«Η Εικονικη πραγματικοτητα της «νεας» Κοινωνιας Πολιτων»

Η «Σύμπραξη Προοπτικής» ανταπαντά για τους οικισμούς

Στο θέμα της κατάστασης που παρουσιάζουν οι οικισμοί στη χωρική επικράτεια του δήμου Κομοτηνής επανέρχεται η «Σύμπραξη Προοπτικής» ανταπαντώντας ουσιαστικά στην απάντηση της «Κοινωνίας Πολιτών». Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα στην ανακοίνωσή της η «Σύμπραξη Προοπτικής τονίζει πως «η πολιτική των εντυπώσεων, της εύκολης παροχολογίας και των ασχεδίαστων «θα» εκθέτουν την «Κοινωνία Πολιτών», ανεπανόρθωτα» για να καλέσει τους δημότες «να γίνουν αυστηροί με την ψήφο τους». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: 

«Μαθήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης επιχειρεί να παραδώσει η συνέχεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής, δείχνοντας με τον πιο εύγλωττο τρόπο την κατάσταση πανικού στην οποία έχει περιέλθει.
 
Όπως, επανειλημμένως έχουμε εκφράσει δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στο δρόμο, που, μοιραία, έχουν επιλέξει. Θα τους αφήσουμε να επαίρονται για τις ικανότητες τους -άξιοι συνεχιστές…. μιας εικονικής πραγματικότητας, για την οποία οι ίδιοι έχουν διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
 Και όπως εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται στο δελτίο τύπου –στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα, για να αποπροσανατολίσουν- απέτυχαν σε όλα τα θέματα που αναδείξαμε για την κατάσταση στους οικισμούς αλλά και στην πόλη.
 
Η «Σύμπραξη Προοπτικής» δημιουργήθηκε από την αδήριτη ανάγκη των κατοίκων αυτού του τόπου, όλων εκείνων των υγιώς σκεπτόμενων δυνάμεων που ζουν, εργάζονται και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον, πως αυτή η προσπάθεια δεν μπορεί να έχει τύχη εάν δεν είναι συλλογική και δεν έχει ένα κοινό στόχο: τη δημιουργία ενός αναπτυξιακού, κοινωνικού και φιλικού περιβάλλοντος, που θα είναι -πάνω απ’ όλα- ΑΛΗΘΙΝΟΣ.
 

Αυτή η δημιουργική συλλογικότητα εκφράζει μια, από καιρό, ξεχασμένη θεμελιώδη αρχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που πρέπει να επανέλθει στη διοίκηση του δήμου Κομοτηνής: την ουσιαστική αντιπροσώπευση. Αυτό σημαίνει ότι η δημοτική αρχή έχει ευθύνη και υποχρέωση να εκφράζει τις ανάγκες των δημοτών της. Και να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να συγκρούεται αν χρειαστεί με όλους, προς όφελος του δήμου και των κατοίκων του.
 

  • Να γιατί ο δήμος Κομοτηνής έπρεπε να έχει διακδικήσει για την Γέφυρα στην Καλλίστη
  • Να γιατί η αίθουσα στο Ν. Σιδηροχώρι είναι ευθύνη του δήμου μας
  • Να γιατί η σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό στους Υφανταί, αποτελεί υποχρέωση, πολύ πριν αποφασιστεί η κατασκευή νέου νοσοκομείου -και κατά την προσφιλή τακτική της «Νέας» Κοινωνίας Πολιτών να «τσουβαλιάσει» τις ανάγκες αφήνοντας εκτεθειμένους τους δημότες της
  • Να γιατί δεν επιτρέπεται οι συμπολίτες μας στους οικισμούς να πίνουν νερό από το μπουκαλάκι
  • Να γιατί είναι φιάσκο το ακριβοπληρωμένο έργο της αγροτικής οδοποιίας στους οικισμούς μας
  • Να γιατί, θα πρέπει να το σκέφτεται δυο φορές… και να μη μιλά για αντιπλημμυρικά έργα, καθώς οι ανοιξιάτικες βροχές κατέδειξαν την κατάσταση που επικρατεί ακόμη και μέσα στην πόλη της Κομοτηνής, αλλά και στους περισσότερους οικισμούς του Δήμου μας.

 
Προσπερνούμε το δασκαλίστικο κούνημα του δαχτύλου και την καλούμε έστω και τώρα να αναλογιστεί: 

  • Γιατί τα αδέσποτα αυξάνονται επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών
  • Γιατί τα δημοτικά μας σχολεία είναι σε καθεστώς… παρανομίας
  • Γιατί δεν απορροφήσαμε ούτε ένα ευρώ από ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων, την ανακαίνισή τους ή την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου
  • Γιατί ο φωτισμός των δρόμων μέσα στην πόλη αλλά και στους οικισμούς είναι ελλιπής έως ανύπαρκτος
  • Γιατί το κεντρικό πάρκο, το πάρκο της Περιφέρειας, η Πλατεία Ειρήνης και γενικότερα όλοι οι χώροι συνάθροισης -μικροί και μεγάλοι- παρουσιάζουν εικόνα παρακμής
  • Γιατί οι γειτονιές μας δεν αποτελούν κύτταρο ψυχαγωγίας, χαράς και δημιουργικότητας
  • Γιατί οι αθλητικές υποδομές του δήμου καταρρέουν
  • Γιατί οι κοινόχρηστοι χώροι αποτελούν εστίες μόλυνσης
  • Γιατί οι δημότες των οικισμών απαιτούν… παγκάκια έξω από εκκλησίες, ασφαλή πεζοδρόμια στις εισόδους χωριών, αξιοπρεπείς και ασφαλείς στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθαριότητα εντός των οικισμών, οδοστρώματα χωρίς μπαλώματα και λακκούβες στους δρόμους μέσα στα χωριά, τσιμεντόστρωση των διαδρόμων των νεκροταφείων τους, για να μη βουλιάζουν στη λάσπη και τόσα άλλα…
  • Γιατί βρίσκονται σε αυτήν την τραγική κατάσταση η Σαρακινή και η Μεγάλη Άδα
  • Γιατί, ενώ κάθε χρόνο ο δήμος εκπονεί πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας ενός εκατομμυρίου ευρώ περίπου, οι αγρότες δεν μπορούν να φτάσουν με ασφάλεια στα χωράφια τους
  • Γιατί δεν έχουν γίνει μελέτες για να αντιμετωπιστεί το αρδευτικό πρόβλημα στους οικισμούς
  • Γιατί δεν έχουν γίνει τα αντιπλημμυρικά έργα που απαιτούνται
  • Γιατί οι Νέες Τεχνολογίες για το δήμο μας, είναι ό,τι για την «Νέα» Κοινωνία Πολιτών, το… Πρόγραμμα Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου

 
Να υπενθυμίσουμε, ότι στην απάντηση της «νέας» «Κοινωνίας Πολιτών», αναφορικά με τις θέσεις μας για την «Έξυπνη Πόλη»,  είχε συμπεριλάβει ένα σύνολο δράσεων, μέσα από το Πρόγραμμα Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου, δίνοντας την εντύπωση ότι αυτές πρόκειται να υλοποιηθούν. Υποσχέθηκε, δηλαδή, έργο, το οποίο για να ξεκινήσει, έπρεπε, πρώτα να λάβει το «πράσινο φως». Όμως, όπως είναι γνωστό τελικά ΔΕΝ ΠΗΡΕ…
 

Δυστυχώς, η πολιτική των εντυπώσεων, της εύκολης παροχολογίας και των ασχεδίαστων «θα» εκθέτουν την «Κοινωνία Πολιτών», ανεπανόρθωτα.
 
Την εκθέτουν απέναντι στους συμπολίτες μας οι οποίοι αντιλαμβάνονται πλέον καθαρά, πως ο δρόμος της τοπικής ανάπτυξης, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής δεν περνά μέσα από τη δημαγωγία, αλλά μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο, που θα υλοποιηθεί με βούληση και αποφασιστικότητα, για να οδηγήσει τον τόπο μας στο μέλλον που του αξίζει.
 
Καλούμε τον κάθε δημότη του πολύπαθου δήμου Κομοτηνής να διαισθανθεί την κρισιμότητα της κατάστασης. Να γίνει αυστηρός με την ψήφο του, διότι αυτή θα καθορίσει την πορεία του καθένα μας, ξεχωριστά, αλλά και του δήμου μας, συνολικά, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
 
Ή θα επιβραβεύσουμε μια ομάδα που… «δεν τραβάει» ή θα δώσουμε δύναμη σε μια νέα προοπτική για το σήμερα και το αύριο της τοπικής μας κοινωνίας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.