«Εφυγε» απο τη ζωη η συγγραφεας και φιλολογος Αγγελικη Κιουρτση-Μιχαλοπουλου

Τεράστια η ιστορική και ερευνητική παρακαταθήκη την οποία αφήνει πίσω της-Η τοπική ιστορία της Καβάλας «έχασε» έναν από τους πιο σημαντικούς θεματοφύλακές της

Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε η φιλόλογος-συγγραφέας, Αγγελική Κιουρτσή- Μιχαλοπούλου. Η εκλιπούσα, μετά την αποχώρησή της από τα σχολεία όπου δίδαξε, αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στη συγγραφή και στην ιστορική έρευνα.

Πλούσιο είναι το ερευνητικό της έργο και συχνά παρουσίαζε εργασίες της σε ιστορικά συνέδρια  για την τοπική ιστορία της Καβάλας. Ανέδειξε ιστορικές μορφές και γεγονότα από τις Βουλγαρικές Κατοχές που βίωσε η περιοχή, ενώ δεν αρνούνταν καμία πρόσκληση, με αφορμή μια ιστορική επέτειο και όχι μόνο, για να μιλήσει και να φωτίσει με τις γνώσεις της σελίδες της τοπικής ιστορίας.

Ερεύνησε τα προηγούμενα χρόνια την ιστορία του Λυκείου των Ελληνίδων Καβάλας, το βιβλίο του οποίου φέρει την δική της υπογραφή. Μαζί με τον σύζυγό της, Νίκο Μιχαλόπουλο, επίσης εκπαιδευτικό και πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Καβάλας, συνέγραψαν το βιβλίο με τίτλο «Οδωνυμικά της Καβάλας» που είχε εκδοθεί από τον δήμο Καβάλας επί διοικήσεως Κωστή Σιμιτσή το 2009.

Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στις 14:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου Καβάλας.
 
Πηγή: kavalapost.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.