Ορκωμοσια για 20 φοιτητες του Τμηματος Παρευξεινιων

Οι απόφοιτοι έδωσαν τον νενομισμένο όρκο την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Τον νενομισμένο όρκο έδωσαν 20 απόφοιτοι του τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξεινίων χωρών το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Μαΐου στην Κομοτηνή.
 
Τον όρκο ανέγνωσε ο Παναγιώτης Οργαντζής με βαθμό 9,156 ενώ παρακολούθησαν συγκινημένοι φίλοι και συγγενείς των νέων πτυχιούχων.
 

Το παρών στην ορκωμοσία έδωσε η Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών Καθηγήτρια κ. Πηνελόπη Καμπάκη– Βουγιουκλή, η οποία τόνισε πως σήμερα ευοδώνεται η προσπάθεια τόσο των φοιτητών, όσο και αυτών που τους στήριξαν.
 
Ο άνθρωπος, σημείωσε, είναι έτσι φτιαγμένος που να θυμάται τα καλύτερα και να ξεχνάει τα πιο άσχημα, για αυτό και ενθάρρυνε τα παιδιά να βλέπουν την όποια αποτυχία ως πείραμα, ή δοκιμή, μιας και βασική αρχή της επιστήμης και της ζωής είναι ότι ποτέ δεν προχωρά κάτι με την πρώτη.
 

Η εμπειρία της στο Πανεπιστήμιο, της έχει δείξει ότι πρέπει να μάθουν να αναζητούν, να προσπαθούν, να δοκιμάζουν, να πειραματίζονται, και οπλισμένοι με δύναμη και αισιοδοξία, να φορούν το καλύτερο χαμόγελό τους, και η ζωή θα τους ανταμείψει.
 
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Τμήματος κ. Μαρία Δημάση, σημείωσε προς τους φοιτητές πως η συνεργασία τους ξεκινά τώρα, με την αποφοίτησή τους.
 

Εξέφρασε δε τη συγκίνησή της για το γεγονός ότι το Τμήμα αυτές τις μέρες κλείνει τρία χρόνια από τότε που έγινε αυτοδύναμο τμήμα, κάτι που σημαίνει ότι ενηλικιώθηκαν και παίρνουν αποφάσεις, έχοντας κάνει μικρές αλλά γενναίες προσπάθειες για την ποιοτικότερη λειτουργία του τμήματος, και θεωρεί πως τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.