Γιαννης Γκαρανης: «Τα ατομα που εχουμε στο ψηφοδελτιο ειναι αρεστοι στην κοινωνια και αριστοι σε ολα τα επιπεδα»

Ο επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών» μίλησε στο "Ράδιο Παρατηρητής 94fm"

«Παραλάβαμε έναν καταχρεωμένο Δήμο το 2011 και πλέον υπάρχει το απαιτούμενο απόθεμα για να υλοποιηθούν έργα»

 «Η “Κοινωνία Πολιτών” δεν έχει σημάδια κόπωσης. Αν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε πλειάδα έργων»

Ο κ. Γιάννης Γκαράνης ανέλαβε τον Οκτώβριο τα ηνία της «Κοινωνίας Πολιτών» διαδεχόμενος τον κ. Πετρίδη. Πλέον στοχεύει να πάρει την εντολή από τον λαό της Κομοτηνής, ώστε να συνεχίσει η παράταξη του να έχει τα ηνία στο Δήμο και να συνεχίσει το έργο που έχει ξεκινήσει από το 2011 με μεγάλο πλεονέκτημα, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, την οικονομική τακτοποίηση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος.
 
Ο κ. Γκαράνης μιλώντας στην εκπομπή «Με το Ν και με το Β» ανέλυσε το πλάνο της παράταξης του,  μίλησε για τον «πολιτικό πολιτισμό» που υπάρχει στην προεκλογική μονομαχία για το Δήμο Κομοτηνής και δήλωσε πως δεν υπάρχει κούραση παρά μόνο διάθεση για να συνεχιστεί το έργο που έχει ξεκινήσει από το 2011.

«Ο συνδυασμός μας έχει καταρτιστεί από άξιους ανθρώπους, που καθιστούν δύσκολη την επιλογή των ψηφοφόρων»

ΠτΘ: Είστε το πρόσωπο που συγκεντρώνει τα περισσότερα πυρά από πλευράς συνυποψηφίων, καθώς είστε μέλος της υφιστάμενης διοίκησης και επικεφαλής της «Κοινωνίας Πολιτών». Πώς βιώνετε αυτή την προεκλογική διαδικασία  μέχρι στιγμής; Είναι όπως αναμένατε αναλαμβάνοντας την ευθύνη μιας ομάδας ανθρώπων  που είτε έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους είτε ήταν ασχολούνται για πρώτη φορά;
Γ.Γ.:
Γνώριζα εξαρχής ότι θα είναι μία δύσκολη διαδικασία και πως επρόκειτο για έναν μαραθώνιο. Πάνω από όλα ήξερα πως είχα δίπλα μου άξιους συμπαραστάτες, καθώς οι παλιοί σύμβουλοι και το σύνολο του συνδυασμού θα ήταν μαζί μου, οπότε αυτοί μου έδιναν μεγάλο κουράγιο για να φτιάξουμε ένα καινούργιο πρόγραμμα. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός μου ήταν  για το ποιοι θα έπρεπε να είναι οι νέοι του συνδυασμού, καθώς ένας νέος συνδυασμός καταρτίζεται πάντα με τη σκέψη του επικεφαλής ώστε να βγουν νέα πρόσωπα, αποδεκτά στην κοινωνία και αυτό είναι το μεγάλο μας στοίχημα. Η «Κοινωνία Πολιτών» έκανε το καλύτερο δυνατό για το συνδυασμό μας, καθώς τα άτομα που έχουμε στο ψηφοδέλτιο είναι αρεστοί στην κοινωνία και άριστοι σε όλα τα επίπεδα και το έχουν αποδείξει στην εργασία τους και στο κοινωνικό περιβάλλον. Γενικά νομίζω πως έχουμε έναν συνδυασμό που κάποιος που τον βλέπει θεωρώ πως είναι πληρέστατος και θα δυσκολευτεί ποιον να ψηφίσει.

«Δεν δηλώσαμε ποτέ κουρασμένοι και ούτε τα έργα που έχουμε ξεκινήσει φανερώνουν τέτοια διάθεση»

ΠτΘ:  Η «Κοινωνία Πολιτών» έρχεται μετά από δύο θητείες και κάποιος θα μπορούσε να πει πως η διοίκηση φέρνει σημάδια κόπωσης. Θεωρείτε πως έχετε πετύχει τον βαθμό ανανέωσης με τον οποίο την επόμενη ημέρα θα ξεπεράσετε την κριτική που σας ασκείτε και θα αποδείξετε πως συνδυάζετε εμπειρία και νέα πρόσωπα;
Γ.Γ.:
Δεν θα συμφωνήσω με τον ορισμό πως η «Κοινωνία Πολιτών» και ιδιαίτερα οι σύμβουλοι και ο Δήμαρχος έχουν σημάδια κόπωσης. Το λέω αυτό γιατί αν ήταν έτσι, δεν θα είχαμε πλειάδα έργων, τα οποία είτε έχουν ενταχθεί είτε έχουν ξεκινήσει να γίνονται. Παράλληλα υπάρχουν προγραμματισμένα έργα όπως  ο Φιλόδημος, τα  έργα της ΔΕΥΑΚ, τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου, η αλλαγή δικτύων και αρκετά ακόμα έργα. Ξεκινήσαμε το 2011 ως ομάδα της «Κοινωνίας Πολιτών» και θεωρώ ότι κάναμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη, σε έναν Δήμο, ο οποίος ήταν ένας Δήμος απαξιωμένος, υπερχρεωμένος και βρισκόταν στον «Τειρεσία» και μάλιστα δεν είχε τελειώσει τα έργα, τα οποία ήταν συγχρηματοδοτούμενα με το ΕΣΠΑ.  Αυτή η παράταξη πήρε ένα Δήμο που ήταν κρεμασμένος στα μανταλάκια και πλέον τον ζηλεύουν οι όμοροι δήμοι. Αν δούμε τα οικονομικά στοιχεία των υπόλοιπων Δήμων δεν άφησαν χρέη οι δήμαρχοι και αυτό είναι κάτι που εμείς δεν το είχαμε. Το 2011 με τον Καλλικράτη ήρθαν δύο άλλοι Δήμοι, που και αυτοί είχαν τα δικά τους προβλήματα και προσπαθήσαμε να λύσουμε και αυτών τα προβλήματα. Θεωρώ πως η δουλειά που έγινε όλο αυτό το διάστημα επικεντρώθηκε στο να γίνουν οι υποδομές, καθώς ήταν το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε για να λειτουργήσει σωστά ο Δήμος.  Κάναμε τεράστια δουλειά όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το βλέπει ο κόσμος και το αισθάνεται. Δεν είπαμε ποτέ ότι είμαστε κουρασμένοι ούτε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε έργα για τον τόπο. Δεν είμαστε κουρασμένη διοίκηση αλλά ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό, οπότε τα νέα άτομα θα τρέξουν ακόμα περισσότερο και θα προσπαθήσουν να δώσουν στους πολίτες αυτό που τους αναλογεί. Το πρόγραμμα που καταρτίσαμε, θα αγγίζει τον μέσο πολίτη, τον συνδημότη και είναι υλοποιήσιμο.
 
ΠτΘ: Επειδή η «Κοινωνία Πολιτών» προτάσσει τη συνέχεια του έργου που έχετε ξεκινήσει και με δεδομένο πως είστε ένας οικονομικά τακτοποιημένος Δήμος, πλέον έχετε τη δυνατότητα να κάνετε πράξεις όλα όσα υπόσχεστε. Πιστεύετε πως ήρθε τώρα η στιγμή να κριθείτε για τις εκτελεστικές σας ικανότητες καθώς πλέον δεν υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις;
Γ.Γ.:
Ως παράταξη ούτε το 2011 ούτε το 2014 δεν υποσχεθήκαμε πράγματα που δεν υλοποιήθηκαν. Αυτό που είχαμε πει τότε και αυτό που λέμε τώρα είναι πως εμείς θα δουλέψουμε για την πόλη. Έχουμε όρεξη, γνωρίζουμε το Δήμο μας και τι πρέπει να κάνουμε στους οικισμούς και στις γειτονιές της πόλης. Τώρα υπάρχουν και τα χρήματα για να γίνουν οι απαιτούμενες παρεμβάσεις από το ταμείο του Δήμου, που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να γίνουν. Πλέον υπάρχει ένας πλεονασματικός Δήμος και θα μπορεί να κάνει τις παρεμβάσεις που χρειάζονται.

«Το πρόγραμμα μας περιλαμβάνει έργα που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών»

ΠτΘ: Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της «Κοινωνίας Πολιτών»;
Γ.Γ.: 
Πρόκειται για ένα υλοποιήσιμο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη συνέχεια των έργων που έχουν ξεκινήσει, όπως τις μικροδιορθώσεις στις γειτονιές  και τους οικισμούς. Μικρά ίσως πράγματα, τα οποία  κάνουν πιο εύκολη την καθημερινότητα του πολίτη. Θέματα όπως καθαριότητα, οι λακούβες στους δρόμους, το φως στις γειτονιές, η διάνοιξη δρόμων, η διόρθωση των αγροτικών δρόμων και των πλατειών στους οικισμούς είναι μερικοί από τους στόχους μας ώστε να επιλυθούν άμεσα.

«Στο πρόγραμμα μας περιλαμβάνεται πρόγραμμα ανάπτυξης του τουρισμού, του πολιτισμού και τόνωσης της αγοράς»

ΠτΘ: Αναπτυξιακό πρόγραμμα και οράματα χωρούν στο πρόγραμμα; Σίγουρα είναι κατανοητό πως ξεκινάμε από τα μικρά αλλά δεν υπάρχουν μακροπρόθεσμοι στόχοι;
Γ.Γ.:
Φυσικά  και χωράει στην «Κοινωνία Πολιτών» το όραμα, καθώς ο αναπτυξιακός τομέας είναι ο τομέας που κάθε δήμαρχος επιθυμεί να φέρει στην πόλη. Εμείς έχουμε ένα αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Δήμο, που αφορά τους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, των επαγγελματιών και της αγοράς και είναι υλοποιήσιμο.  Είναι κάτι που μπορούμε να το υλοποιήσουμε μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και από τα Δημόσια Ταμεία και όλον αυτόν τον καιρό μας απασχολεί για να δημιουργηθεί ένα πραγματοποιήσιμο πρόγραμμα.
 
ΠτΘ: Είστε το πρόσωπο εκείνο, το οποίο συγκεντρώνει λόγω θέσης και ιδιότητας το σύνολο των πυρών των υποψηφίων στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής. Θεωρείτε πως το προεκλογικό σκηνικό της περιοχής μας ανταποκρίνεται στο πολιτικό «fair-play»;
Γ.Γ.:
Δεν έχω διακρίνει αυτό που λέμε χτύπημα κάτω από τη μέση. Νομίζω πως υπάρχει ο πολιτικός πολιτισμός και γιατί να μην υπάρχει άλλωστε καθώς είμαστε 6 διεκδικητές για τα ηνία του Δήμου, όλοι γνωριζόμαστε σε αυτήν την πόλη και θεωρώ πως κάποιοι από αυτούς έχουν διοικήσει το Δήμο και γνωρίζουν πως είναι η κατάσταση. Πιστεύω πως έτσι θα κυλήσει η προεκλογική περίοδος, καθώς όλοι θέλουμε να βάλουμε ένα λιθαράκι στο Δήμο για να γίνει καλύτερος. Όλα αυτά σε πνεύμα συνεργασιών που ο Δήμος Κομοτηνής και η «Κοινωνία Πολιτών» όλα αυτά τα χρόνια προσπάθησε να κάνει. Οπότε δεν θα χρειαστεί να μπούμε σε διαδικασίες ισχυρής αντιπαράθεσης.

«Η ψήφος είναι ευθύνη και δεν επιτρέπονται τα λάθη καθώς οι καιροί είναι δύσκολοι»

ΠτΘ: Πώς αναμένετε  να κυλήσουν τα τελευταία 100 μέτρα της προεκλογικής κούρσας μέχρι την 26η Μαΐου;
Γ.Γ.:
Μετά την Ανάσταση, με πιο εντατικό τρόπο, θα βρισκόμαστε στο πλευρό του πολίτη, όπως κάνουμε όλον τον χρόνο, για να δούμε τους προβληματισμούς του κόσμου και να τους εντάξουμε αν δεν υπάρχουν ήδη στο πρόγραμμα μας. Θέλει τρέξιμο, υπομονή, διάθεση και να λαμβάνουμε υπόψιν και να καταγράφουμε τους προβληματισμούς του κόσμου. Η «Κοινωνία Πολιτών» έχει σαν στόχο να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει στο Δήμο και οι πολίτες οφείλουν να σκεφτούν ποιος θα μπορέσει να τους βοηθήσει στην πόλη και τους οικισμούς με ουσιαστικό τρόπο. Τα λάθη δεν επιτρέπονται γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι. Χρειάζονται σταθερά βήματα με αποτελέσματα και θεωρώ ότι μία τέτοια παράταξη είναι η δική μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.