Πανδημος ο αποχαιρετισμος του «λεβεντη» συμπολιτη Γιωργου Γιαντσιδη

Της έκδοσης

Η μόνη παραμυθία των ανθρώπων προς τη σκληρή πραγματικότητα του θανάτου είναι ίσως αυτή η πάνδημη λύπη-αποχαιρετισμός για όσους φεύγουν και η πορεία τους στη ζωή ήταν πορεία με αγάπη, δοτικότητα, αξιοπρέπεια, χιούμορ και λεβεντιά, «μαγκιά», όπως τη χαρακτήρισε ο φίλος ζωής  και συναγωνιστής του πρ. υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης στον αποχαιρετιστήριο λόγο του.
 
Όπως η πάνδημη λύπη-αποχαιρετισμός του Γιώργου Γιαντσίδη, το Σάββατο το απόγευμα στον Ι.Ν. Αγίας Βαρβάρας Κομοτηνής, όπου παρευρέθηκε όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος της πόλης, ανεξαρτήτως ιδεολογίας και κομμάτων, και ας είχε διατελέσει ο αείμνηστος Γιώργος πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης, και όχι μόνον, αφού τον Ενοριακό Ναό κατέκλυσαν συγγενείς, φίλοι, γείτονες, εκπαιδευτικοί κάθε ένας και κάθε μια που τον γνώριζαν.
 
Δίπλα του διαρκώς η σύζυγός του Βασιλική, τα αδέλφια του Απόστολος και Βασιλική,  η κόρη του Χριστίνα και τα ανίψια του, συνταραγμένοι από το αιφνίδιο γεγονός της απώλειας του αγαπημένου τους.
 
Τον Γιώργο Γιαντσίδη αποχαιρέτησαν δημοσία ο Πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε. κ. Μιχάλης Βεζυργιαννίδης, που ανέγνωσε μεταξύ άλλων και το σχετικό ψήφισμα της παράταξης, ο πρώην Υπουργός κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου. 

Ευριπίδης Στυλιανίδης «Αποχαιρετούμε σήμερα έναν αγωνιστή της ζωής, ένα καλό δάσκαλο, ένα πραγματικό παλικάρι, ένα μάγκα που πάλεψε για τις Αξίες του» 

«Φίλε Γιώργο,
Δεν το πιστεύω αυτό που ζω σήμερα…, ούτε εγώ ούτε οι κοινοί μας φίλοι που σήμερα είναι εδώ για να σε αποχαιρετίσουμε. Όταν πριν χρόνια ξεκινούσαμε μαζί για να παλέψουμε την αλαζονεία και την περιφρόνηση του κέντρου για την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη Ροδόπη και την Κομοτηνή μας. Όταν αγωνιζόμασταν με τη μικρή μας παρέα, να σπάσουμε τη Σιωπή της Ροδόπης και να νικήσουμε κεντρικές εξουσίες που για 50 χρόνια, μισό αιώνα σχεδόν όπως έλεγες, είχαν την Κομοτηνή μας έξω από τα κέντρα των αποφάσεων. Όταν με πείσμα όλοι μαζί νικούσαμε τα κεντρικά κατεστημένα και πανηγυρίζαμε, όχι απλά μια πολιτική νίκη, αλλά μια μεγάλη ανατροπή που μας έδωσε τη δυνατότητα να επιστρέψουμε στη Θράκη μας, τη Ροδόπη μας και στην Κομοτηνή μας μερικά μόνο από αυτά που στερήθηκαν οι συμπατριώτες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια…
 
Δεν φανταζόμουν ότι θα ζούσα αυτή την εικόνα και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη για τον τόπο στιγμή.
 
Φίλε Γιώργο,
Είμαστε σήμερα όλοι μαζί εδώ για να σε αποχαιρετίσουμε αλλά και να τιμήσουμε τους αγώνες που με τον δικό σου ιδιαίτερο τρόπο έκανες για την Ροδόπη και την Κομοτηνή μας. Είναι εδώ οι μαθητές σου από το Τεχνικό και Επαγγελματικό Λύκειο, που τους έμαθες ως καλός δάσκαλος, ότι μαγκιά είναι να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της ζωής και να στέκονται όρθιοι με την προσπάθεια και τη δουλειά τους.
 
Είναι εδώ όλοι οι καλοί σου φίλοι και συνάδελφοί σου που ένιωσαν το ενδιαφέρον και την αγάπη σου, όποτε το είχαν ανάγκη.
 
Είναι εδώ οι συνδημότες σου από το Δήμο Κομοτηνής, για τους οποίους πάλεψες δημιουργικά από το μετερίζι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για να σε ευχαριστήσουν, να σε αποχαιρετίσουν και να σου ζητήσουν να μεταφέρεις την αγάπη τους εκεί που θα πας να συναντήσεις τη Νίτσα Αντωνιάδου, τον Στέλιο Σταμπουλίδη, τον Χρήστο Ρουπγίδη, τον Κίμωνα Καλδιριμτζή, τον καλό αντίπαλο Γιώργο Παπαδριέλλη, τον αξέχαστο Δήμαρχό μας Ανδρέα Στογιαννίδη και άλλους συμμαχητές από το μετερίζι της Αυτοδιοίκησης.
 
Είναι εδώ οι συμμαχητές σου από τη Νέα Δημοκρατία, για να τιμήσουν τους αγώνες που έκανες, με το δικό σου ιδιαίτερο τρόπο για την παράταξη και τον τόπο μας ως πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής στο Νομό Ροδόπης.
 
Δεν έκρυβες λόγια ποτέ και δε δίστασες να πεις την αλήθεια σε όποιον ερχόταν από την Αθήνα να μας δώσει μυαλό.
 
Αγαπούσες εμπράκτως την παράταξή μας και αγωνιζόσουν συνέχεια γι' αυτήν. Πάνω από όλα όμως Γιώργο αγαπούσες τον Τόπο μας και την Πατρίδα μας, την οποία υπηρέτησες σε όλη σου τη ζωή με δυναμισμό και συνέπεια.
 
Φίλε Γιώργο,
Είναι εδώ όλη η πόλη, η Κομοτηνή μας και η Ροδόπη μας, για να τιμήσει ένα γνήσιο Θράκα, έναν αγωνιστή της ζωής, ένα καλό δάσκαλο, ένα πραγματικό παλικάρι, ένα μάγκα που πάλεψε για τις Αξίες του, που τίμησε την παράταξή του, που στήριξε τους συμπολίτες του, που αγάπησε το παιδί του, την οικογένειά του και έκανε περήφανους τους φίλους του.
 
Φίλε Γιώργο,
φεύγεις από κοντά μας σε μια μέρα με ξεχωριστό συμβολισμό για την πόλη που τόσο αγάπησες, την Κομοτηνή μας. Τη μέρα που κατατίθενται οι υποψηφιότητες για το Δήμο μας που με αυταπάρνηση σε όλη σου τη ζωή υπηρέτησες. Ο Θεός σε παίρνει κοντά του σε μια στιγμή με ισχυρό συμβολισμό και εμείς οι συμπατριώτες σου, που τόσο αγάπησες και σε αγαπήσαμε, διδασκόμαστε από το πάθος σου και την αγάπη σου γι αυτόν τον τόπο μας.
 
Φίλε, θέλω προσωπικά από τα βάθη της ψυχής μου να σε ευχαριστήσω, γιατί με το δικό σου ιδιαίτερο τρόπο στάθηκες μαχητικά και με συνέπεια δίπλα μου μέχρι τέλος, σε κάθε διεκδικητικό αγώνα, σε κάθε μάχη για τον τόπο μας, την πατρίδα μας και την παράταξή μας.
Σήμερα η οικογένειά σου, το παιδί σου αποχαιρετά ένα καλό πατέρα, η Ροδόπη αποχαιρετά έναν γνήσιο αγωνιστή, ένα μάγκα Θρακιώτη και εγώ αποχαιρετώ ένα πολύτιμο φίλο και έναν άξιο συναγωνιστή.
Γιώργο να είσαι βέβαιος ότι όλοι εμείς οι φίλοι σου που μένουμε πίσω, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ολοκληρώσουμε αυτό που μαζί πριν χρόνια οραματιστήκαμε και παλέψαμε για να το πραγματοποιήσουμε, να κάνουμε τη Ροδόπη και την Κομοτηνή μας ξανά Πρωταγωνιστή.
Το παιδί σου, η οικογένεια σου, οι φίλοι σου και όλοι οι συμμαχητές και οι συμπολίτες σου είμαστε υπερήφανοι που σε γνωρίσαμε και μοιραστήκαμε μαζί σου δύσκολες μα και μεγάλες στιγμές.
Η Ροδόπη και η Κομοτηνή μας, η παράταξή μας, όλοι μας, σε τιμούμε και σε ευχαριστούμε για ό,τι έκανες για τον τόπο μας.
 

Καλό ταξίδι φίλε,
Αιωνία σου η μνήμη.»

Μαίρη Κοσμίδου «Συνάδελφε και φίλε Γιώργο, εσύ το πήρες τελικά το 20άρι σου» 

«Συνάδελφε, Συνοδοιπόρε στην εκπαίδευση, Φίλε μας Γιώργο,
 
Ήσουν πάντα το «συν» και ποτέ το «πλην» ή το «διά» σε ό,τι έφερνες, σε ό,τι έλεγες, σε ό,τι έπραττες στην εκπαίδευση. Εναργής, Εργατικός, Δυναμικός.
 
Ως εκπαιδευτικός, συνάδελφε και φίλε Γιώργο, υπηρέτησες την εκπαίδευση κατά το μέγιστο δυνατό χρονικό διάστημα, με ήθος.
 
Ένα ήθος που μεταβίβασες ως μεγάλος δάσκαλος σε μαθητές και συναδέλφους. Αν για εμάς τους εκπαιδευτικούς ο μισθός μας θα ήταν ο σεβασμός των μαθητών μας, θα πρέπει σήμερα να ανήκεις στους υψηλόμισθους και αν το 20 στη βαθμολογική κλίμακα της αξιολόγησης το δικαιούται ο καλύτερος, τότε σήμερα αντιλαμβανόμαστε το πόσο δίκαια εσύ το πήρες τελικά το 20άρι σου.
 
Διοίκησες και καθοδήγησες με αποτελεσματικότητα ένα δύσκολο σχολείο στο οποίο έβαλες την Σφραγίδα σου. Γνώση και επαγγελματισμός έπρεπε να διδαχθούν αποτελεσματικά. Κι εσύ, ως Μάστορας, τα κατάφερες τέλεια και στους δύο τομείς.  Τόσο που οι μαθητές σου να είναι οι καλύτεροι τεχνίτες και επαγγελματίες στην  τοπική μας κοινωνία και οι συνάδελφοί σου να σε κουβαλούν μέσα τους στην καθημερινή τους εκπαιδευτική πρακτική. Άξιος!
 
Έφυγες ξαφνικά, δυναμικά θα έλεγα! Και μας άφησες φτωχούς σε πολλούς τομείς.  Η παρουσία σου, η εμπειρία σου την οποία μας έταξες την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε στην πρόσφατη έκθεση των σχολείων μας, θα μας ήταν πολύτιμες. Μας λύπησες βαθιά, αλλά εκεί που πας ευχόμαστε να είσαι καλά. Και από εκεί να μας προσέχεις και να μας καθοδηγείς.
 
Καλό σου ταξίδι στη γειτονιά των αγγέλων. Και να είσαι σίγουρος ότι εμείς θα φροντίσουμε αυτούς που αφήνεις πίσω σου αν αυτό χρειαστεί! 

Αιωνία σου η μνήμη.» 

Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι υπ. περιφερειάρχες κ.κ. Χρήστος Μέτιος και Κώστας Κατσιμίγας, οι υπ. δήμαρχοι κκ.Αντώνης Γραβάνης και Γιάννης Γκαράνης, και σύσσωμο σχεδόν το παρόν δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής, η υπ. Βουλευτής κ.Βούλα Ελευθεριάδου, οι εκπαιδευτικοί κκ. Μούχτσης, Χρηστίδης, Ελευθεράκης, Πλυταριά, Γιαμουστάρη, και πολλοί πολλοί άλλοι. 
 

Γιώργο Γιαντσίδη, Καλό Παράδεισο!!!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.