Δυναμικα μπαινει στις ευρωεκλογες το ΚΙΝΑΛ

«Δεν παραδίδουμε τα κλειδιά της δημοκρατικής παράταξης» σημείωσε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής Στέργιος Κωνσταντίνου

Το πλαίσιο αλλά και το διακύβευμα των επερχόμενων Ευρωεκλογών για το Κίνημα Αλλαγής τέθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Απριλίου στην Κομοτηνής, κατά την Ανοιχτή Πολιτική Εκδήλωση της Ν.Ε Ροδόπης του Κινήματος.
 
Ομιλητές σε αυτή ήταν ο κ. Μιχάλης Τζελέπης, Βουλευτής Σερρών και κ. Στέργιος Κωνσταντίνου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ. 

«Ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, των λαών» 

Ο κ. Τζελέπης σημείωσε πως συνήθως οι ευρωεκλογές αντιμετωπίζονται από τον κόσμο και τα μέσα ενημέρωσης με μια χαλαρότητα, όμως οι επικείμενες ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντικές για τη χώρα, υπενθυμίζοντας πως στα δέκα χρόνια της οικονομικής κρίσης, όλες οι δημοσιονομικές πολιτικές έχουν επιβληθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους μας, για αυτό και το ΚΙΝΑΛ πιστεύει πως θα πρέπει να τελειώσει η λιτότητα.
 
Από την άλλη υπάρχει μια εθνικιστική έξαρση συνολικά στην Ευρώπη, με την αναβίωση του φαντάσματος του παρελθόντος, του φασισμού, μέσω των εθνικιστικών εξάρσεων, και έτσι στέκονται απέναντι τόσο στην ακροδεξιά, όσο και στο λαϊκισμό και τα εύκολα λόγια, που φαίνεται ότι περισσεύουν στην Ευρώπη.
 
«Η θέση του Κινήματος Αλλαγής» υπογράμμισε ο κ. Τζελέπης, «μέσα στη μεγάλη οικογένεια των σοσιαλδημοκρατών, είναι απέναντι στην ακροδεξιά, απέναντι στο λαϊκισμό, τις συντηρητικές πολιτικές που εκφράζει το λαϊκό κόμμα και ΝΔ». «Εμείς λέμε ναι στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, των λαών» κατέληξε.

Απαραίτητη η περαιτέρω ένωση της Ευρώπης 

Από την πλευρά του ο κ. Στέργιος Κωνσταντίνου, ο οποίος κατάγεται από τη Δράμα, έχει σπουδάσει πολιτική επιστήμη και είναι ο γιός του Φλώρου Κωνσταντίνου, παλιού βουλευτή και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, τόνισε πως δέχτηκε την τιμή να είναι υποψήφιος στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ το οποίο εκτίμησε ότι έχει άτομα με τρομερά βιογραφικά και περγαμηνές, ανεβάζοντας το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου.
 
Αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα του brain drain, το οποίο επηρεάζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον ευρωπαϊκό νότο, κάτι που θεωρεί πως οφείλεται στο γεγονός ότι η Ευρώπη προχώρησε στη νομισματική, αλλά δεν έκανε το επόμενο βήμα, την δημοσιονομική ένωση, μιας και δεν νοείται το ένα χωρίς το άλλο.
 
Την ίδια ώρα όμως, ενώ η οικονομική πολιτική είναι υποχρεωτική, ζητήματα όπως των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής πολιτικής είναι προαιρετική επιλογή. Ταυτόχρονα η Γηραιά Ήπειρος έχει χάσει το δυναμισμό της και το λόγο της, έχοντας να αντιμετωπίσει ΗΠΑ, Ρωσία αλλά και την Κίνα, την οποία αντιμετωπίζουν κατά μόνας, τη στιγμή που χρειάζεται ενωσιακή αντιμετώπιση.
 
Την ίδια ώρα, ζούμε την 4η βιομηχανική επανάσταση, και αναλύουμε τις καταστάσεις με βάση τη 2η, με 5 εταιρείες να ελέγχουν τον κόσμο, και τα κράτη πολεμούν τους μικρούς επιχειρηματίες μέσα στα κράτη τους.
 
Απέναντι σε όλα αυτά «πρέπει να βγούμε προς τα μπρος, πρέπει να ενωθούμε περισσότερο» σημείωσε ο κ. Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως η οικονομική κατάσταση έχει γεννήσει ανασφάλεια και έχει δώσει χώρο σε ευρωσκεπτικιστικές εθνολαϊκιστικές ακραίες δυνάμεις, κάτι που έγινε και στην Ελλάδα. Για αυτό και είναι κρίσιμη και η μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να στείλουν το μήνυμα ότι ο προοδευτικός χώρος είναι παρών, και πως δεν θα γυρίσει πίσω και δεν θα ξαναδιαλυθεί, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζεται αλλαγή στην Ευρώπη.
 
«Για αυτό και η νέα γενιά βγαίνει μπροστά, για να φέρει την αλλαγή που χρειάζεται, με την εγγύηση της προηγούμενης γενιάς που δημιούργησε αυτό το χώρο, τον οποίο θεωρεί πως ήρθε και κατέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ, και έχει σήμερα το θράσος, να ζητά και τα κλειδιά» υπογράμμισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής για να επισημάνει κλείνοντας πως σε αυτές τις ευρωεκλογές το ερώτημα που τίθεται σε όλα τα στελέχη, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο, είναι αν θα παραδώσουν αυτά τα κλειδιά. Ο ίδιος προσωπικά σημείωσε πως αυτό το σπίτι, που χτίστηκε με κόπους και αγώνες, δεν πρόκειται να τα παραδώσει, για αυτό και συμμετέχει στις ευρωεκλογές.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.