Ολοκληρωθηκε με μεγαλη επιτυχια το 1ο Tournament Soccer Cup Komotini 2019

Γέμισαν με παιδικές φωνές οι εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Θράκης - Παρών στην γιορτή του ποδοσφαίρου ο νταμπλούχος Φερνάντο Βαρέλα προκειμένου να δει τις προσπάθειες του γιου του

Μία μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 & 12 Μαΐου στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Θράκης στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2019.

Συγκεκριμένα 14 ακαδημίες με 38 τμήματα και 500 παιδιά από τις περιοχές Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ξάνθης, Έβρου και Ροδόπης πήραν μέρος στο 1ο Tournament Soccer Cup Komotini 2019 το οποίο διοργάνωσε η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Κομοτηνής του ΠΑΟΚ.

Οι μικροί αθλητές απόλαυσαν τις στιγμές και παράλληλα «μέτρησαν» τις δυνάμεις τους απέναντι στις άλλες ομάδες της περιοχής. Στο τουρνουά συμμετείχαν ο ΠΑΟΚ, ο Α.Ο. Ξάνθης, ο Πρωτέας Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ Κομοτηνής, ο ΑΟ Καβάλας, ο Ηρακλής Ζυγού, ο Νέστος Χρυσούπολης, ο Ορφέας Ξάνθης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Ποντιακός Αλεξανδρούπολης, ο Ολυμπιακός Κομοτηνής, η Βιστωνίδα Ξάνθης, ο Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων και η Νίκη Απαλού.

Παρών στο τουρνουά ήταν και ο Φερνάντο Βαρέλα λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις προσπάθειες του γιου του. 

Δημήτρης Παγωνίδης «Οφείλουμε όλοι να κάτσουμε σε κοινό τραπέζι για να δούμε πως δουλεύουν στο εξωτερικό» 

Ο Γενικός Διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ Κομοτηνής κ. Δημήτρης Παγωνίδης παρουσιάστηκε ικανοποιημένος από το γεγονός πως περίπου 500 παιδιά βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΠΣ Θράκης μαζεύοντας σημαντικές εμπειρίες. «Αποφασίσαμε μετά από 8 χρόνια ίδρυσης της ακαδημίας, να προβούμε στη διοργάνωση  ενός μεγάλου τουρνουά ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή πολλών ομάδων από την Βόρεια Ελλάδα» ανέφερε αρχικά ο κ. Παγωνίδης ευχαριστώντας την ΕΠΣ Θράκης για την άψογη συνεργασία. Σχετικά με την παραγωγική διαδικασία, ο κ. Παγωνίδης ανέφερε πως υπάρχει μία λανθασμένη εντύπωση ότι η Ροδόπη δεν βγάζει ποδοσφαιριστές. «Υπάρχουν αρκετά παιδιά που αγωνίζονται στις ΠΑΕ αλλά σίγουρα οι θέσεις εκεί είναι λίγες» τόνισε ο κ. Παγωνίδης εκφράζοντας παράλληλα την άποψη του πως είναι αρνητικό το γεγονός ότι δεν υπάρχει μία ομάδα από τον νομό στην Superleague ή την Football League. «Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλές ακαδημίες που να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και αυτό είναι πλήγμα για την περιοχή» υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και πρότεινε να κάτσουν όλοι σε ένα τραπέζι και να κοιτάξουν πώς δουλεύουν οι ομάδες στο εξωτερικό. 

«Η Πολιτεία οφείλει να στηρίξει τον αθλητισμό» 

Ο Δημήτρης Παγωνίδης στάθηκε στη σημασία που έχει για την νεολαία η ενασχόληση με τον αθλητισμό, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καλύτερο περιβάλλον για τα παιδιά από ένα γήπεδο. «Η Πολιτεία οφείλει να στηρίζει τον αθλητισμό, όπως γίνεται στο εξωτερικό» υποστήριξε ο κ. Παγωνίδης εξηγώντας πως τα οφέλη είναι πάρα πολλά. «Δεν κοιτάμε μόνο κάποιος να γίνει επαγγελματίας αλλά να μαθαίνει μέσα από τον αθλητισμό έννοιες όπως η κοινωνικοποίηση, η πειθαρχία, η ομαδική δουλειά και η θέσπιση στόχων» επισήμανε ο κ. Παγωνίδης. 

«Συστηματική η δουλειά στην ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής» 

Παράλληλα ο Γενικός Διευθυντής των ακαδημιών του ΠΑΟΚ Κομοτηνής μίλησε για τις διακρίσεις που έχουν ατομικά κάποια παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες της ομάδας του. «Έχουμε στείλει κατά καιρούς σε κάποιες ομάδες του εξωτερικού για δοκιμές στη Λυών ή στην Κρύσταλ Πάλας αλλά έχουμε δώσει αθλητές επίσης στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη» ανέφερε ο κ. Παγωνίδης προτρέποντας όλους τους προπονητές και τους παράγοντες να πιστέψουν στα παιδιά της περιοχής και να δουλέψουν μαζί τους. 

Μάνος Γαβριηλίδης «Η νέα γενιά αθλητών και παραγόντων να είναι καλύτερη από την προηγούμενη» 

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης κ. Γαβριηλίδης συνεχάρη την ακαδημία του ΠΑΟΚ για το όμορφο αποτέλεσμα που βγήκε από το τουρνουά, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός πως βλέπουμε τα παιδιά στο γήπεδο σε αντιπαράθεση με όλα αυτά που έγιναν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος. «Η νέα φουρνιά των νέων αθλητών και παραγόντων ελπίζουμε να είναι καλύτερη από εμάς» τόνισε με αφοπλιστική ειλικρίνεια ο κ. Γαβριηλίδης  προτρέποντας τους παράγοντες και την πολιτεία να κάτσουν σε ένα κοινό τραπέζι για να συζητήσουν για την πρόοδο του ποδοσφαίρου. Ο κ. Γαβριηλίδης παράλληλα επισήμανε το γεγονός πως η παρουσία των φοιτητών αποτελεί «εύκολη λύση» για τους παράγοντες της περιοχής που δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία στις ακαδημίες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.