Ψηφιστηκε το νομοσχεδιο που περιλαμβανει την ιδρυση Τεταρτης Νομικης στην Πατρα, δυο νεα ΤΕΦΑΑ και πληθος αλλων σχολων

Εάλω η Νομική - Αλλάζει ξανά ο τρόπος εισαγωγής στα Πανεπιστήμια από την επόμενη σχολική χρονιά - «Έπραξαν το αδιανόητο. Αυτό που δεν τόλμησαν όλες μαζί οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Να ιδρύσουν 4η Νομική πέριξ των Αθηνών» σημειώνει ο Ιλχάν Αχμέτ

Ψηφίστηκε επί της αρχής, με 147 ναι  και 100 όχι -με ονομαστική ψηφοφορία- το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Συνέργειες Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, πειραματικά σχολεία, Γενικά Αρχεία του Κράτους και λοιπές διατάξεις», το οποίο περιλαμβάνει την ίδρυση πολλαπλών τμημάτων τα οποία λειτουργούν ήδη στο ΔΠΘ, καθώς και πολλών, πολλών άλλων σε όλη τη χώρα, αλλά και τις αλλαγές στην εισαγωγή στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Ο νόμος περιλαμβάνει την δημιουργία τέταρτης νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, την ίδρυση δύο επιπλέον τμημάτων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, πολλαπλών πολυτεχνικών τμημάτων, με προσθήκες ακόμα και την τελευταία στιγμή με την ίδρυση τμήματος Αγροτικής Οικονομίας στο Άργος να έρχεται με τροπολογία να προστεθεί στο τελικό νομοσχέδιο.
 
Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της συμπολίτευσης, έχοντας προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο αφορά τις προβλέψεις για το νέο Λύκειο, όσο και της πανεπιστημιακής, για τις αλλαγές που προκαλεί στον ακαδημαϊκό χάρτη, ενώ την αντίθεσή τους εξέφρασαν μια άλλη σειρά επαγγελματικών και τεχνικών φορέων.
 
Το νομοσχέδιο παρόλα αυτά προωθήθηκε ως είχε, με επιπλέον προσθήκες στις τροπολογίες, και στηρίχθηκε στη βουλή τόσο από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, όσο και από τον Πρωθυπουργό, ο οποίος βέβαια σε παρέμβασή του επέλεξε να επιτεθεί στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το ζήτημα της πρότασης δυσπιστίας προς τον Αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κατηγορώντας τον ότι δεν ήθελε να μιλήσει για τα ζητήματα της παιδείας. 

Όνειδος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η 4η Νομική στην Πάτρα 

Μόνο ντροπή είναι η λέξη που τους ταιριάζει, τονίζει σε δήλωσή του για το θέμα της 4ης Νομικής στην Πάτρα ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής κ. Ιλχάν Αχμέτ με δήλωσή του, σημειώνοντας πως είναι το τελευταίο από τα πολλαπλά πλήγματα που έχει προκαλέσει αυτή η Κυβέρνηση στη Θράκη και την περιοχή μας.
 
Η δήλωση του βουλευτή έχει ως εξής:
 
«Αφού πρώτα “έλυσαν” τα προβλήματα της ανεργίας στην Θράκη με την επανελειτουργία της ΕΝΚΛΩ και της ΣΕΛΜΑΝ, αφού “έλυσαν” τα προβλήματα των επαγγελματιών με την υπερφορολόγηση και το παρεμπόριο από την Βουλγαρία, αφού “επέστρεψαν” τα οφειλόμενα στους επιχειρηματίες από το 12%, αφού “έδωσαν” στην κυκλοφορία τον κάθετο άξονα της Νυμφαίας για τα λεωφορεία προκειμένου να τονωθεί ο  τουρισμός της Θράκης, αφού “έλυσαν” τα θέματα των Μουφτειών, των Βακουφίων και των συλλόγων της Μειονότητας, αφού “έλυσαν” το πρόβλημα των δίγλωσσων νηπιαγωγείων, αφού “αποζημίωσαν” τους καπνοπαραγωγούς από τις περυσινές καταστροφές που κόστισαν το σύνολο σχεδόν της σοδειάς τους, αφού “σταμάτησαν” την φυγή στο εξωτερικό εκατοντάδων συμπολιτών μας τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια εξαιτίας της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αφού μας “χάρισαν στιγμές ανείπωτης χαράς” με την αναβάθμιση του Δ.Π.Θ. μέσα στις αίθουσες των δικαστηρίων, ήρθε τώρα η στιγμή να πράξουν το αδιανόητο. Αυτό που δεν τόλμησαν όλες μαζί οι υπόλοιπες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Να ιδρύσουν 4η Νομική πέριξ των Αθηνών.
 
Η ντροπή τους ταιριάζει απόλυτα και θα τους συνοδεύει για πάντα. Το Κίνημα Αλλαγής αποχώρησε από την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου ήδη από χθες για να μην συμπράξει σε αυτό το ανοσιούργημα. Είχε εξάλλου από την αρχή δηλώσει η κοινοβουλευτική μας εκπρόσωπος Εύη Χριστοφιλοπούλου ότι “αυτό το νομοσχέδιο δεν βελτιώνεται. Μόνο καταργείται”».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.