Επιθεση Π. Μαγαλιου στον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή απάντηση από τον γ.γ. Εργασίας

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής κ. Παντελή Μαγαλιό έκανε με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο γενικός γραμματέας του υπουργείου εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης, αναφερόμενος και στην απόλυση της εργαζομένης από το Εργατικό Κέντρο. Συγκεκριμένα ο κ. Νεφελούδης έγραψε:
 
«Πληροφορήθηκα ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έγινε ακόμα περισσότερο ρεζίλι στην Ροδόπη, στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου δεν ήταν ούτε ένας εργαζόμενος, σύμφωνα με ρεπορτάζ και φωτογραφίες του τοπικού τύπου. Αναμενόμενο θα μου πείτε, όταν το εκεί Εργατικό Κέντρο και κυρίως ο πρόεδρός του επαίρεται ότι απέλυσε, μετά από 18 χρόνια εργασίας, εργαζόμενη χωρίς αποζημίωση. Και αυτός ο “κύριος” αποκαλείται υπερασπιστής των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ντροπής πράγματα και να τα αποτελέσματα. Αυτή ακριβώς η κατάντια. Αυτός δε ο τύπος κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την απόλυση της εργαζόμενης, γιατί (άκουσον, άκουσον αναλγησία) αντί να το βουλώσει (δικός μου ο χαρακτηρισμός) διαμαρτυρήθηκε μαζί με την εργαζόμενη όταν ήταν υπό απόλυση δημόσια και αναρωτιέται ο κακομοίρης πως θα βρει ξανά δουλειά αυτή με αυτή την συμπεριφορά. Ειρήσθω εν παρόδω αυτή η γυναίκα βρήκε δύο δουλειές από τις οποίες μετά 3-4 μέρες την έδιωξαν. Όλως συμπτωματικά οι εργοδότες ανήκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο με τον πρόεδρο (τρομάρα μας). Αυτή είναι η ιχνογραφία της συνδικαλιστικής αριστοκρατίας που δυστυχώς απαξιώνει πλήρως το συνδικαλιστικό κίνημα με αποτέλεσμα ούτε ένας εργαζόμενος να μην πηγαίνει στην εκδήλωση του Ε.Κ Ροδόπης».
 

Παντελής Μαγαλιός
 
«Οι ανεγκέφαλοι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν αυτή την κατάσταση»

 
Αφορμή της εν λόγω ανάρτησης στάθηκαν οι δηλώσεις του κ. Μαγαλιού μετά την κατάθεση στεφάνου για την εργατική Πρωτομαγιά, ο οποίος έστρεψε τα βέλη του  κατά της κυβέρνησης αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα ο κ. δήλωσε τα εξής:
 
«Η σημερινή μέρα είναι μια κρίσιμη μέρα για το συνδικαλιστικό κίνημα. Δυστυχώς δεν υπάρχει διοίκηση στη ΓΣΕΕ, είναι διορισμένη και δεν έχει το δικαίωμα να προκηρύξει απεργία. Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα το πληρώσουμε όλη η κοινωνία διότι η δημοκρατία δεν λειτουργεί σωστά και δεν άφησαν ορισμένοι να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, ώστε να εκλεγεί η διοίκηση. Η κυβέρνηση μπορούσε να επιτρέψει τη διεξαγωγή του συνεδρίου αλλά δυστυχώς είχε ταύτιση με τα συμφέροντα αυτών που δεν ήθελαν το Συνέδριο, έτσι φτάσαμε σε αυτό το σημείο να είναι διασκορπισμένο το συνδικαλιστικό κίνημα αυτή τη στιγμή.
 
Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής πληρώνει αυτή την κατάσταση διότι εδώ και 3 χρόνια με την απόλυση της υπαλλήλου μας δυστυχώς ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η παράταξη που είναι στο Εργατικό Κέντρο διάλεξαν το δόγμα “ότι δεν ελέγχουμε να το διαλύουμε”. Αυτό θα το πληρώσουμε όλοι και σαν κοινωνία και σαν δημοκρατία. Εμείς παρ’ όλο που προσπαθήσαμε να μην πάμε σε αυτή την απόλυση της συναδέλφου, διότι δεν μας ήταν εύκολο να απολύσουμε έναν εργαζόμενο σαν Εργατικό Κέντρο, δυστυχώς το πράγμα έφτασε στο σημείο που απολύθηκε και δικαιωθήκαμε στα δικαστήρια. Η συναδέλφισσα δικάστηκε με 7 μήνες φυλακή και έχασε και την αγωγή με την οποία ζητούσε να κηρυχτεί παράνομη η απόλυσή της. Δυστυχώς γι’ αυτήν, η απόλυσή της κρίθηκε νόμιμη. Άρα λοιπόν ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ δεν έπρεπε να φτάσει σε αυτό το σημείο να την περιφέρει σε όλα τα κανάλια και να την ξεφτιλίζει κατά αυτόν τον τρόπο. Σκεφτείτε, ποιος εργοδότης τώρα θα πάρει αυτή την εργαζόμενη στη δουλειά του; Εμείς δεν βγήκαμε στα ΜΜΕ να καταγγείλουμε ούτε να ειπωθεί κάτι εναντίον της, γιατί πιστεύαμε ότι δεν πρέπει να την εκθέσουμε. Δυστυχώς, αυτοί οι ανεγκέφαλοι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησαν αυτή την κατάσταση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.