Κοινωνικοποιηση μεσω της Δημιουργικης απασχολησης για τα παιδια της Κομοτηνης

Μέσα από συνοδευτική δράση του προγράμματος ΤΕΒΑ που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο ΠΕΡΠΑΤΩ

Τη σημασία της δημιουργικής απασχόλησης στην κοινωνικοποίηση των παιδιών τόνισαν όσοι συμμετείχαν την Παρασκευή 19 Απριλίου στην ημερίδα που διοργανώθηκε για το θέμα από το Δήμο Κομοτηνής στο πλαίσιο υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ.
 
Στόχος της συγκεκριμένης συνοδευτικής δράσης ήταν η κοινωνικοποίηση των παιδιών στην ακραία φτώχεια, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος, που τόνισε πως η διανομή των τροφίμων που προβλεπόταν στο πρόγραμμα, παρόλο που έχουν ακόμα κάποιες προμήθειες να κάνουν μέσω των υπολοίπων από τις εκπτώσεις των προηγούμενων προμηθειών, ώστε να μείνουν όλα τα χρήματα στη Ροδόπη.
 
Τα συνοδευτικά μέτρα υλοποιούνται από την μητρόπολη, από τους Δήμους και άλλους φορείς, και σιγά σιγά ολοκληρώνονται μαζί με τη δράση, που θεωρεί πως έχει αποδώσει τα μέγιστα για την περιοχή. 

Καλή η ανταπόκριση στο πρόγραμμα 

Ο Σύλλογος Περπατώ, ως εταίρος του προγράμματος ΤΕΒΑ που υλοποίησε ο Δήμος Κομοτηνής, ανέλαβε το κομμάτι της δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των οικογενειών που λαμβάνουν την υλική υποστήριξη από το Δήμο, σημείωσε η κοινωνική λειτουργός κ. Βιλντάν Γιουσούφ.
 
Έτσι για αρκετούς μήνες προσπάθησαν να στηρίξουν με τη δημιουργική απασχόληση τα παιδιά, γνωρίζοντας ότι αυτή βοηθά πάρα πολύ στην κοινωνικοποίηση και την κοινωνική ένταξη των παιδιών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και για αυτό από την πλευρά τους προσπαθούν να τους στηρίξουν.

 

Η δημιουργική απασχόληση γίνεται σε καθημερινή βάση, ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να λάβουν τη στήριξη από τους ειδικούς του Συλλόγου.
Ταυτόχρονα τους προετοιμάζουν για την ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους, ώστε να ανταπεξέρθουν στις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους στο μέλλον.
 
Η ανταπόκριση, σημείωσε η κ. Γιουσούφ, ήταν πολύ καλή, παρόλο που θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη, δυστυχώς όμως τα παιδιά, λόγω των διαφόρων προγραμμάτων που μπορεί να παρακολουθούν, κουράζονται. Έτσι οι συμμετέχοντες στην δημιουργική απασχόληση προσπαθούν να τους χαλαρώσουν και ταυτόχρονα να τους εκπαιδεύσουν. 

Στοχεύει στην ανάγκη των παιδιών για ψυχαγωγία και εναλλακτική διασκέδαση η δημιουργική απασχόληση 

Η δημιουργική απασχόληση στοχεύει στην ανάγκη των παιδιών για ψυχαγωγία και εναλλακτική διασκέδαση, σημείωσε από την πλευρά της η κ. Μαρία Τσαγγάρη, εκπαιδευτικός του Προγράμματος του ΤΕΒΑ.
 
Για αυτό και για τρείς φορές την εβδομάδα το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης του προγράμματος ΤΕΒΑ του Δήμου Κομοτηνής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Περπατώ προσφέρει τη δυνατότητα σε πολλά παιδιά να αποκτήσουν γνώση, αυτενέργεια και αυτοπεποίθηση μέσα από ευχάριστες και δημιουργικές δραστηριότητες όπως η ζωγραφική, οι χειροτεχνίες, το θέατρο, αφήγηση παραμυθιών και άφθονο παιχνίδι. 
 
Όλα αυτά, ακολουθώντας παιδαγωγική μέθοδο που εφαρμόζει τη συνεργατική και βιωματική μάθηση, ώστε οι μαθητές να αναπτύξουν θετικές στάσεις απέναντι σε νέα περιβάλλοντα, να βελτιώσουν συμπεριφορές και να μάθουν να εκδηλώνουν συναισθήματα στο πλαίσιο μιας ομάδας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.