Ξεκινησε τη λειτουργια του το νεο ακτινολογικο συγκροτημα του Νοσοκομειου Κομοτηνης

Κόστισε γύρω στις 300 χιλιάδες ευρώ και έχει τη δυνατότητα της άμεσης αποστολής της ακτινογραφίας στις κλινικές και τα ΤΕΠ του Νοσοκομείου

Σε λειτουργία μπήκε την Τρίτη 7 Μαΐου το νέο ακτινολογικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής, το οποίο, μαζί με τον ψηφιακό μαστογράφο που ήδη λειτουργεί αλλά και άλλο εξοπλισμό συνολικής αξίας 6,5 εκ. ευρώ, αγοράστηκε μέσω του ΠΕΠ ΑΜΘ 2014-2020.
 
Το ακτινολογικό συγκρότημα, σημείωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Φιλιππίδης, είχε κόστος γύρω στα 300 χιλιάδες ευρώ, και περιλαμβάνει το ακτινογραφικό μηχάνημα, που είναι σύγχρονο, με ανάρτηση οροφής, που σημαίνει πως μπορεί να παίρνει λήψεις και κανονικά και από ψηλά, που συνοδεύεται από μηχάνημα για την λήψη της, υπολογιστή για να παίρνει τα στοιχεία και να τα εκτυπώνει, ενώ έγινε και διαμόρφωση της αίθουσας λειτουργίας.
 

Να σημειωθεί πως ο υπολογιστής που λαμβάνει τις ακτινογραφίες θα συνδέεται με όλες τις κλινικές του Νοσοκομείου και με τα ΤΕΠ, ώστε οι ακτινογραφίες που γίνονται για τα εσωτερικά τμήματα του νοσοκομείου να αποστέλλονται σε αυτά χωρίς να χρειάζεται να γίνει εκτύπωση της ακτίνας, ώστε να μπορεί ο γιατρός κάνει γνωμάτευση, κάτι που βοηθά και στην εξοικονόμηση πόρων, αλλά και οικολογικά στην μείωση των ακτινολογικών φιλμ.
 
Μάλιστα στον διαγωνισμό που αναμένεται να γίνει με τα χρήματα από τον συμβιβασμό του Ελληνικού Δημοσίου με την Siemens, θα προμηθευτούν μηχανήματα ώστε να γίνεται η αντιγραφή σε CD, τα οποία θα δίνουν στους ασθενείς για να μπορούν να τα χρησιμοποιούν όσες φορές θέλουν, το οποίο ελπίζουν πως θα διαθέτουν μέχρι τον Ιούλιο.
 
«Ήταν ανάγκη να γίνει η ανανέωση του εξοπλισμού, καθώς το παλιό μας μηχάνημα είχε ξεπεράσει την 20ετία, και για αυτό πήραμε αυτό το καινούριο μηχάνημα, που είναι νέας τεχνολογίας και ελπίζουμε πως θα μπορέσει να βοηθήσει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του νοσοκομείου» κατέληξε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.