Η Ελληνικη Αστυνομια ευχαριστει τον Αλεξανδρο Καζαντζη για τη διαχρονικη προσφορα του

Τον Αλέξανδρο Καζαντζή τίμησε πρόσφατα η Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης. Στο σχετικό ευχαριστήριο που επέδωσε στον τιμώμενο ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μιχάλης Σεβδυνίδης σημειώνονται τα εξής: «Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για τη διαχρονική προσφορά σας στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ροδόπης».
 
Στη σύντομη αντιφώνησή του ο Επίτιμος Πρόεδρος της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής τόνισε τα εξής: «Διαπίστωσα ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν ξεχνά. Αυτό επιθυμούμε όλοι μας να έχει καθαρή την μνήμη. Οργανώσαμε για λόγους πρόληψης με την Εταιρεία Παιδαγωγικών Επιστημών Κομοτηνής το 1996 το 2o Πανελλήνιο Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα «Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα» και υπότιτλο «Η απειθαρχία, η βία, η εγκληματικότητα στο σχολείο και στην κοινωνία», γιατί βλέπαμε το φαινόμενο της εγκληματικότητας να αυξάνεται και να επεκτείνεται.


 
Όταν εκδόθηκαν τα πρακτικά του Συνεδρίου εξαντλήθηκαν πολύ γρήγορα, γιατί μας τα ζητούσαν από όλη την Ελλάδα και γιατί δεν υπήρχε η σχετική βιβλιογραφία.
 
Τότε σκέφθηκα και πρότεινα στον τότε Νομάρχη κ. Γιαννακίδη να καλύψει την δαπάνη για την επανέκδοση 1000 τόμων, με το σκεπτικό να διατεθούν 500 τόμοι στη Σχολή Αστυνομίας και στους αστυνομικούς εν ενεργεία για να μάθουν πώς παράγεται το έγκλημα.
 
Η Ελληνική Αστυνομία οργάνωσε Ημερίδα με το ανωτέρω θέμα και ήμουν ομιλητής, και θυμάμαι ξεκίνησα το λόγο μου με την εξής φράση, ότι ο πρώτος εγκληματίας ήταν ο Κάιν που σκότωσε τον αδερφό του τον Άβελ.
 
Πάντοτε ήμουν αρωγός στα σώματα ασφαλείας από την τέως Ελληνική Χωροφυλακή μέχρι σήμερα υπό τη νέα της μορφή την Ελληνική Αστυνομία.
 
Να ευχαριστήσω τους Διευθυντές ταξιάρχους εκείνης της εποχής και ιδιαίτερα τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης κ. Μιχάλη Σεβδυνίδη, που με τιμά σήμερα με αυτή τη σεμνή τελετή για την προσφορά μου και το πολύτιμο έργο που άφησα παρακαταθήκη στον τόπο μας . Ευχαριστώ πολύ!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.