Με Ρωσικο αερα ο εορτασμος των Εθνικων Αγωνων και της Εθνικης Αντιστασης κατα του ναζισμου και του φασισμου

Φοιτητές από τη Ρωσία και το ΔΠΘ, τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την ημέρα του τέλους του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου στην Ευρώπη

Μια διαφορετική χροιά στις συνήθως υποτονικές εκδηλώσεις του εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, έδωσαν οι Ρώσοι φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας Μ. Β. Λομονόσοβ, μαζί με συναδέρφους τους από το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, που παρέστησαν στην κατάθεση στεφάνων που πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο Κομοτηνής.

Οι φοιτητές ανέγνωσαν, στα ελληνικά και τα ρωσικά, ένα ποίημα για τους νεκρούς του πολέμου, ενώ στη συνέχεια, απέθεσαν και ένα λουλούδι, μπροστά από το Ηρώο, ως ένδειξη τιμής στους πεσόντες και όσους τιμούνται σήμερα.

Στεφάνι κατέθεσαν και εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου, του Στρατού και των σωμάτων ασφαλείας, παρόλο που για ακόμα μια φορά, η παρουσία κοινού ήταν ισχνή, σε αντίθεση με αυτό που γίνεται σε άλλες χώρες, όταν η ημέρα αυτή γιορτάζεται με διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις.

Ελπίδα είναι πως το μήνυμα από το παράδειγμα των παιδιών από τη Ρωσία και το ΔΠΘ δεν θα πάει χαμένο, αλλά θα εμπνεύσει και τους υπόλοιπους, να θυμούνται αυτή την ημέρα, τους αγώνες όλων όσων αγωνίστηκαν εναντίων αυτών των ιδεολογιών όχι απλά στα λόγια, αλλά και στα έργα.

Να σημειωθεί πως μετά το πέρας της τελετής, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων συνομίλησε με τους φοιτητές, τους οποίους συνεχάρη για αυτή τους την πρωτοβουλία και την παρουσία τους στην πόλη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.