Την πεποιθηση του για νικη του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογες και της Ελενης Λαφτση στις Δημοτικες εκλογες εξεφρασε απο την Κομοτηνη ο Νικος Παππας

Κατηγόρησε παράλληλα την πολιτική και τη στάση της Νέας Δημοκρατίας

Την ανάγκη αλλαγής διοίκησης στον Δήμο Κομοτηνής επεσήμανε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής Ελένη Λαφτσή στην ομιλία της το βράδυ της Παρασκευής 17 Μαΐου στην εκδήλωση με θέμα «Έξυπνη πόλη: Εξαγγελία ή μια ρεαλιστική πρόταση;» στην οποία παρευρέθηκε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκος Παππάς το απόγευμα της Παρασκευής στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.
 
Η επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή», αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την παρουσία και την στήριξη στην προσπάθεια που καταβάλει με τους συνεργάτες της, άσκησε κριτική στις διοικήσεις του Δήμου για την πολιτική που ασκούν, οι οποίες οδήγησαν την Κομοτηνή σε τέλμα. Μάλιστα, στάθηκε πάνω στο θέμα της εκδήλωσης, αναρωτώμενη για το πώς μπορεί να μιλάμε για έξυπνη πόλη όταν δεν υπάρχει η θέληση για εφαρμογή νέων τεχνολογιών σε αυτήν εξαιτίας της έλλειψης βασικών υποδομών. 

«Ήρθε η ώρα για την Κομοτηνή να έχει γυναίκα δήμαρχο» 

«Η χώρα δεν είχε ψηφιακή στρατηγική. Ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Μια απόλυτη ψηφιακή παράνοια. Τώρα υλοποιούμε μεγάλα έργα» ανέφερε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ. Νίκος Παππάς μιλώντας για την «Έξυπνη πόλη», ζητώντας παράλληλα τη στήριξη του κόσμου της Κομοτηνής στο πρόσωπο της Ελένης Λαφτσή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως  «ήρθε η ώρα για την Κομοτηνή να έχει γυναίκα δήμαρχο».
 
Παράλληλα παρέθεσε μία σειρά καινοτομιών, όπως η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, με την οποία θα εξοικονομούνται  280 εκ. ευρώ το χρόνο.  Στη συνέχεια στάθηκε στον  ψηφιακό μετασχηματισμό του Αγροτικού Τομέα, αναφέροντας πως όπου εφαρμόζεται η τεχνολογία σημειώνεται 30 με 40% εξοικονόμηση πόρων. 

«Οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη την Κυριακή για μία ακόμα ατυχή πρόβλεψη» 

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές, ο Υπουργός τόνισε πως η Ευρώπη χρειάζεται μια συμμαχία από τον Τσίπρα μέχρι τον Μακρόν. «Ο Βέμπερ να κάνει κουμάντο σπίτι του» τόνισε  μιλώντας για μια «προοδευτική συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη» προσθέτοντας πως «ο Λαός θα βάλει την σφραγίδα του στις εξελίξεις» προβλέποντας μάλιστα πως μετά την Κυριακή των εκλογών «οι δημοσκόποι θα ζητούν συγγνώμη επειδή δεν πρόβλεψαν για μια ακόμη φορά σωστά», εκφράζοντας τη βεβαιότητα του για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, αλλά και την σιγουριά του για την εκλογή της κ. Ελένης Λαφτσή στον δημαρχιακό θώκο, εξαίροντας μάλιστα  τις ικανότητές της και την αξία της. 

«Η κοινωνία δεν μπορεί να δεχθεί το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο δοκιμάστηκε και απέτυχε» 

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε πως μια κοινωνία αισιόδοξη και αλληλέγγυα δεν μπορεί να δεχτεί το πρόγραμμα της ΝΔ και ότι θα συνεχίσει σε «αριστερή και προοδευτική» πορεία. Αναφερόμενος στις αντιδράσεις της ΝΔ απέναντι στην ανακοίνωση των θετικών μέτρων, είπε ότι πριν από μία εβδομάδα είχε προβλέψει πως «αν ανησύχησαν με τα μέτρα της ΔΕΘ», μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων που εξαγγέλθηκαν, θα τους έπιανε «κρίση πανικού». Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που προτείνει η ΝΔ «είναι ένα μοντέλο, το δοκιμάσαμε, απέτυχε» και πρόσθεσε ότι με προίκα την εμπειρία και την ιστορική γνώση που προέκυψε, «θα τραβήξουμε αυτή την αριστερή και προοδευτική πορεία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.