Προς οσες και οσους διεκδικουν την ψηφο μας στις Αυτοδιοικητικες Εκλογες του πρωτου και δευτερου βαθμου που θα διεξαχθουν στις 26 Μαιου 2019

Μην υποστείλετε τη σημαία του πολιτικού σας πολιτισμού. Συμπεριφερθείτε με την απαιτούμενη ευπρέπεια και τον οφειλόμενο σεβασμό προς κάθε αυτοδιοικητικό «αντίπαλο» ανθυποψήφιό σας, μέχρι το πέρας των εκλογών της 26ης Μαΐου 2019 αλλά και μετά.
 
Κρατήστε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς εν γένει και υπηρετείστε εκείνες τις αρχές και αξίες που αναβαθμίζουν διαρκώς τον άνθρωπο και τον ανυψώνουν στη συνείδηση όλων.
 
Κρατηθείτε μακράν των διαφόρων σκοπιμοτήτων και προκλήσεων και αντισταθείτε σθεναρά σ’ αυτές. Διατηρήστε απρόσβλητη την προσωπικότητά σας.
 
Μην δελεαστείτε από ευκαιριακές ανέξοδες και στείρες υποσχέσεις ορισμένων και από τυχόν πρόσκαιρα προσωπικά ωφελήματα. Μην σπιλώνετε τη διαδρομή της ζωής σας για τίποτε.
 
Έχετε στην πρώτη θέση του αξιακού σας χάρτη τις πανανθρώπινες και τις αναλλοίωτες εκείνες αξίες της ζωής που αντέχουν για πάντα στο χρόνο. Όπως τη φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στην προσωπικότητα του άλλου. Τη δύναμη ψυχής για την ελάχιστη αναγνώριση από μέρους σας, της βοήθειας που σας παρείχαν κάποτε συνάνθρωποί σας σε δύσκολες στιγμές σας που σας συντρόφευαν και να σας εμψύχωναν ως άγρυπνοι φρουροί, μ’ όποιο κόστος συνεπάγονταν αυτό γι’ αυτούς.
 
Χάριν της όποιας καρέκλας και του όποιου αξιώματος μην πετάτε στα άχρηστα και στα αζήτητα αυτές τις υπέρτατες αξίες της ζωής.
 
Διατηρήστε ως κόρη οφθαλμού τα στοιχεία της ανθρωπιάς και είναι βέβαιο ότι θα βρεθείτε κερδισμένοι στο τέλος. Μην ξεχάσετε ποτέ αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: «Οι καρέκλες και τα αξιώματα δεν κάνουν τον άνθρωπο. Ο άνθρωπος προσδίδει κύρος στις καρέκλες και τα αξιώματα».
 
Δώστε ποιότητα και νόημα στη Δημοκρατία και ανυψώστε την, στη θέση και στο βαθμό που της πρέπει και της αρμόζει.
 
Το μεγάλο διακύβευμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών πρέπει να είναι για όλες και για όλους εσάς η συνεργασία και η κοινή συμπόρευση δυνάμεων μετά το πέρας αυτών.
 
Διακατεχόμενοι και διαπνεόμενοι με τέτοιες αρχές και αξίες πορευθείτε και κερδίστε την εμπιστοσύνη ημών των δημοτών, των πολιτών, και αποφύγετε τις ψεύτικες και ανέξοδες υποσχέσεις, τον ψεύτικο, τον ξύλινο και τον εύκολο δημαγωγικό λόγο.
 
Αφιερωθείτε και προσηλωθείτε στη συνέχεια μετά το πέρας των αυτοδιοικητικών εκλογών στα μικρά και στα μεγάλα προβλήματα. Αναζητήστε και δώστε λύσεις σ’ αυτά. Δώστε ελπίδα και προοπτική σε όλους και κυρίως στη νέα γενιά που πλήττεται και βάλλεται πανταχόθεν.
 
Αναζητήστε και σταματήστε με κάθε δυνατό τρόπο την αιμορραγία προς την ξενιτιά των νέων και μπείτε ως ανάχωμα σ’ αυτό το μεγάλο εθνικό έγκλημα που συντελείται. Έτσι μόνο θα έχει νόημα ο καλός αγώνας που δίνετε όλες και όλοι.
 
Στο τέλος να είσαστε βέβαιες και βέβαιοι ότι κερδισμένη πρωτίστως θα βγει η Δημοκρατία μας και συνακόλουθα ωφελημένοι εμείς οι δημότες του κάθε Δήμου, οι πολίτες κάτοικοι της ακριτικής μας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η συμμετοχή και μόνο στα διάφορα ψηφοδέλτια των αυτοδιοικητικών εκλογών πρώτου και δεύτερου βαθμού αποτελεί μεγάλη τιμή για όλες και για όλους εσάς.
 
Μετά το πέρας αυτών των εκλογών δεν θα υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Να ξέρετε ότι κερδισμένοι θα είσαστε όλες και όλοι, ανεξαιρέτως που εκτίθεσθε τώρα στα διάφορα ψηφοδέλτια και διεκδικείτε την ψήφο του κόσμου. Πρωτίστως όμως η μεγάλη κερδισμένη θα είναι η Δημοκρατία. Αυτήν αξίζει να υπηρετούμε με ή χωρίς αξιώματα.
 
Καλό και έντιμο αγώνα προς όλες και όλους εσάς τους εν δυνάμει αυριανούς εκλεγμένους αιρετούς άρχοντές μας.
 
Καλή Ανάσταση
 
*Ο Κωνσταντίνος Μ. Μορφακίδης είναι Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.