Ολα τα Εθνικα προταγματα συναντωνται στη Θρακη

Στην Κομοτηνή ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδρουλάκης - «Η Νομική Κομοτηνής είναι ίσως από τα πιο δυναμικά και νεωτερικά τμήματα νομικών επιστημών στην Ευρώπη, και πρέπει με κάθε τρόπο να αναπτυχθεί, να στηριχθεί και να ενισχυθεί»

Στην Κομοτηνή, το χώρο της επιτομής του εθνικού αφηγήματος, όπως τη χαρακτήρισε, βρέθηκε το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 23 Απριλίου ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφτηκε το χώρο του Εκκλησιαστικού Μουσείου της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής (Ιμαρέτ) ενώ είχε συνάντηση και με το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης στα γραφεία του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής.
 
Σε αυτόν το τόπο, τόνισε, συναντιούνται όλα τα εθνικά προτάγματα, και έτσι προτάσσονται η αξιοποίηση των φυσικών πόρων, το δημογραφικό, η διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος, η συνύπαρξη των πολιτισμών και των θρησκειών, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένα δυναμικό ξεκίνημα, μιας και η Κομοτηνή και η Ροδόπη παίζουν μεγάλο ρόλο στην ενεργειακή αναβάθμιση της περιοχής.
 
Ο ίδιος διατρέχει όλη την επικράτεια, και ενημερώνει τους πολίτες για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και το μήνυμα των ευρωεκλογών που δεν είναι μήνυμα μόνο προς την Ευρώπη αλλά και την εσωτερική πολιτική σκηνή.
 
Θεωρεί δε πως μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει πολιτική νομιμοποίηση να κυβερνά, δεδομένου ότι στο τέλος της τετραετούς θητείας της θα έχει αποδοκιμαστεί σκληρά το έργο της από τον Ελληνικό λαό, ενώ αντίθετα θα έχει επιδοκιμαστεί το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό σχέδιο της ΝΔ. 

Υπονομεύεται η Νομική Κομοτηνής 

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ίδρυση 4ης νομικής στο πανεπιστήμιο Πατρών, υπενθυμίζοντας πως είναι σημαντικός ο προβληματισμός τόσο των τριών Νομικών σχολών όσο και άλλων φορέων για αυτό.
 
«Η Νομική Κομοτηνής είναι ίσως από τα πιο δυναμικά και νεωτερικά τμήματα νομικών επιστημών στην Ευρώπη, και πρέπει με κάθε τρόπο να αναπτυχθεί, να στηριχθεί και να ενισχυθεί» σημείωσε, και αν αυτό υπονομεύεται από την ιδέα της ίδρυσης μιας τέταρτης νομικής σχολής, νομίζω ότι είναι μια κακή ιδέα και πρέπει να την πάρουν πίσω.
 
Θεωρεί δε πως η 4η νομική θα μείνει στα χαρτιά, και ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση που έχει διατυπώσει το τμήμα τόσο της Κομοτηνής όσο και τα άλλα δύο τμήματα της χώρας. 

Δυναμικός ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης 

Ειδικά για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης, σημείωσε πως είναι ένας δυναμικός σύλλογος, που παρεμβαίνει στα δικηγορικά πράγματα πανελληνίως, με άξιους συναδέρφους που πασχίζουν να βοηθήσουν το δικαιοδοτικό έργο και να εκπροσωπήσουν επάξια οι εντολείς τους.
 
Για αυτό και συζήτησαν ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη του δικηγορικού λειτουργήματος στην σύγχρονη πραγματικότητα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη. Άλλωστε στην Ευρώπη υπάρχει και η Πανευρωπαϊκή Ένωση Δικηγόρων, που συνεδριάζει τακτικά και θέτει σημαντικά ζητήματα σε πρώτη προτεραιότητα, όπως η φορολόγηση των Δικηγόρων, το ΦΠΑ, του δικηγορικού απορρήτου και της διασφάλισης, αλλά και ζητήματα που αφορούν το μέλλον, όπως το πώς το λειτούργημα θα αναπτυχθεί ώστε να εξασφαλίζει εισόδημα και αξιοπρεπή δικαιοδοτική λειτουργία. 

Κλειδί το πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής 

Ο κ. Ανδρουλάκης εξήρε την προσπάθεια του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, παλιού του φίλου από τα φοιτητικά τους χρόνια, να αξιοποιηθεί το πολιτιστικό κεφάλαιο και η ιδιοπροσωπία της περιοχής, η οποία είναι ξεχωριστή στη Ροδόπη.
 
Άλλωστε είναι πολύ κοντά στα ακραία εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, και θέλουν να εκπέμψουν το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης και της ανάδειξης των ιδιαίτερων πολιτιστικών στοιχείων, ως μια υπεραξία που πρέπει να υποστηριχθεί και να κάνει πιο ελκυστική την περιοχή, δημιουργώντας κίνητρα για ανάπτυξη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.