Αιθουσα στο Πολυλειτουργικο για την Ελληνικη Ομαδα Διασωσης – Παραρτημα Ροδοπης

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής

Στη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης αίθουσας στον 3ο όροφο Πολυλειτουργικού προχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ροδόπης προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής , για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών και την εύρυθμη λειτουργία του Σωματείου.
 
Όπως αναφέρεται  στο καταστατικό του, σκοπός του σωματείου είναι η δημιουργία βάσεως ετοιμότητας στην Κομοτηνή για την παροχή βοήθειας στο κοινωνικό σύνολο με τη μορφή ανθρωπιστικών αποστολών στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε άμεση συνεργασία με την Κεντρική Διοίκησης της Οργάνωσης σε καταστάσεις:

1.Εκτάκτου και εθνικής ανάγκης για την αντιμετώπιση καταστροφών ή σοβαρών περιβαλλοντικών κινδύνων όπως σεισμών, αποκλεισμών (χιόνια πλημμύρες) πυρκαγιών, ερευνών αγνοουμένων. Προσφορά βοήθειας σε έμψυχο δυναμικό και τεχνικό υλικό μπορεί να διατεθεί από οποιονδήποτε ζητηθεί στα πλαίσια της διάσωσης και σε διεθνές επίπεδο.
2.Φυσικών καταστροφών
3.Ανθρωπογενών καταστροφών (πυρκαγιές, μαζικά ατυχήματα κλπ.)
4.Ανθρωπογενών κρίσεων (πολεμικών συγκρούσεων και αποτελεσμάτων αυτών
5.Σε κάθε άλλη εξαιρετική κατάσταση συγκρίσιμη με φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές.
 
Η βοήθεια αυτή ως επιχειρησιακή  δράση θα αναπτύσσεται, όπως αναφέρεται παραπάνω μέσα στα όρια της περιφέρειας διάσωσης του σωματείου τα οποία είναι ο Νομός Ροδόπης.
 
Επίσης σκοπός του Σωματείου είναι η ενίσχυση της κοινωνικής ευαισθησίας και του πνεύματος της εθελοντικής προσφοράς με την αρωγή της κεντρικής διοίκησης.
Η δράση του Σωματείου για την εξυπηρέτηση των παραπάνω σκοπών δεν επιτρέπεται να εξαρτάται από οργανισμό δημόσιο ή ιδιωτικό που έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Η παροχή βοήθειας προσφέρεται χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική, πολιτική, οικονομική, κοινωνική ή άλλου είδους διάκριση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.