Τα βιβλια της Ελενης Ανδρεου «Το Ξενο Βλεμμα» και «Των Αγιων Παρασκευης και Παντελεημονος» παρουσιαζονται στην Ξανθη

Την Τρίτη 7 Μαΐου

Ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης και η «ΣΗΜΑ» Εκδοτική θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 στις 19:30 στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», την παρουσίαση των βιβλίων της Ελένης Ανδρέου, «Το Ξένο Βλέμμα» και «Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος». 

Το ξένο βλέμμα 

Βερολίνο, 2007: Η πόλη, αρκετά χρόνια μετά την επανένωσή της, συνεχίζει να ζει σε έντονους ρυθμούς αλλαγών. Το Ξένο Βλέμμα της Ελένης Ανδρέου επιχειρεί μία προσωπική ανάγνωση του «βιβλίου της πόλης». Παρακολουθώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα σε συνάφεια με το ιστορικό παρελθόν, προσπαθεί να κατανοήσει τις συνθήκες, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, ατομικά και συλλογικά, που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της εικόνας του. Μιας εικόνας πρωτεϊκής, που μαγνητίζει, συναρπάζει και γοητεύει «σα να πρόκειται για ένα ζοφερό θρίλερ που αφορά μια πόλη μεφιστοφελική με συνεχείς μεταμορφώσεις, σε μία διαρκώς ανανεούμενη παρτίδα ανάμεσα στο καλό και στο κακό, με αδιαφιλονίκητο κυρίαρχο του παιχνιδιού το κακό…». 

Των Αγίων Παρασκευής και Παντελεήμονος 

Επίκληση στις δυνατότητες της μνήμης που λουφάζει, γιατί αρνείται να ταραχτεί και να ταράξει ανασύροντας όλα τα αυθαίρετα, τους καταπατητές και τα καταπατημένα. Τελικά και η ίδια η αυθαιρετούσα εκδικείται… Μια βουτιά στα ρηχά· στα βαθιά ποιος αντέχει;

Η Ελένη Ανδρέου γεννήθηκε στην Ξάνθη. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν:

  • Θανάσης Μουσόπουλος, φιλόλογος-συγγραφέας-ποιητής.
  • Ελένη Δημητριάδου-Εφραιμίδου, συγγραφέας-ποιήτρια.
  • Γιάννα Βογιατζοπούλου, μέλος του Συλλόγου των Φίλων του ΙΘΤΠ, που θα διαβάσει αποσπάσματα από τα δύο βιβλία. 

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή, καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο ΔΠΘ, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Κοσμητείας Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 7 Μαΐου 2019 στις 7.30 μ.μ. στον πολιτιστικό πολυχώρο της Καπναποθήκης «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στη Ξάνθη.

Info
Είσοδος ελεύθερη για όλους

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.