Στις ταξεις της «Περιφερειακης Συνθεσης» η Φελινα Καζακου

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της ο επικεφαλής της παράταξης Χριστόδουλος Τοψίδης

Υποψήφια περιφερειακή Σύμβουλος με την παράταξη Περιφερειακή Σύνθεση θα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές η κ. Φελίνα Καζάκου. Την υποψηφιότητα της οποία ανακοίνωσε ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης στην Κομοτηνή την Πέμπτη 18 Απριλίου. 

Μεγαλώνει η ομάδα της Περιφερειακής Σύνθεσης 

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τον θαυμασμό του προς την κ. Καζάκου τόσο για την επαγγελματική της πορεία όσο και για τη θητεία της στον πρώτο βαθμό τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Είναι μια αγωνίστρια που δραστηριοποιείται σε ένα δύσκολο κλάδο και συνεισφέρει στην ανάπτυξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων της Ροδόπης, αλλά ταυτόχρονα καταφέρνει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο με τη δυναμική της παρουσία στο Δήμο Κομοτηνής και με εθελοντικές δράσεις σε διάφορες συλλογικότητες.
 
«Η ομάδα της Περιφερειακής Σύνθεσης μεγαλώνει καθημερινά, με την πρόσθεση ανθρώπων με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, αλλά και γνώση των θεσμών της οικονομίας και της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που επιθυμούν να συνεχίσουν να προσφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και την εμπειρία τους» τόνισε ο ίδιος και καλωσορίζοντας την στην Περιφερειακή Σύνθεση, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στον αγώνα αυτό και την ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που δείχνει στο πρόσωπό του και όλο το Συνδυασμό.
 
Άλλωστε πιστεύει πως αξιόλογα στελέχη δεν πρέπει να μένουν στην αδράνεια, σημειώνοντας πως ούτως ή άλλως το νέο νομοσχέδιο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο Κλεισθένης, απαιτεί συνεργασίες και συνέργειες την επόμενη μέρα. «Υπάρχουν αξιόλογοι άνθρωποι σε όλους τους συνδυασμούς και θα εργαστούμε για το καλό της ΑΜΘ αλλά και όλης της Ροδόπης, γιατί έχουμε μείνει αρκετά πίσω» σημείωσε, τονίζοντας πως η παράταξή του θα έχει το μέγιστο των υποψηφίων, 14 στη Ροδόπη και 79 σε όλη την Περιφέρεια, συνθέτοντας πρόσωπα και ανθρώπους, μη διχάζοντας.
 
Όπως ανέφερε, η Περιφερειακή Σύνθεση διαφοροποιείται σε αρκετά πράγματα από τους άλλους συνδυασμούς, πέρα του ότι είναι το μοναδικό ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο που δραστηριοποιείται στην ΑΜΘ.
 
Μια ακόμα διαφοροποίηση είναι ότι συζητούν με τους πολίτες, και δεν αποφασίζουν μόνοι τους, μιας και θεωρούν πως όταν διαμορφώνεται ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα με τη συμμετοχή όλων των φορέων και των εμπλεκόμενων, είναι καλύτερη η διάχυση της πληροφόρησης, αλλά και η απορροφητικότητα στα έργα που θα πραγματοποιηθούν.
 
Τέλος δεσμεύτηκε πως οποιοσδήποτε σχεδιασμός θα γίνεται με χρονοδιάγραμμα, με ημερομηνία έναρξης και λήξης, ώστε να μην υπάρχει αοριστία, και αν σε μια ημερομηνία δεν είναι συνεπείς, θα δηλώνουν τους λόγους για τους οποίους δεν προχώρησε κάτι. 

Παραμένει ενεργή πολιτικά για τη Ροδόπη 

Να παραμείνει ενεργή πολιτικά, μέσα από την συμμετοχή της στην προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και καιρό ο κ. Τοψίδης και η παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης αποφάσισε η κ. Καζάκου, θεωρώντας πως είναι υποχρέωσή της προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας.
 
Εξέφρασε δε την βεβαιότητα ότι η Περιφερειακή Σύνθεση έχει καταφέρει να συνθέσει μια σπουδαία ομάδα, στην οποία προσθέτει τις γνώσεις και τις εμπειρίες της. «Στο πρόσωπο του Χριστόδουλου Τοψίδη έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν τα στοιχεία εκείνα ενός πολιτικού ηγέτη που την επόμενη ημέρα μπορεί να προσφέρει και να αλλάξει τα δεδομένα για την περιφέρειά μας» τόνισε, σε μια δύσκολη περίοδο για την περιφέρειά μας και τη Ροδόπη, που έχουν χρονίζοντα προβλήματα για τα οποία πρέπει να δοθεί μάχη για να πετύχουν τις λύσεις.
 
Θεωρεί πάντως πως η δωδεκαετής εμπειρία του στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και η επαγγελματική της σταδιοδρομία έχουν να προσφέρουν, για αυτό και υποσχέθηκε να είναι όλοι μαζί την επόμενη μέρα, για να δώσουν ένα άλλο προσανατολισμό την Περιφέρεια.
 
Πιστεύει δε πως ο κ. Τοψίδης διαθέτει το προφίλ και γνωρίζει το νέο σύγχρονο προφίλ που χρειάζεται η διοίκηση ώστε να επανέλθει η Περιφέρεια ΑΜΘ στο σημείο που της αξίζει.
 
Η απόφασή της ήταν αποτέλεσμα σκέψης πολλών μηνών, και θεωρεί πως όλοι οι συμμετέχοντες στον συνδυασμό είναι πολύ σημαντικοί και μπορούν να καταθέσουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.
 
Η κ. Καζάκου σημείωσε πως έχει ζητήσει από τον κ. Τοψίδη να συμπεριληφθούν οι προτάσεις τους για τη Ροδόπη στο πρόγραμμα του συνδυασμού, σημειώνοντας πως σίγουρα δεν είναι δυνατόν σε μια μέρα να κάνουν τα πάντα, αλλά είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν προς μία κατεύθυνση από την επόμενη μέρα, ξεκινώντας από τα επείγοντα ζητήματα της Ροδόπης αλλά και όλης της Περιφέρειας.
 
Αυτά είναι γνωστά στους περισσότερους, παρόλα αυτά πιστεύει πως το έργο που θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα είναι η αποκατάσταση της γέφυρας του Κομψάτου, αλλά και τα αναπτυξιακά ζητήματα της Ροδόπης, όπως η αξιοποίηση του κάθετου άξονα και της αγροτικής επιχειρηματικότητας στην περιοχή, το ΔΠΘ που βάλλεται από παντού, ενώ σύντομα θα πρέπει να επαναφέρουν το ρόλο του διοικητικού Κέντρου στην Κομοτηνή και τη Ροδόπη, που αποτελεί από τις φτωχότερες στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Διεκδίκηση πέρα από το κόμματα 

Η διαφορετικότητα της Περιφερειακής Σύνθεσης, είναι και αυτή τόνισε η κ. Καζάκου ότι πρόκειται δηλαδή για ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, χωρίς πολιτικές ιδεολογίες και κόμματα, που ενδεχομένως θα αποτελούσαν εμπόδιο στη διεκδίκηση ζητημάτων τα οποία είναι πραγματικά θετικά για την περιοχή μας. «Το κόμμα μας είναι οι πολίτες της Περιφέρειας ΑΜΘ» σημείωσε η κ. Καζάκου, γιατί όλα τα θέματα θεωρεί πως χρειάζονται διεκδίκηση και αγωνιστικότητα, όπως για παράδειγμα η μη ίδρυση της 4ης Νομικής στην Πάτρα. Βέβαια ελπίζει πως η αντίθεση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου της Πάτρας στο νέο σχέδιο του Υπουργείου θα αποτρέψει αυτή την εξέλιξη, και ευχήθηκε να επικρατήσει η πιο ώριμη και λογική σκέψη, μιας και στην περιοχή μας η Νομική κατέχει μια περίοπτη θέση, και δεν πρέπει να αποδυναμωθεί το πανεπιστήμιο. Για αυτό και σε αυτά τα θέματα θα τους βρίσκουν απέναντι, διεκδικητές για την περιοχή μας, ανεξάρτητα από το κόμμα που θα βρίσκεται στην κυβέρνηση.

Πρωτοβουλίες για το θέμα της ιδιοκτησίας στον ορεινό όγκο 

Επισκέψεις σε όλους τους οικισμούς όλης της Περιφέρειας θα επιδιώξει ο κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο οποίος ήδη έχει επισκεφτεί οικισμούς του ορεινού όγκου της Ξάνθης και της Ροδόπης, όπου μεταξύ των άλλων έμαθε και για το ζήτημα του ιδιοκτησιακού στον ορεινό όγκο, που ταλανίζει κυρίως τα μέλη της μειονότητας που κατοικούν σε αυτόν, λόγω έλλειψης των τίτλων ιδιοκτησίας.
 
Το θέμα έχουν αναφέρει τόσο οι μειονοτικοί υποψήφιοι με τον συνδυασμό του, όσο και οι κάτοικοι των οικισμών με τους οποίους έχει έρθει σε επαφή, για αυτό και τόνισε πως επιδιώξει, αν εκλεγεί, συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο ώστε να υπάρξει μια λύση για το ζήτημα, ώστε να αποδοθούν τίτλοι όπου πρέπει.
 
Σημείωσε δε πως στο πρώτο τρίμηνο μετά την ανάληψη της διοίκησης, εφόσον εκλεγεί, θα μπορεί να απαντήσει ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειες για αυτό το κομμάτι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.