Θυρανοιξια για το ιερο Ναυδριο των Αγιων Τριων εν Καμινω Παιδων στη ΒΙΠΕ Κομοτηνης

Πραγματοποιήθηκαν με κάθε επισημότητα από τον Μητροπολίτη Παντελεήμονα στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης ΑΜΘ

Με κάθε επισημότητα, παρουσία πολλών στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και κοινού, πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης 16 Απριλίου τα θυρανοίξια του Ιερού Ναϋδρίου  των Αγίων Τριών εν Καμίνω Παίδων, από τον Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμονα, στην έδρα της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις εγκαταστάσεις της ΠΥ ΒΙΠΕ Κομοτηνής.
 
Μετά την τελετή βραβεύτηκε τόσο ο Μητροπολίτης, όσο και φορείς και άτομα που βοήθησαν ώστε να δημιουργηθεί το ναΰδριο στον χώρο της ΒΙΠΕ, καλύπτοντας ένα αίτημα αρκετών ετών. 

Μια λαμπρή ημέρα για την Πυροσβεστική 

Λαμπρή χαρακτήρισε την ημέρα των θυρανοιξίων του ναϋδρίου των προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο οποίος τόνισε πως γιορτάζουν τους καρπούς των προσπαθειών τους, αλλά και την επιθυμία της καρδιάς τους.
 
Ευχήθηκε δε, όπως οι Τρεις Παίδες έμειναν αλώβητοι από τις φλόγες, κατά το μαρτύριό τους, έτσι και οι πυροσβέστες, που διακονούν μέσα από τις φλόγες, αλλά και σε πλημμύρες, πυρκαγιές και διάφορες καταστροφές, να μένουν αλώβητοι.
 

Για αυτό και θεωρεί σπουδαίο το γεγονός πως στήθηκε εκεί το ναΰδριο αυτό τόσο για τον τόπο όσο και για την Βιομηχανική περιοχή, η οποία έχει μείνει κουφάρι χωρίς ανάπτυξη, την οποία χρειάζεται όλη η Ελλάδα και η Θράκη. Έχει όμως σημαίνοντα ρόλο και για όσους εργάζονται στην υπηρεσία, για να τους θυμίζει, όπως αναφέρεται και στο απολυτίκιο των Αγίων, «μεγάλα τα της πίστεως κατορθώματα».
 
Άλλωστε στην αρχή φαινόταν αδύνατο να δημιουργηθεί αυτό το εκκλησάκι, όμως με την πίστη και την προσπάθεια, κατάφεραν να το στήσουν, με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής και άλλων. Για αυτό ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του, και ευχήθηκε να γίνει η πύλη του ουρανού για όλους. 

Σημαντική η δημιουργία του ναϋδρίου 

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη Υποστράτηγος Σπυρίδων Βαρσάμης, ο οποίος αφού μετέφερε τις ευχές και τις ευχαριστίες του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγου Βασίλειου Ματθαιόπουλου, τόνισε πως οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι, κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους, απευθύνονται πολλές φορές τόσο στον Τριαδικό Θεό, όσο και στην Παναγία αλλά και τους τρείς Παίδες εν Καμίνω, στα συμβάντα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουν.
 
Όμως έλειπε ένας τέτοιος χώρος, από τη Ροδόπη και την έδρα της Περιφέρειας, ώστε να στρέψουν τις στιγμές ηρεμίας τη σκέψη τους σε κάτι ανώτερο, να πάρουν δύναμη και να μπορέσουν να ασκήσουν αποτελεσματικά και με ασφάλεια το έργο τους.
 
Εξέφρασε δε προς τον μητροπολίτη την ελπίδα πως όπως στήριξε τη δημιουργία του ναού, θα συνεχίσει να στηρίζει τόσο πνευματικά όσο και υλικά όσους εργάζονται στην υπηρεσία, καθώς και τις οικογένειες συναδέρφων που χάνονται και πρέπει να διαχειριστούν την καθημερινότητά τους. 

Καθημερινοί προστάτες οι Τρείς Παίδες εν Καμίνω 

Σημαντική χαρακτήρισε την ημέρα αυτή για τις πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο Διοικητής της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜΘ Αρχιπύραρχος Μάριος Αποστολίδης, με τα θυρανοίξια του ναϋδρίου των προστατών του Πυροσβεστικού σώματος να αποτελούν την εκπλήρωση μιας επιθυμίας χρόνων.
 
Θα ήταν δύσκολο να φτάσουν σε αυτή όμως, αν δεν είχαν την πνευματική και υλική συνδρομή του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, που στάθηκε ικανή, την στιγμή της πρώτης απογοήτευσης λόγω της αδυναμίας εξεύρεσης πόρων, να δώσει την αναγκαία ώθηση για να πιστέψουν ότι μπορούν.
 

Πολύτιμή όμως ήταν και η συνδρομή της Περιφέρειας ΑΜΘ, του Δήμου Κομοτηνής, οι δωρεές και χορηγίες ευσεβών χριστιανών αλλά και η οικονομική συνδρομή και προσωπική εργασία των υπαλλήλων της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΑΜΘ, της ΠΥ ΒΙΠΕ Κομοτηνής και της 4ης ΕΜΑΚ.
 
Η ανέγερση αυτού του ναϋδρίου ήταν από τις βασικές προτεραιότητές του ίδιου με την ανάληψη των καθηκόντων του, θέλοντας να δημιουργηθεί ένα πνευματικό καταφύγιο για τους πυροσβέστες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, συναποτελώντας τον καθημερινό προστάτη τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.