Εξελισσεται σε θεσμο η Εκθεση Φωτογραφιας της Φωτογραφικης Ομαδας Κομοτηνης

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης

Τις πόρτες της άνοιξε την Τετάρτη 8 Μαΐου η έκθεση φωτογραφίας της φωτογραφικής ομάδας Κομοτηνής στην Καπναποθήκη, με 25 εκθέτες, οι οποίοι παρουσιάζουν τις φωτογραφίες και θα βρίσκονται στον χώρο μέχρι την Τετάρτη 15 Μαΐου. Το ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 και από τις  18:30 μέχρι τις 21:30.

Την έκθεση εγκαινίασε η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ  κ. Νατάσα Λιβεριάδου, η οποία τόνισε πως η δουλειά που κάνει η φωτογραφική ομάδα είναι πολύ σημαντική και πως έχει δυνατότητες να αποτελέσει ακόμα ένα πόλο έλξης αλλά και ένα πολιτιστικό κεφάλαιο για την Κομοτηνή.

Ελένη Μαχαιρά «Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα της ετήσιας προσπάθειας των μελών της ομάδας» 

Για την έκθεση αλλά και για τις δράσεις της Φωτογραφικής ομάδας Κομοτηνής μίλησε η πρόεδρος της κ.  Ελένη Μαχαιρά η οποία παρουσιάστηκε ικανοποιημένη από την πληθώρα των έργων που παρουσιάζονται αλλά και γενικότερα από την ανταπόκριση του κόσμου στις δράσεις της Φωτογραφικής ομάδας.«Η έκθεση αποτελεί το επιστέγασμα μιας προσπάθειας των μελών της ομάδας καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς» επισήμανε η κ. Μαχαιρά, τονίζοντας πως κάθε χρόνο προσπαθούν να κάνουν κάτι διαφορετικό, το οποίο θα προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου. «Αυτό που είναι διαφορετικό φέτος είναι το γεγονός πως κάθε μέλος αποφάσισε από μόνος του τον τρόπο που θα στήσει το έργο του» αποκάλυψε η πρόεδρος της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής, εξηγώντας πως κάποιοι εκθέτουν το έργο στον τοίχο, κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν καρτολίνες και κάποιοι μανεκέν, επισημαίνοντας πως υπάρχει γενικότερα πληθώρα επιλογών παρουσίασης και πως ο κάθε φωτογράφος εκτός από εκθέτης αποτελεί και επιμελητής των έργων του. 

«Κάθε χρόνο υλοποιούμε μία σειρά δράσεων για να παίρνουμε ερεθίσματα» 

Η φωτογραφική ομάδα υφίσταται τα τελευταία 6 χρόνια αλλά σαν παρέα υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια. «Κάθε χρόνο εκτός από την έκθεση έχουμε και άλλες δράσεις, καθώς προσκαλούμε φωτογράφους από όλη την Ελλάδα, παρουσιάζουμε τα έργα γνωστών φωτογράφων, κάνουμε δράσεις και πηγαίνουμε σε άλλες  πόλεις, προκειμένου να είμαστε ενεργοί και να παίρνουμε ερεθίσματα» ανέφερε η κ. Μαχαιρά.
 
Τέλος, η ίδια αναφέρθηκε στο τι είναι αυτό που τραβά το ενδιαφέρον ενός φωτογράφου, λέγοντας πως «ο καθένας έχει την δική του πηγή έμπνευσης αλλά σίγουρα αυτό που ωθεί έναν φωτογράφο να τραβήξει μία φωτογραφία είναι τα βιώματα του». 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Ομάδας Κομοτηνής 

Να θυμίσουμε ότι παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν διάφορες διαλέξεις-παρουσιάσεις. Πιο αναλυτικά:
Σάββατο 11/5 στις 20:00: «Ο φακός του ασυνείδητου», ομιλητής Δρ Κουντουράς Γεώργιος, ψυχαναλυτής
Κυριακή 12/5 στις 20:00: «Σύγχρονοι Ιάπωνες Φωτογράφοι», ομιλήτρια Ελένη Μαχαιρά,  μέλος της Φ.Ο.Κ.
Δευτέρα 13/5 στις 20:00: «Παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Josef Koudelka», ομιλητής Νίκος Ζωάκης, μέλος της Φ.Ο.Κ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.