Το μοναδικο συνεδριο Λατινιστων στην Ελλαδα θα πραγματοποιηθει στην Κομοτηνη

Τον Νοέμβριο προς τιμή του Καθηγητή Robert Maltby

Την οικονομική ενίσχυση του Δήμου Κομοτηνής με 3.000 ευρώ, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της φιλοξενίας των συνέδρων, καθώς και μέρος των λειτουργικών εξόδων του συνεδρίου με θέμα «Λατινική Γλώσσα και Λογοτεχνία: (Παλιά) Όρια και (Νέες) Προοπτικές. Διεθνές Συνέδριο προς τιμήν του Καθηγητή Robert Maltby με την ευκαιρία της Αναγόρευσής του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης» στο οποίο θα συμμετάσχουν πανεπιστημιακοί καθηγητές και ερευνητές από την Ευρώπη (Μ. Βρετανία, Ιταλία, Κύπρο) και την Ελλάδα και θα πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή στις 6 και 7 Νοεμβρίου αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής.
 
Το διεθνές συνέδριο θα διοργανωθεί προς τιμήν του Καθηγητή Robert Maltby, θα προσελκύσει επιστήμονες εγνωσμένου κύρους στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιάσουν τα πορίσματα της έρευνάς τους και τις σύγχρονες τάσεις της φιλολογικής επιστήμης διεθνώς.
 
Όπως σημείωσε ο Επίκουρος Καθηγητής λατινικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Χάρης Μιχαλόπουλος, το Συνέδριο αυτό θα είναι το μοναδικό στον τομέα των Λατινικών που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Ελλάδα, και έτσι θα αναδείξει την πόλη της Κομοτηνής προβάλλοντας τη σημασία της αλλά και την πολυπολιτισμικότητα της στο εξωτερικό.
 
Από την άλλη, η διοργάνωση του συνεδρίου θα συμβάλλει στην ανάδειξη της πόλης της Κομοτηνής ως χώρου συνεδριακού τουρισμού αλλά και ως πόλης με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον.
 
Το συνέδριο θα συγκεντρώσει καταξιωμένους επιστήμονες από Βρετανία, Ιταλία και άλλα Ευρωπαϊκά Κέντρα Μελέτης του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, ενώ ο κ. Maltby είναι ένας από τους σημαντικότερους Λατινιστές, επισήμανε ο κ. Μιχαλόπουλος, που συνέδραμε στο να παραχωρηθεί στο τμήμα η βιβλιοθήκη του Department of Classics του Πανεπιστημίου του Leeds, που περιέχει 1.500 τόμους και παλαιότυπα.
 
Το συνέδριο θα είναι ανοιχτό στο κοινό, και η πόλη θα μπορέσει να το παρακολουθήσει, με τον κ. Μιχαλόπουλο να υπενθυμίζει την πολύχρονη και αγαστή συνεργασία μεταξύ ΤΕΦ και Δήμου Κομοτηνής, που περιλαμβάνει την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, το Κοινωνικό Φροντιστήριο, τους Κύκλους Ομιλιών με το ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και μια σειρά από πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς και τη συμμετοχή του τμήματος στα Ελευθέρια.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.