Μονιμη θεση ιατρου ακτινοδιαγνωστικης ζητα ο Συλλογος Καρκινοπαθων

Για ενίσχυση του Νοσοκομείου Κομοτηνής, τώρα και στο μέλλον

Την επείγουσα και κατ’ εξαίρεση έγκριση μίας μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής για το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ζητά με επιστολή του, την οποία συνυπογράφει ο Διοικητής του Νοσοκομείου  κ. Γιώργος Φιλιππίδης, ο Σύλλογος καρκινοπαθών και Φίλων Ροδόπης «Δύναμη Ψυχής» προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, τον Γενικό γραμματέα του Υπουργείου, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ).
 
Το αίτημα τους αυτό είναι απότοκο του γεγονότος ότι το νοσοκομείο έχει προμηθευτεί σημαντικό ακτινολογικό εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ μεταξύ του οποίου ένα πλήρες Ακτινογραφικό Συγκρότημα Ψηφιακό DR (με ανάρτηση οροφής) και ένας ψηφιακός μαστογράφος τελευταίας τεχνολογίας, ενώ λειτουργεί και σχετικά καινούριος Αξονικός Τομογράφος.
 
Αυτή η σημαντική προσπάθεια της διοίκησης όμως δεν μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως, μιας και στο νοσοκομείο αυτό υπηρετούν μόνο τρεις ειδικοί Ακτινοδιαγνώστες, από τους οποίους η μία μόνο εκτελεί και κάνει διάγνωση μαστογραφιών, με αποτέλεσμα ο χρόνος αναμονής να είναι μεγάλος, με ότι δυσμενή συνέπεια μπορεί να έχει αυτό στις γυναίκες που προσέρχονται για προληπτικό έλεγχο ή και σε αυτές που έχουν υποβληθεί σε θεραπεία και θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά. Η ίδια λίστα αναμονής επικρατεί και στις άλλες εξετάσεις που πρέπει να υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς του Νομού Ροδόπης στον αξονικό τομογράφο.
 
Για αυτό και ο σύλλογος, σε πλήρη ταύτιση με την διοίκηση, ζητά την προκήρυξη της μόνιμης θέσης ιατρού ειδικότητας Ακτινοδιαγνωστικής μιας και το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή έχει στον Οργανισμό του κενή οργανική θέση Ακτινοδιαγνωστικής, η οποία μπορεί άμεσα να προκηρυχθεί.
 
Ζητούν λοιπόν τη στήριξη όλων, γιατί πρόκειται για ένα μείζονος σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως καρκινοπαθείς μιας ακριτικής περιοχής, αλλά και ως γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν στην ώρα τους τις προληπτικές τους εξετάσεις, γνωρίζοντας ότι η ουσία της πρόληψης έγκειται στην έγκυρη και αξιόπιστη διάγνωση.
 
Πρέπει να σημειώσουμε πως τέτοια αιτήματα είναι εξαιρετικά θετικά, μιας και όχι μόνο αφορούν μια ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, αλλά γίνονται και σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, δίνοντας επιπλέον έμφαση στο αίτημα και της μίας, και της άλλης πλευράς.
 
Έτσι και η δομή έρχεται πιο κοντά στην κοινωνία, αλλά και οι πολίτες της Κομοτηνής αποκτούν μεγαλύτερη επαφή με το Νοσοκομείο, δίνοντας περισσότερη σημασία στο πώς λειτουργεί, αλλά και τι χρειάζεται, ώστε από κοινού να γίνουν προσπάθειες για την συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών του, που ούτως ή άλλως ωφελούν όλη την κοινωνία.
 
Άλλωστε με την επερχόμενη δημιουργία του νέου Νοσοκομείου, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2023, θα πρέπει να δοθεί στο μεσοδιάστημα έμφαση στο προσωπικό και την στελέχωσή του, ώστε να εκπληρώσει την υπόσχεση που ξεκίνησε με την χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.