Να φερει τη φωνη των Ελληνων εργατων στην Ευρωβουλη θελει ο Ιωαννης Παιδας

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε πως σήμερα είναι ανύπαρκτη η φωνή των Ελλήνων εργαζομένων στην Ευρώπη

Πολυμέτωπος και δημοψηφισματικός θα είναι ο αγώνας των Ευρωεκλογών για την ΝΔ, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Ιωάννης Πάιδας από την Κομοτηνή, την οποία επισκέφτηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου.
 
Ο κ. Πάιδας είναι ένα παλιό στέλεχος της παράταξης, έχει περάσει από την ΟΝΝΕΔ, τη ΔΑΠ, έχει διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ στη Θεσσαλονίκη, και δίνει τώρα τη μάχη στις Ευρωεκλογές, θέλοντας να δώσει λύσεις στα προβλήματα τόσο των Δημόσιων υπαλλήλων, όσο και όλων των εργαζομένων της χώρας.
 
Όπως ανέφερε, μια μεγάλη νίκη της ΝΔ θα υποχρεώσει τον πρωθυπουργό κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής να οδηγηθεί σε αποφάσεις που θα συντομεύσουν το θέμα των Εθνικών Εκλογών.
 
Περιοδεύοντας σε όλη την Ελλάδα δίνει το στίγμα της υποψηφιότητάς του για τα απλά καθημερινά θέματα που απασχολούν τον Ελληνικό λαό, ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, μιας και η ΝΔ είναι ένα λαϊκό πατριωτικό κόμμα βάση των αρχών του ιδρυτή τους Κωνσταντίνου Καραμανλή.
 
Τόνισε δε πως το Ευρωκοινοβούλιο, που χάνεται στον ορυμαγδό των υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών, θα έπρεπε να είναι το κέντρο της προσοχής αυτή την περίοδο, μιας και το 80% των αποφάσεων που αφορούν την Ελλάδα λαμβάνονται εκεί. 

Θέμα αρχής η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων 

Ο κ. Πάιδας σημείωσε πως ο αγώνας αυτός είναι δύσκολος και πολυμέτωπος, ιδιαίτερα από τη δική του θέση, μιας και αναγκάζεται να υπερασπίζεται θέσεις και πολιτικές κοινές και αυτές που αφορούν τον καθημερινό άνθρωπο, αυτόν που ανήκει στην μεσαία και την κατώτερη τάξη.
 
Και αυτό γιατί ως πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ εδώ και 1,5 χρόνια έχει εκπροσωπήσει ανθρώπους που έχουν πληγεί οικονομικά από 20-40% όσο αφορά τις μισθολογικές τους απολαβές, συνταξιούχους που έχουν πληγεί μέχρι 50%.
 
Ο πρωθυπουργός, τόνισε, λέει ότι έχουμε μπει σε μια κανονικότητα, όμως αυτή την κανονικότητα δεν την έχουν γνωρίσει οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται στο κατώτατο σημείο.
 
Η πρόταση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το Ευροψηφοδέλτιο έγινε αποδεκτή για ένα λόγο, γιατί ως μέλος της διοίκησης της εκτελεστικής επιτροπής της European Union Confederation (ETUC), της διοίκησης των Ευρωπαϊκών συνδικάτων στην ΕΕ που εκπροσωπεί 180 με 200 εκ. εργαζομένων του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα, διαπίστωσε σε όλες τις επιτροπές που συνεργάζονται με την ΕΕ ότι η φωνή των Ελλήνων εργατών ήταν ανύπαρκτη.
 
Μάλιστα φαίνεται πως δεν είχαν ενημέρωση πόσο είχαν μειωθεί οι συντάξεις στην Ελλάδα, οι μισθοί στον Δημόσιο και ειδικά τον ιδιωτικό τομέα, όπου μαζί με τη μείωση των μισθών έχουν σχεδόν καταργηθεί οι σχέσεις εργασίας.
 
Διαβεβαίωσε δε όλους τους εργαζόμενους τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα, πως θα είναι πάντα δίπλα τους. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως τα όσα ακούγονται ότι η ΝΔ θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους μόλις έρθουν στην εξουσία, δεν ισχύουν.
 
Από την άλλη για τον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε πως σαν στέλεχος της ΝΔ, δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω στα εργασιακά δικαιώματα και την διαφύλαξή τους, αλλά και στην εξασφάλιση αμοιβών που θα διασφαλίζουν αξιοπρεπή ζωή σε αυτούς. 

Απαραίτητος ο ουσιαστικός μετασχηματισμός του Δημόσιου τομέα 

Ερωτηθείς για το πως η Ευρωπαϊκή εμπειρία μπορεί να βοηθήσει σε ένα από τα μεγάλα ζητήματα του εκσυγχρονισμού και της βελτίωσης της αποτελεσματικότητας και των υπηρεσιών προς τους πολίτες του Δημόσιου τομέα ο κ. Πάιδας σημείωσε πως διαχρονικά οι Ελληνικές Κυβερνήσεις έχουν αποτύχει να εκσυγχρονίσουν το Δημόσιο και να το βάλουν σε νέα τροχιά, και αυτή την αδυναμία τους την φορτώνουν στην γραφειοκρατία.
 
Όμως αυτό που φταίει είναι ότι οι αρμόδιες κυβερνήσεις και οι υπουργοί δεν έριξαν ποτέ το βάρος στο να αναπτύξουν και να εκσυγχρονίσουν τις Δημόσιες υπηρεσίες ώστε αυτές να φύγουν από την αρτηριοσκληροτικότητα. Ο ίδιος έφερε  ως παράδειγμα χώρες του πρώην Ανατολικού μπλοκ, που είχαν ένα αρτηριοσκληρωτικό δημόσιο και τη σκληρή διακίνηση  δημόσιων υπηρεσιών και εγγράφων, και πλέον έχουν καταφέρει να εκσυγχρονιστούν και να βρίσκονται πολύ πιο μπροστά από τη χώρα μας.
 
Λύσεις και προτάσεις, έχουν κατατεθεί πολλές στο παρελθόν, όμως καμία Ελληνική κυβέρνηση  δεν το τόλμησε, και ενώ αναπτύσσεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, έχουμε φαινόμενα υπηρεσίες να παράγουν περισσότερα από όσα παρήγαγαν πριν την έλευση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
 
Τις λύσεις έχουν παρουσιάσει, με συγκεκριμένες προτάσεις, ως ΑΔΕΔΥ σε όλους τους υπουργούς, όμως δεν έχουν εισακουστεί, και αυτή η διαιώνιση της δυσκαμψίας του Ελληνικού Δημοσίου συνεχίζεται, και παρόλο που η μόρφωση των Ελλήνων Δημοσίων υπαλλήλων είναι υψηλή, δεν μπορούν και δεν τους επιτρέπεται να προσφέρουν.
 
Παρόλα αυτά τόνισε πως υπάρχουν ευθύνες και από το συνδικαλιστικό κίνημα, που αντιδρούσε σε αλλαγές οργανογραμμάτων, για αυτό και έχουν πάρει από πολλαπλά μοντέλα και έχουν καταθέσει λύσεις, ενώ και ο ίδιος έχει ταχθεί υπέρ της αξιολόγησης, τονίζοντας πως θα πρέπει να συζητηθεί τι μορφή θα πάρει.
 
«Είναι απαράδεκτο να διαμαρτύρεται ο Έλληνας πολίτης και να λέει ότι δεν εξυπηρετείται από το Ελληνικό Δημόσιο και τον Δημόσιο λειτουργό» σημείωσε, επισημαίνοντας πως έχει προτείνει, πέρα της απαραίτητης επιμόρφωσης που πρέπει να γίνεται στους υπαλλήλους στον τομέα τους, και σεμινάρια συμπεριφοράς προς τους πολίτες, μιας και ο Δημόσιος υπάλληλος θα πρέπει να είναι ταγμένος στον πολίτη, και να έχει χαμόγελο και άψογη συμπεριφορά, βοηθώντας όπως μπορεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.