Η Βουλα Ελευθεριαδου για τα 100 χρονια απο τη γενοκτονια των Ποντιων

«350.000 ψυχές ζητούν όχι εκδίκηση αλλά ένα συγγνώμη!»

Γραπτή δήλωση με αφορμή την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου έδωσε στη δημοσιότητα η πολιτευτής της ΝΔ στον νομό Ροδόπης κ. Βούλα Ελευθεριάδου. Ποντιακής καταγωγής άλλωστε και η ίδια στο μήνυμά της τονίζει:
 
«Δύο χιλιάδες οκτακόσια χρόνια πέρασαν από τότε που Ίωνες ίδρυσαν στον Εύξεινο πόντο την πρώτη ελληνική πόλη. Την Σινώπη την ξακουστή, πατρογονική εστία προκειμένου να μεταλαμπαδευθεί ο Ελληνικός πολιτισμός στα νότια και ανατολικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Περιοχή φημισμένη από την μυθολογία ακόμα, είτε την αργοναυτική εκστρατεία και το χρυσόμαλλο δέρας είτε με τον Φρίξο και την Έλλη. Και αυτή η γη κάρπισε, άνθισε, ξεπέταξε φημισμένες πόλεις, την Τραπεζούντα την Κερασούντα , την Σαμψούντα. Στενή η λωρίδα γης, μα τεράστιο το εύρος του πολιτισμού και των γραμμάτων της, γη ειρηνική και ευλογημένη, γη με άγρια φύση αλλά με ειρηνικούς κατοίκους.
 
Και 2700 χρόνια μετά από το πρώτο κτίσιμο, ήρθε ο αφανισμός. Φωτιά και τσεκούρι, άψυχα κορμιά, αποκεφαλισμένα ή κρεμασμένα, και η γη σπάρθηκε με  κόκαλα, κόκαλα που τρίζουν και ζητούν δικαίωση, 350.000 ψυχές που ζητούν όχι εκδίκηση , όχι άλλο πόνο και μίσος, αλλά την πιο ταπεινή λέξη που μπορεί να προφέρει ένα στόμα. Ένα συγγνώμη!»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.