Τα προβληματα της Κομοτηνης γνωρισε ο Γιωργος Κυρτσος

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ βρέθηκε στην πόλη μας στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή μας

Στην Κομοτηνή βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐου ο υποψήφιος, και νυν, Ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γιώργος Κύρτσος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή μερικές ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές.
 
Ο κ. Κύρτσος είχε συζητήσεις με τους πολίτες στην Κομοτηνή, ενώ προηγουμένως είχε επισκεφτεί και την αγορά του Πόρτο Λάγος, όπου συνομίλησε με επισκέπτες αλλά και πωλητές.
 
Όπως σημείωσε, έχει καλύψει εδώ και τέσσερις μήνες όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας, θέλοντας να υπενθυμίσει στο κοινό την παρουσία του, ενισχύοντας τα ποσοστά της ΝΔ, και χρησιμοποιεί το πέρασμά του από αυτές τις περιοχές για να κάνει μια εκτίμηση της οικονομικής και κοινωνικής τους κατάστασης, και τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα.
 
Εκτίμησή του είναι πως οδεύουμε για μια μεγάλη νίκη της ΝΔ τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και στη συνέχεια στην κυβερνητική αλλαγή.
 
Όμως η αλλαγή αυτή από μόνη της δεν είναι αρκετή, γιατί έχει παρατηρήσει πολύ σοβαρά προβλήματα τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουν, όπως το αδιέξοδο του αγροτικού τομέα σε ό,τι αφορά το κόστος παραγωγής και τη διάθεση των προϊόντων σε ικανοποιητικές τιμές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την κτηνοτροφία και την τιμή του γάλακτος. «Έχω καταγράψει τα προβλήματα, ελπίζω στην επόμενη θητεία μου στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να μπορέσω να φανών χρήσιμος, ξέρω πώς θα κινηθώ» τόνισε. 

Απαραίτητη η θετική ψήφος 

Ο κόσμος, τόνισε, έχει τη διάθεση να τιμωρήσει το ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για την Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ, όσο και για την αθέτηση των υποσχέσεων των προηγούμενων ετών, όμως δεν θεωρεί πως φτάνει η τιμωρητική ψήφος, που έχει γίνει κανόνας στην Ελλάδα, αλλά διεκδικεί τη θετική ψήφο, βάσει ενός προγράμματος, μιας και χρειάζονται πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες για να αντιμετωπιστούν τα συσσωρευμένα διαχρονικά προβλήματα, που δεν ξεκίνησαν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα τελευταία 5 χρόνια έχουν σε μερικές περιπτώσεις γίνει χειρότερα.
 
Θεωρεί πάντως πως η νοοτροπία του κόσμου φαίνεται, μετά από τόσα χρόνια κρίσης, να έχει αλλάξει, φέρνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα της φορολογίας, που φαίνεται να περνά πολύ καλά στον κόσμο και για αυτό υποχρεώθηκε η κυβέρνηση να κάνει επιμέρους μειώσεις στο ΦΠΑ που είχε αυξήσει η ίδια στην εστίαση και τα τρόφιμα.
 
Το αν όμως θα μπορέσει η κοινωνία να οργανωθεί, να έχει καλή εκπαίδευση, να δώσει ευκαιρίες στους νέους, να έχει σεβασμό στο Δημόσιο χώρο, να στηρίξει την οικογένεια και να αντιμετωπίσει το δημογραφικό, είναι πολύ πιο σύνθετα προβλήματα από την άνοδο της φορολογίας. 

Προσπάθεια για την ανάσχεση των σκληρών και ακραίων δεξιών δυνάμεων 

Η επόμενη Ευρωβουλή, σημείωσε, θα έχει να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά προβλήματα, τη διαδικασία του Brexit που έχει κολλήσει, και με τη συμμετοχή της Βρετανίας στις εκλογές, το κόμμα του Brexit, με επικεφαλής τον Nigel Farage φαίνεται να είναι πρώτο σε ψήφους, και φαίνεται πως θα γεμίσει το ευρωκοινοβούλιο με ορκισμένους εχθρούς της ΕΕ, που θα δημιουργούν προβλήματα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 
Την ίδια ώρα παρατηρείται η ενίσχυση των σκληρών και ακραίων δεξιών δυνάμεων στην ΕΕ, που έχουν χαρακτηριστικά ευρωσκεπτικιστών και αντιευρωπαίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα θεωρεί την παραίτηση του ακροδεξιού αντικαγκελαρίου της Αυστρίας, με την χώρα να πηγαίνει σε εκλογές, μιας και αυτός πιάστηκε να συναλλάσσεται με εκπρόσωπο Ρώσου ολιγάρχη, για να βγάλει λεφτά ο ίδιος και το Κόμμα του, αλλά και να υπονομεύσει την ΕΕ.
 
Αυτό δείχνει πως πλέον έχει εσωτερικούς αντιπάλους η ΕΕ, για αυτό και θεωρεί πως θα πρέπει, μαζί με την ενίσχυση της θέσης της ΝΔ, να περιοριστούν τα κέρδη της σκληρής και της άκρας δεξιάς, και στη συνέχεια να αναζητήσουν συμμαχίες, ώστε να διατηρηθεί η φιλοευρωπαϊκή πλειοψηφία στο Ευρωκοινοβούλιο και τους θεσμούς.
 
Αυτό πιστεύει πως θα επιτευχθεί, αλλά θα είναι πιο δύσκολη η διαχείριση αυτής της πλειοψηφίας από την προηγούμενη πενταετία, όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και οι Σοσιαλδημοκράτες είχαν την αποφασιστική πλειοψηφία.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.