Ζητησατε τη γεφυρα

Της έκδοσης

Διακόπηκε η κυκλοφορία, για λόγους ασφαλείας, οχημάτων και πολιτών στη γέφυρα του Ερυθροποτάμου στο Διδυμότειχο, σύμφωνα με ανακοίνωση της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.
 
Η διακοπή αυτή γίνεται όσο η υπηρεσία προχωρά σε έλεγχο των τεχνικών προβλημάτων που έχουνανακύψει, μιας και η γέφυρα έχει δημιουργήσει ζητήματα και παλιότερα, ενώ η κυκλοφορία στη γέφυρα διακόπτεται έως την έκδοση του πορίσματος στατικής επάρκειας και την εκτέλεση των εργασιών για την αποκατάσταση των προβλημάτων που τυχόν προκύψουν.
 
Έτσι, και σε μια περίοδο που οι ροές στα ποτάμια αυξάνονται, αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά το ζήτημα των γεφυρών και της συντήρησής τους, το οποίο ανέδειξε η κατάρρευση της γέφυρας του Κομψάτου και στη συνέχεια της γέφυρας στην Καβάλα.
 
Και αυτό γιατί είναι γεγονός ότι δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στις γέφυρές μας, αλλά και σε όλες τις υποδομές της χώρας (οι γέφυρες απλώς δημιουργούν περισσότερη εντύπωση όταν καταρρέουν).
 
Η πρόταση του ΤΕΕ, την οποία επαναδιατύπωσε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του κ. Στασινός από την Κομοτηνή, για τη δημιουργία ενός μητρώου υποδομών, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, όταν μάλιστα, λόγω της κρίσης αλλά και της συστηματικής αδιαφορίας του κράτους για τις υφιστάμενες υποδομές, μάλλον θα δούμε πολλά τέτοια φαινόμενα.
 
Όμως η αλήθεια είναι πως το ελληνικό κράτος έχει ουσιαστικά όλα τα στοιχεία στα χέρια του, αρνείται όμως να τα κωδικοποιήσει (διαχρονιακά και διαπαραταξιακά) γιατί οι υποδομές αποτελούν το προσφιλέστερο μέσο άσκησης πολιτικής που γνωρίζουν οι πολιτικοί μας.
 
Έτσι δημιουργείται μια δημιουργική ασάφεια, μέσα στην οποία μπορούν όλοι να αποποιηθούν τις ευθύνες όταν γίνεται κάτι αρνητικό, ή να «χωθούν» όταν πρόκειται για αποκατάσταση, ώστε να πάρουν μερίδιο της δόξας, αρκεί βέβαια, να μην τους ζητήσει κάποιος χρήματα για να τα συντηρήσουν μετά.
 
Άλλωστε, και το έχουμε ξαναπεί, κανείς δεν κόβει κορδέλες για την συντήρησή, όλοι στήνονται όμως για τα εγκαίνια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.