα που δημιουργεί ιδιαίτερα στο Νομικό τμήμα του ΔΠΘ» σημείωσε ο κ. Τζελέπης ενστερνιζόμενος την  επιχειρηματολογία πως το τμήμα Νομικής Κομοτηνής είναι το πλέον απομακρυσμένο, οπότε και τυχόν καταμερισμός των σπουδαστών, αλλά και η μη ενίσχυσή του σε μέλη ΔΕΠ, θα το αποδυναμώσει σημαντικά.
 
Για αυτό και η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι, απέναντι σε αυτό τον πρόχειρο, όπως τον χαρακτήρισε, σχεδιασμό για τη δημόσια εκπαίδευση γενικότερα που υλοποιεί ο κ. Γαβρόγλου. «Είμαστε απέναντι, δεν θεωρούμε πως υπάρχει ένας σχεδιασμός που να προσφέρει στην παιδεία και την εκπαίδευση συνολικά. Αντίθετα όλα γίνονται πρόχειρα και με μια πελατειακή λογική, όπως κάνει συνήθως αυτή η κυβέρνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τζελέπης για να συμπληρώσει πως το θέμα το γνώριζαν μέσω του βουλευτή Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ, για αυτό και σημείωσε πως θα αναλάβουν μια σειρά από κοινοβουλευτικές δράσεις, ακόμα και πριν την εισαγωγή του στη Βουλή αν είναι δυνατόν, ώστε να εκφράσουν την αντίθεσή τους και την πολιτική τους θέση απέναντι στην πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.