Τιμησε την ημερα Φιλελληνισμου η Κομοτηνη

Διαχρονικό το παράδειγμα αυτών που αγάπησαν την Ελλάδα και προσέφεραν σε αυτή

Το διαχρονικό μήνυμα των φιλελλήνων, που το παράδειγμά τους παραμένει ζωντανό μέχρι και σήμερα, τίμησε η Κομοτηνή την Παρασκευή 19 Απριλίου, Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.
 
Η 19η Απριλίου είναι η ημέρα θανάτου του Λόρδου Βύρωνα, ο οποίος αγωνίσθηκε και θυσιάστηκε για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδας, και ταυτόχρονα απέδιδε στον εαυτό του τον τίτλο «πολίτης του κόσμου», συνδυάζοντας τον φιλελληνισμό με την υπεράσπιση οικουμενικών αξιών.
 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διεξάγονται στις έδρες των νομών της χώρας ανήμερα της επετείου, στην Κομοτηνή τελέστηκε επίσημη δοξολογία, και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας.
 
Μετά το πέρας της τελετής ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, σημείωσε πως τιμάται η ιδέα του Φιλελληνισμού γενικότερα και τους ανθρώπους αυτούς που συνέβαλαν ανά τους αιώνες ώστε να βρει η πατρίδα μας τα βήματά της, την ελευθερία της και την εθνικής της ανεξαρτησία.
 
Θεωρεί δε πως μεταδίδει το μήνυμα για όλους μας, πως κάποιοι άνθρωποι αισθάνθηκαν περισσότερο Έλληνες από τους Έλληνες και πως εμείς θα πρέπει να έχουμε αλληλεγγύη, αγάπη και ομόνοια, ώστε να πηγαίνει η πατρίδα μας καλύτερα.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.