Ο Βασιλης Φλωρος στην Κoμοτηνη

Παρουσίαση δίσκου «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων» - Την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στο Δημοκρίτειο Βιβλιοπωλείο

Ο τραγουδοποιός Βασίλης Φλώρος, επιστρέφοντας από μια επιτυχημένη μουσική  περιοδεία του στο εξωτερικό, συνεχίζει την παρουσίαση της καινούριας προσωπικής δισκογραφικής του δουλειάς, «‘ρῖγος ψυχῆς φορεμάτων», σε μουσικές σκηνές και χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα, με επόμενο σταθμό την Κομοτηνή και το ιδιαίτερο Βιβλιοπωλείο «Δημοκρίτειο» την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019.

Λόγος ξεχωριστός, εικόνες δυνατές, μουσική γραφή που ακροβατεί πάντα ανάμεσα στο λόγιο και στο λαϊκό στοιχείο, δοσμένα αυτή τη φορά μέσα από μια σύγχρονα αφαιρετική και ατμοσφαιρική παραστατική οπτική!

Συνοδοιπόρος του Βασίλη Φλώρου στο album, αλλά και στο συναυλιακό ταξίδι, είναι η νεαρή βορειοελλαδίτισσα ερμηνεύτρια Μαρία Ευλαβή, με το ιδιαίτερο χρωματικό ιδίωμα της φωνής της.

Θα μιλήσει ο ζωγράφος – εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ο οποίος φιλοτέχνησε και το ξεχωριστό εξώφυλλο του καινούργιου δίσκου, έπειτα από ουσιαστική συνεργασία με τον Βασίλη Φλώρο. 

Οι συντελεστές του δίσκου 

Μαρία Ευλαβή τραγούδι
Βασίλης Φλώρος στεριανό λαούτο, ακουστική κιθάρα, samples, κείμενα, τραγούδι
Λάκης Μουρατίδης ομιλητής

Οργάνωση Παραγωγής: Αγάντα Μουσικές Παραγωγές. 

Ο Βασίλης Φλώρος 

Ο Βασίλης Φλώρος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1982 στον Υμηττό. Σπούδασε στο τμήμα Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ παράλληλα ακολούθησε σπουδές ακουστικής και κλασικής κιθάρας στο “Ιαμβικό Ωδείο” στον Υμηττό και σπουδές στη μουσική τεχνολογία και τον προγραμματισμό (“Ωδείο Μουσικής Πράξης” στο Κουκάκι).

Μαθητεύει μέχρι σήμερα δίπλα στο δάσκαλο Ανδρέα Τσεκούρα (διδασκαλία και διεύθυνση μουσικών συνόλων στο Ωδείο Αθηνών) και εκτός από κιθάρα, παίζει
παραδοσιακά νυκτά (στεριανό λαούτο, ούτι, τρίχορδο μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά).

Το Μάιο του 2010 κυκλοφόρησε η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά,  με τίτλο “Στις όχθες της αυγής” (Legend & Β’ ψηφιακή έκδοση MLK, 2015), όπου, εκτός από ίδιο, ερμηνεύουν τα τραγούδια του ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Δημήτρης Μυστακίδης και  η Ανατολή Μαργιόλα.

Για τη δουλειά αυτήσυνεργάστηκε με τον σπουδαίο Πηλιορείτη λαογράφο Γιώργο Θωμά, αλλά και με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, για την παραχώρηση των φωτογραφιών του αείμνηστου Πηλιορείτη Φωτογράφου Δημήτρη Λέτσιου, οι οποίες κοσμούν το δίσκο.

Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Αλμαγέστη ενός χαμάλη” (MLK), στον οποίο συμμετέχουν οι Δημήτρης Μυστακίδης, Ασπασία Στρατηγού, Μαρίνα Δακανάλη, Κατερίνα Αναγνώστου και ο σπουδαίος καθηγητής Φυσικής και συγγραφέας Γιώργος Γραμματικάκης.

To 2017 κυκλοφόρησε το digital single «Έχιδνα γκαστρωμένη». 

Από το Φεβρουάριο του 2011 παρουσιάζει τη δουλειά του σε μουσικές σκηνές, χώρους πολιτισμού και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα (Σταυρός του Νότου, Θέατρο Βράχων Βύρωνα κ.λπ.), όπου συνεργάζεται με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως η Dilek Koc, η Κατερίνα Παπαδοπούλου, ο Κυριάκος Γκουβέντας, ο Χάρης Λαμπράκης, ο Δημήτρης Τσεκούρας, ο Βαγγέλης Βοττέας, ο Φώτης Σιώτας, ο Θανάσης Σοφράς, ο Πάνος Δημητρακόπουλος και πολλοί άλλοι.

Info

Ώρα Προσέλευσης: 19:30

Είσοδος Ελεύθερη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.