Η προσπαθεια γνωριμιας με τα παραδοσιακα εθιμα συνεχιζεται

4ες Αυγομαχίες Προσχολικής Αγωγής με τη συμμετοχή 6 νηπιαγωγείων

Η Διεύθυνση Πρωτ/θμιας Εκπ/σης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», στο πλαίσιο της προσπάθειας γνωριμίας των παραδοσιακών εθίμων από τα νήπια που φοιτούν σε σχολικές μονάδες της Ροδόπης, διοργανώνουν τις 4ες Αυγομαχίες Προσχολικής Αγωγής, στις οποίες συμμετέχουν τα Νηπιαγωγεία 3ο, 6ο, 11ο, 15ο Κομοτηνής, Νηπιαγωγείο Θρυλορίου και Νηπιαγωγείο Κοσμίου.
 
Πρόκειται για την αναβίωση του πασχαλινού ποντιακού εθίμου των «Αυγομαχιών», δηλαδή για έναν διαγωνισμό τσουγκρίσματος αυγών.
 
Μετά την πραγματοποίηση των «Αυγομαχιών» στα προαναφερθέντα Νηπιαγωγεία, οι τελικές «Αυγομαχίες»  θα διεξαχθούν την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 και ώρα 10:30, στο Αμφιθέατρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, με τη συμμετοχή των νικητών κάθε τμήματος.
 
Οι τρεις πρώτοι νικητές του τελικού αγώνα θα κερδίσουν κύπελλα, χορηγία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς», ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα βραβευθούν με μετάλλια, τα οποία είναι χορηγία της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κομοτηνής.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.