Κεντρισε το ενδιαφερον ο Μορφωτικος Συλλογος Σαρακατσανων Θρακης με την 1η Εκθεση ζωγραφικης

Θετικά τα σχόλια των επισκεπτών για τα έργα των μελών του Συλλόγου

Ο Μορφωτικός Σύλλογος των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων πραγματοποιεί Έκθεση έργων, του τμήματος Ζωγραφικής του στην Πολιτιστική Στέγη  του Συλλόγου επί της οδού Αγίου Γεωργίου 23 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου.
 
Παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου και κατά γενική ομολογία δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν από τα έργα μεγάλων ζωγράφων. 

Γεώργιος Νάκος «Ευχή μας να γίνει η έκθεση θεσμός» 

Για την έκθεση μίλησε ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Νάκος, ο οποίος «έπλεξε» το εγκώμιο των μελών του Συλλόγου για το άρτιο αποτέλεσμα που παρουσιάζεται. «Η έκθεση αυτή είναι πρωτοποριακή για σύλλογο που ασχολείται με την παράδοση, καθώς ξεφύγαμε από τα τετριμμένα της παράδοσης και αυτό μας γεμίζει ικανοποίηση» επισήμανε αρχικά ο κ. Νάκος αποκαλύπτοντας πως τα σχόλια των επισκεπτών για τα έργα που παρουσιάζονται είναι εγκωμιαστικά. «Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής και την πρώτη κιόλας ημέρα πέρασαν γύρω στα 180 άτομα, προκειμένου να δουν τα έργα από κοντά, αφήνοντας όλοι κολακευτικά σχόλια» ανέφερε ο κ. Νάκος και ευχήθηκε να γίνει θεσμός η έκθεση και να φιλοξενείται για πολλά χρόνια στην στέγη του Συλλόγου. Ο κ. Νάκος υπογράμμισε πως η έκθεση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, παρότι τα μέλη ξεκίνησαν πέρυσι με πολύ δισταγμό, καθώς οι περισσότερες δεν είχαν πιάσει στα χέρια τους καν πινέλο. Τέλος δεν παρέλειψε να αποκαλύψει τις μελλοντικές δράσεις, καθώς τα μέλη του Συλλόγου προετοιμάζονται για τα Καλλογιάνεια στις 23 Ιουνίου στον παραδοσιακό Σαρακατσάνικο Οικισμό, που διατηρεί ο σύλλογος στο Γλυκονέρι Ροδόπης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.