Σκληρη απαντηση της «Κοινωνιας Πολιτων στις μομφες Γραβανη για τους οικισμους

«Όταν δεν γνωρίζεις, πρέπει να ενημερώνεσαι!»

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Κοινωνία Πολιτών» με την οποία απαντά τεκμηριωμένα  σε ένα προς ένα τα σημεία της κριτικής της «Σύμπραξης Προοπτικής» περί των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί του δήμου Κομοτηνής. Η δημοτική παράταξη μάλιστα απευθύνει επίθεση προς τον κ. Αντώνη Γραβάνη κάνοντας λόγο για προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με σκοπό την αποκομιδή πρόσκαιρων εκλογικών οφελών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της «Κοινωνίας Πολιτών»: 

«Μετά από 9 χρόνια παρουσίας στο δημοτικό συμβούλιο, ως εξέχον στέλεχος της αντιπολίτευσης, ο κ. Γραβάνης ανακάλυψε επιτέλους τους οικισμούς του Δήμου μας. Έτσι, βρήκε προεκλογικά την ευκαιρία να ασκήσει κριτική στη διοίκηση του Δήμου, εξαπολύοντας μομφές για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τους οικισμούς μας. Όταν όμως δε γνωρίζεις, πρέπει να ενημερώνεσαι! Αλλιώς, καλύτερα να σιωπάς, για να μην κοροϊδεύεις τον κόσμο και να μην εκτίθεσαι ανεπανόρθωτα. Ας τα δούμε, λοιπόν, ένα ένα:

Γραβάνης: Ο δρόμος στο ύψος της Ν. Καλλίστης, που εξαιτίας της γέφυρας έχει κατασκευαστεί πιο χαμηλά από τις προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζει και να απομονώνει το χωριό, αφού γίνεται απροσπέλαστο από αυτοκίνητα και ανθρώπους.

Η αλήθεια: Η ανισόπεδη διάβαση της Ν. Καλλίστης υπάγεται στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ ως τμήμα επαρχιακής οδού, γεγονός που όφειλε να γνωρίζει ως δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος και κυρίως, ως υποψήφιος δήμαρχος.

Γραβάνης: Το ημιτελές κτίριο δίπλα στο σχολείο του Ν. Σιδηροχωρίου που εδώ και πέντε χρόνια δεν έχουν κινηθεί οι διαδικασίες νομιμοποίησής του, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαρακτηριστεί παράνομο και άρα να μην μπορεί να αποδοθεί στους κατοίκους.

Η αλήθεια: Η υπό κατασκευή αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο σχολείο του Ν. Σιδηροχωρίου διαθέτει νόμιμη οικοδομική άδεια (κι εδώ ανενημέρωτος ο κ. Γραβάνης;) δεν κατασκευάζεται από τον Δήμο Κομοτηνής, αλλά από την «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε» και έχουμε κατ΄ επανάληψη προβεί στην άσκηση πολιτικής πίεσης για την ολοκλήρωση του.

Γραβάνης: Η ανάδειξη της Ιεράς Μονής Βαθυρρύακος, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, σε πόλο έλξης για την ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού.

Περεταίρω σχολιασμός για το θέμα περιττεύει…

Γραβάνης: Η μη σύνδεση των Υφαντών με τον Βιολογικό Καθαρισμό, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα από το χωριό.

Η αλήθεια: Ο κ. Γραβάνης όφειλε να γνωρίζει ότι η σύνδεση των Υφαντών με τον Βιολογικό Καθαρισμό είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου, καθώς από τον ίδιο αγωγό θα διοχετεύονται τα λύματα. Μετά την οριστικοποίηση του νέου Νοσοκομείου, η ΔΕΥΑΚ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες των απαραίτητων μελετών. Δηλαδή, αν ο κ. Γραβάνης ήταν δήμαρχος τα προηγούμενα χρόνια θα είχε συνδέσει τον οικισμό με έναν αγωγό που μετά από 2-3 χρόνια θα έπρεπε να ξηλωθεί;

Γραβάνης: Η έλλειψη ή η κακής ποιότητας πόσιμου νερού…

Η αλήθεια: Στη διάρκεια των 9 χρόνων της διοίκησης Πετρίδη και με πρόεδρο τον Δ. Καρασταύρου η ΔΕΥΑΚ υδροδότησε με επαρκές και υγιεινό νερό δεκάδες οικισμούς και αντικατέστησε απαρχαιωμένα δίκτυα σε άλλους τόσους. Εξασφάλισε δε για το 2020 τη χρηματοδότηση αντίστοιχων έργων και στους λίγους που έχουν απομείνει. Παράλληλα, η κατασκευή του νέου υδραγωγείου της πόλης εξασφαλίζει για όλους τους κατοίκους επαρκές και ασφαλές πόσιμο νερό για πολλές δεκαετίες ακόμα.
Επειδή, όμως, αυτά ο κ. Γραβάνης τα γνωρίζει, δεν πρόκειται για έλλειψη ενημέρωσης, αλλά για προεκλογικό πυροτέχνημα.

Γραβάνης: Η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων…

Η αλήθεια: Το έργο της διοίκησης μας στον τομέα αυτό είχε θεαματικά αποτελέσματα, δίνοντας λύσεις σε προβλήματα δεκαετιών σε οικισμούς όπως ο Κάλχας, η Μελέτη, ο Ήφαιστος, το «Χάρμανλι» και οι βόρειες γειτονιές της πόλης. Είναι αστείο να μιλάει για έλλειψη αντιπλημμυρικών κάποιος, που ως εξέχον μέλος της διοίκησης του Δήμου την τετραετία 2007-2010 δεν έχει να αντιτάξει ούτε ένα αντίστοιχο έργο. Η παράταξη μας δεσμεύεται να ολοκληρώσει την αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου στις ελάχιστες περιπτώσεις που έχουν απομείνει.

Γραβάνης: Η απογοητευτική εικόνα της αγροτικής οδοποιίας, σε ένα δήμο, που η οικονομία του στηρίζεται, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, στον αγροτικό τομέα να μην καταφέρνει να αποδίδει στους δημότες του ένα αξιοπρεπές, ασφαλές δίκτυο, παρά το γεγονός ότι κάθε χρόνο εκπονεί έργο της τάξης του ενός εκατομμυρίου, περίπου.

Η απάντηση: Είναι τουλάχιστον αστείο να μας εγκαλεί για την αγροτική οδοποιία ο Αντιδήμαρχος οικονομικών του 2010, που δεν είχε φροντίσει, ως υπεύθυνος τότε του Δήμου, να υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν έργα της αγροτικής οδοποιίας της θητείας του.

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει ο κ. Γραβάνης, τα αφήνουμε στην κρίση των πολιτών, τους οποίους εμείς ποτέ δεν επιχειρήσαμε να παραπλανήσουμε για να αποκομίσουμε πρόσκαιρα εκλογικά οφέλη».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.