Φοιτητικο ηλεκτρονικο περιοδικο Νεοτερης Ιστοριας θα εκδωσει το εργαστηριο Νεοτερης και Συγχρονης Ιστοριας του ΤΙΕ

Θα αναδεικνύεται η δουλειά μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων

Να ενισχύσει την εξωστρέφεια τόσο του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, όσο και του εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας φιλοδοξεί το φοιτητικό ηλεκτρονικό περιοδικό Νεότερης Ιστορίας, το οποίο στοχεύει να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τη λειτουργία του.
 
Το πρώτο call for papers έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης ημερίδας υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών που οργάνωσε το Εργαστήριο την Παρασκευή 17 Μαΐου.
 
Όπως τόνισε η υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος κ. Κωνσταντίνα Τορτομάνη με την ανάληψη της διεύθυνσης του εργαστηρίου από την Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Αθηνά Συριάτου, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό περιοδικό, στο οποίο ουσιαστικά μεταπτυχιακοί του τμήματος και υποψήφιοι διδάκτορες θα εργάζονται ώστε να αναδειχθεί το Τμήμα μέσω δημοσιεύσεων των εργασιών τους.
 
«Είναι μια προσπάθεια και να αναδειχθεί η δουλειά που γίνεται στο Τμήμα, τόσο μέσα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Τοπικής Ιστορίας όσο και των υποψηφίων Διδακτόρων» τόνισε, μιας και μέχρι τώρα αυτή δεν γινόταν εύκολα ευρύτερα γνωστή, ενώ δεν υπήρχε και ιδιαίτερη διασύνδεση και με τα άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.
 
Αυτό θέλουν να διορθώσουν με αυτό το περιοδικό, αναδεικνύοντας τη δουλειά που γίνεται το ΤΙΕ, ενώ ελπίζουν πως μετά τη ανακοίνωση του πρώτου call for papers το πρώτο τεύχος θα κυκλοφορήσει πριν από τα Χριστούγεννα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.